Според тебе сите Јорданци, Египќани... што работат во КСА се муслимани?
Значи не бегајте од тема. Особено Праведен, кој поставува споредби кои немаат врска едни со други.
Дали тој во некоја влада е Муслиман или Будист е сосема друго прашање, нема врска со правото на луѓето (над еден милион, бидејќи не се само Филипинци) да имаат свој храм, во кој ќе ги извршуваат верските потреби. Станува збор за територија од два милиона километри.
Д'Лајт можеш да пробуваш да постуваш слики до утре (и од Катар и од кај сакаш). Црква во КСА нема.
Со застранување од темата, како постирање на слики од цркви во Катар или политички прашања, нема да ја прикриете дволичноста (не дволичноста на Муслиманите, туку вашата).
Барате џамија на секој ќош, а не дозволувате една црква за толку многу луѓе на територија од два милиони квадратни километри.
Специјално за тебе - по десети пат:
Ватикан е територија од еден квадратен километар, со нула жители Муслимани. Доколку има некој Муслиман таму (а дури и ти знаеш дека нема), може да премине улица и да отиде во џамија во Рим.
КСА постојано има над милион Христијани, кои на територија од два милиона километра квадратни, не можат да отидат во црква.
Имате некој разумен аргумент или само едно те исто?
Evil. Kako prvo barase slika od crkva vo arapski drzavi.
Dobi slika. Nisto ne odgovori.
Dobijes odgovor za site prasanja.
No ti se vidi tvojata namera.
Namerata tvoe e bilo kako , istina ili laga kako taka da ja ponizes islam.
Drugarce. Za ludjeto kako tebe na nas e napisano vo Kurani Kerim.
Deka mnogu ke se potrudat islam da ja pocrnuvat , no uspeh ke namat nikogash.
Obratno ke ja populazirat uste poveke.
Nego prasaj slobodno se sto te interesira, no ne so pokrieni negativni nameri. Toa i edno dete moze da ja svati kakvi nameri imash.
Ke te zamolam koga nesto za islam te interesira baraj ja vo Kuran a wiki mozam i jas da se zaclenim sega o dostavam nesto od glava za bilo koja tema.
Kako prvo naucite da postuvate svoja , za da bides svatliv na drugite.
Sega dali sakas da kazes deka samo vo hristijanskite zemji e odobreno da se gradi dzamija a vo muslimanskite zemji e zabraneto da se izgradi crkva.
Toa e edna laga koja samo na EX-YU drzavi vazi.
Dali si znal deka vo turcija e centar na ortodoksi. Ili kako se vika ne znam.
Dali si znaes deka ISlam ne zabranuva gradenje ne crkvi. Ako za edna vlada (zakoni na drzavata)zborish vo nekoja arapska drzava, ajd da kazemo deka te razbiravme.
No nemoj Islam da mesas so vladata na nekoja drzava iako ja vodi nekoj musliman.
Sega ako zborime za zabranata na gradenje na Burmali Dzamija vo centarot na skopje (kade sto postoel do 1925 god a potoa ja srusile ortodokni fanatici )i odobrenjeto na izgradba na Crkvata na centar skopje kakva e ta drzava za tebe. Koj taka nareduva biblijata ili vladata???????
Sto ne zboris za Turcija nisto nego non stop se ceslas so Arabija.
Sto ne zboris za svajcarija nego ti e krivo za Makedonija.
Dzamite ne se gradat ne sekoj cosh , nego na sekoj centar kaj sto ima muslimani vo Mk i ke se gradi ako e potrebno. Pa koj ima snaga neka gi spreci. Ako sakate nemir da ima. A potoa da krivite drugite za vasite nepravdi.
Jas kratko na kraj ke ti odgovaram, jas ne sum nekoj ucen musliman ili nekoj hodza.
Jas slobodno mozam na kraj da ti kazam .......
AJDE BE SIKTER.
Zosto gamiite se gradat vo oblik na raketa?
Najglupa prasanja do deneska sto sum videl.
Ova e isto kako da prasuvash zasto GOLUBOT e IZGRADEN VO OBLIK NA AVIONOT.
Ili obratno treba da se kazuva.
Dzamiata postoi 1400 god a raketite 30 god.
I dali minareto leti na vazduh bre abdal eden.
Pardon za ostar odgovor no za glupo prasanje , glup odgovor.
Ne znaete veke sto da najdete za da ponizete Islam vi se potrosea zborovite ili ???
Bidete bre malce normalni ..... samo vaka ke ima sozivot.
No ako nastavete so vakvi propagandi....... kharot ke ima sozivot.
I na kraj ke kazete deka nie ne odgovorime smireno.
E ajde sega na ova glupo prasanje odgovori smireno.