Нема докази ни за Бог, ни за Исус, ни за Павле. Има само за Мухаммед.
Ама како што гледам не се знае ни дали бил воопшто пратеник од Бога, можеби Бог не постои можеби ништо нема, а ние се тупиме тука кој има право кој има криво. Мала шала
Na eden od predhodnite postovi ti se voshituvav koga i postirase na ona devojce. Ti se voshitiv kako i objasni nekoi raboti,no sega ova sto si go napisal pokaza sosema druga slikaod tebe i me iznenadi.... Od predhodniot post "zvucese" kako da si musliman,pa ako si navistina ova stvarno ne ti cinese sto se salis na smetka na ALLAH,Na Isus ili Isa seedno......
Ova sto si go napisal.... Nema bog,nema isus,ima samo muhamed ti e klasicno neverstvo i bi trebalo da zemes gusul i da go izgovoris shehadetot .......
Библијата е најстарата книга која е во употреба се до денес. Првите страници почнал да ги пишува Мојсеј пред повеќе од три илјади години, a последните апостолот Јован кон крајот на првиот век после Христос. Потребни биле околу 1500 години за да биде Библијата составена во облик каков што го познаваме. Била пишувана од 40 писатели.
.
Za tvoja informacija Mojsej ne stigna da ja vidi biblijata kako izgleda. Gledajki od tvoeto objasnuvanje,kao da sakas da kazes deka Mojsej ja dobi biblijata kako kniga,osven ako loso si se izjasnila,no ako si go napisala ona sto si go mislela, si izmesala nesto,....Mojsej ja dobil Torata....
Znam i za 40 te pisateli i 40te poslanija koi bile izvadeni so obrazlozenie deka se somnitelni pa pak dodadeni.... haos!
Ти велиш дека текстовите на Евангелијата се разликуваат меѓу себе. Јас тоа би го споредила со новинските репортери. Замисли четири репортери од различни дневни весници треба да опишат една иста случка. Дали извештаите ќе бидат потполно исти? Секако дека нема. Секој новинар ќе го напише она што му се чинело најважно, а сите четири извештаи би претставувале една целина. Така и Евангелијата означуваат една извонредна целина и ниедно не е одвишно.
.
Izvini mlada damo,no ti za kakvi novinarski reporter izboris i kakvi dnevni vesnici.... komparacijata ti e ocanja i katastrofalna.
Ne se toa reporteri tuku se najvernite drugari i ucenici na Isus tj Isa a.s,a knigata koja ti ja kompariras so dneven vesnik ti e Evangelije odnosno Bozjite zborovi... taka da vo sustina komparacijata ti e MNOOOOOGU bedna.
Tokmu tie luge se trudele vo celost da ja prenesat vistinata i ona sto Bog bara od nas.... kako sto ti velis poducuvale,sovetuvale i tn. A dodeka reporterite pisuvaat trachevi i vistini i nevistini,i se i sesto za da dobijat nekoj aftoritet i nekoj albadjiski ugled,a dodeka kutrite luge bile tepani i maltretirani za da se prenese samo VISTINATA.
A noviot zavet koj sto e napisan 500 godini pred kuranot sekako deka avtorite bile inspirirani od istiot Duh.
Kur'anot ne e izmislena beseda i toj e dojden so cel da gi potvrdi predhodnite knigi (torata i psalmite.. sto znaci deka ne gi negira,tuku gi potvrduva no prvobitnite,a ne ovie koregiranite)
Konkretno ovaa situacija sto ti ja komentiras e slucka sto e prenesena verbalno,pa avtorite ja iznesuvaat od svoja perspektiva nam ni e bitno sto se slucilo tamu a ako se fakjame za toa sto vie go komentirate ke zaglavime i ke si ostaneme gladni i prazni.
Kako moze be drugarce avtorite da si iznesuvaat svoi perspektivi.... toa ne e roman,nitu drama,toa e bre covece BOZJA kniga,i tuka nema staveno covecki itelekt zatoa sto e fakt deka sme tokamci kakvi sto sme..... Samo bog e SOVRSEN i kaj nego nema greski i negovite Angeli..
Razmisluvas li ti malce pred da napises sto i da e ili trcas napred da se istaknes deka ti znaes dve kapki povise od drug hristijanin?