debi7777
Girls in your city for night
Ne se zanemaruvaat delata! Koj gi zanemaruva!ете зашто светот е ваков
се инсистира на догма и ритуал
а делата се занемаруваат...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ne se zanemaruvaat delata! Koj gi zanemaruva!ете зашто светот е ваков
се инсистира на догма и ритуал
а делата се занемаруваат...
Исус вели дека се едно, како целина, а не еднакви, така што нема ништо контрадикторно тука. Отецот е поголем од Синот, но тие сепак се дел од Тројството.
Можеби Исус со своја уста никогаш не рекол, но не негирал кога така бил наречен:
Јован 20:28-29
Тома одговори и Му рече: „Мој Господ и мој Бог!” Исус му рече: „Поверува, зашто Ме виде. Блажени се кои не виделе, а поверувале.”
Башка со самата изјава дека едно е со Отецот, индиректно изјавува дека е Бог. Затоа фарисеите сметале дека богохулел.
Со самото тоа што опростувал гревови покажал дека е Бог.
Знаеш, на некои луѓе не мора се да им се црта. Ако имаат памет, и ако сакаат-ќе сфатат.
Марко: 2:7
”Што зборува Овој вака? Тој хули! Кој може да опростува гревови, освен Еден Бог?”
:kez:
Deka navistina e eden Bog, a ne tri :
Jovan14
7 Ако Ме бевте познавале, ќе Го познававте и Мојот Татко. А отсега Го познавате и сте Го виделе!”
8 Филип Му рече: „Господи, покажи ни Го Таткото, и доста ние.”
9 Исус му рече: „Толку време Сум со вас и не Ме позна, Филипе? Кој Ме видел Мене, Го видел и Таткото; тогаш како велиш ти: ‘Покажи ни Го Таткото!’
10 Не веруваш ли дека Јас Сум во Таткото и дека Таткото е во Мене? Зборовите што ви ги кажувам, не ги зборувам од Себе; Таткото, Кој е во Мене, Тој ги прави делата.
11 Верувајте Ми дека Јас Сум во Таткото и Таткото во Мене; ако пак не - верувајте заради самите дела.
12 Вистина, вистина ви велам: кој верува во Мене, делата што ги правам Јас, ќе ги прави и тој. Ќе прави и поголеми од овие, зашто Јас одам при Мојот Татко.
13 И што и да побарате во Мое име, ќе направам, за да се прослави Таткото во Синот.
Sakav pak da se navratam na temata za trojstvoto. I Neptun se bunese sto bilo pluralitet vo singularitet. Demek nemalo!
Aj vaka...Eden primer!
Brakot ...eden brak, no ima dvajca vo nego, taka? Mazi i zena...ili ete vasata matematika koja velite deka ne e tocna: 1maz+1 zena=1brak... Ne 2braka, samo eden!
Taka i matematikata 1Otec+1Sin+Sv.Duh=1Bog...
Mozebi ke recete vo brakot se 2 ovde 3...ne pravi razlika...samo sakav da pokazam deka postoi plural vo singular.
Ili uste poprost primer: 1krsna jabolki... 1krosna e ama ima poveke jabolki...![]()
"Јас ништо не можам да правам Сам од Себе. Како што слушам, така и судам, и Мојот суд е праведен, зашто не ја барам Мојата волја, туку волјата на Отецот Кој Ме прати." (Јован, 5:30)
Од ова појасно здравје. :buum:
Браво, конечно сфати, ама за жал некои работи погрешно.
Јасно дека Отецот и Синот се различни, ама и двајцата се Бог, дел од Светото Тројство.
И шо ако не ги прави чудата Сам од себе? Судење и чуда исто се? Ајдееее... друже, ти стварно не знаеш кој крај да го фатиш.
Tuka vie se razlikuvate so islamot,mnogu gresite so toa deka postoi nekoe si trojstvo a toj sto misli i tvrdi deka Gospod ima soucesnici vo toa sto go pravi zalutal 100% i se znae negovoto mesto taka barem nas ne nauci nasata vera a postojat i mn argumenti za toa vo svetiot Kur'An koj ne e pisuvan niti prepisuvan nitu pak menuvan ili obnovuvan!!!takov si e od negovata objava pa se do den denes od prilika 2000 godini,isto taka vo nego pisuvaat mnogu raboti koj naucnicite vo posledno vreme otkrivaat neznaejki deka muslimanite toa go znaat od pred mnogu mnogu mnogu godini,so toa sto posle soznanieto deka mnogu od tie pronajduvanja pisuva vo nasata sveta kniga pred tolku dolgo vreme mnogu naucnici go prifatile islamot i denes se edni od najprocuenite povikuvaci vo vistinskata i edinstvena prifatena vera kaj Gospod(ISLAM)...moze ne vi odgovara ova sto go pisuvam no mene taka mi e naredeno da ja kazuvam vistinata i da povikuvam vo nea,A Allah e toj sto gi upatuva lugjeto na vistinskiot pat a moe e da ve opomenam!!!
А вие да не грешите шо го правите дека не е тројство? Ти не знаеш главата кај ти е, ќе ми објаснуваш дека сум залутал.
Куранот е стар 2000 години? Кого лажеш бе? Одвај има 1000.
Колку само е менуван, пречкртуван, палени се верзии, составувани се нови и тоа се од страна на вашите сакани калифи.
Секој што има 2 грама памет, може да ги увиди грешките во куранските ајети и хадиси.
Прифатена од кого ?a dovolno ima dokazi za toa,pred nekoja vecer imase video na youtube najnovo zakaceno kako 150 amerikanci vo isto vreme vleguvaat vo islam edinstvenata prifatena vera!!!i
Браво, конечно сфати, ама за жал некои работи погрешно.
Јасно дека Отецот и Синот се различни, ама и двајцата се Бог, дел од Светото Тројство.
И шо ако не ги прави чудата Сам од себе? Судење и чуда исто се? Ајдееее... друже, ти стварно не знаеш кој крај да го фатиш.
ziti matematikata, smesna matematika imas,prvo ,eden maz i edna zena,da,go socinuvaat brakot,no tie istite se dvajca,ne se eden,zatoa postedise od kvazi primeri,poso te cita skoro cela MKD,pa ne dozvoluvaj da ti se smeatDeka navistina e eden Bog, a ne tri :
Brakot ...eden brak, no ima dvajca vo nego, taka? Mazi i zena...ili ete vasata matematika koja velite deka ne e tocna: 1maz+1 zena=1brak... Ne 2braka, samo eden!
Taka i matematikata 1Otec+1Sin+Sv.Duh=1Bog...
Mozebi ke recete vo brakot se 2 ovde 3...ne pravi razlika...samo sakav da pokazam deka postoi plural vo singular.
Ili uste poprost primer: 1krsna jabolki... 1krosna e ama ima poveke jabolki...![]()
Во времето уште на времето на мухамед имале некој си бог алах,мислам дека бил бог на сонцето уште тогаш имале повекје богови на муха валјда му се допајало тоа име па ГОСПОД БОГ ИСУС ХРИСТОС,го нарекол Алах да не одиме со фактите дека мухамед имал повекје зени најмалата му била осум,девет години,во денесно време таквите лугје ги сметаат за ПРЕСТАПНИЦИ НА ЗАКАНОТ впро4ем и мухамед кје се поклони пред ИСУС е сега мозе кје ми го избрисат мислјето,но истото е ВИСТИНА и веродостојно и тоа го знаете сите вие но за да си го за4увате своето кје идете котнра позз.
Рекле за Тројството:
Ако се обидеш да го сфатиш можеш да го загубиш разумот, но ако го отфрлиш ќе ја изгубиш душата.
Па сеа ти види кое поише ти се исплати.