Значи се признава од страна на муслиманите Стариот завет како божјо слово.
Дали со тоа се признава генијалноста на Евреите?
Зошто денес, наместо муслиманите да им се благодарни на Евреите бидејќи им ја дале основата на религијата, тие ги мразат?
Osnovata na religijata nas ni ja dal Boga, na site i ni ja otkrival preku Adam, Noa, Abraham, Isak, Ismail, Jakov, David, Solomon, Mojsej, Aron, Zaharija, Jovan, Isus (i mnogu drugi proroci) i na kraj Muhamed a.s., site tie se nasi proroci i site bile pokoreni kon Boga, sto znaci bile Muslimani, ne veruvale vo nisto osven Boga, kako Eden i Edinstven.
No evreite iskrivija sve, pa posle i vie hristijanite, bidejki na Boga mu pridruzivte sinovi, svetci, ikoni i sto znam jas.
Procitaj gi prvite dve Bozji zapovedi i tamu ke go najdes Islamot, verata na site Bozji pratenici:
1.Јас Сум Господ, твој Бог.
Не ќе имаш никакви други богови покрај Мене.
2.
Не ќе си правиш врезан лик, ниту некаква слика на она што е горе во небото, или долу на земјата, или во водата под земја. Не ќе им се поклонуваш ниту ќе им служиш, зашто Јас, Господ, твојот Бог,
Vie zgresivte od start, bidejki osven Boga vie mu se poklonuvate na Deva Marija, sv. Onoj, sv. Ovoj, sv. Toj, im se poklonuvate na ikoni, grobovi itn.
Vie napravivte sliki, ikoni, i ja zaboravivte cistata vera, kako sto e opisano vo ovie 2 Bozji zapovedi.
Ova e golema kontradikcija. Neka vi e Bog napomos.
О следбеници на Книгата (hristijani i evrei), дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!