Абе кај е верата?
Облекуј се вака, раце сечи, четири жени, закони, закони, закони, преку кур од закони!
Каде е бе верата?
Никаде примордијална компонента не се става верата, туку законите.
А законите како скриен страв се агенс на лицемерието, од она што треба да се плашат муслиманите, и од книгата која ќе им пристигне позади грб, нели симболика на лицемерие и дволичност.
Што ако се придржава према закони, се облекуе како нинџа, прави петстотини циркуси, а во умот му е кур, и само кур, КУР од друг маж, мрсен, чист, влакнест, бричен, блуд, секс, нешто друго, нешто што се наоѓа позади завесата?
Дајте не се брукајте со глупости, остајте верите, некој што си толкувал, оставете исто така и арапските семитски култури, тука луѓето не носеле шамии пред да дојде монотеизмот и мислам дека не му е местото во Европа!
White Europe!
Арапската култура, нек си остане таму, ак' некој сака да прифати туѓа култура нека кида таму, а не да ми носи тука 500 фекалии азијски и да ми промени ментален склоп 100%.
Благодарам, без ракави и без увреда ве молам.
Znaci ipak nosel
i zemi go vo predvid deka pisuva da se pusta fustanot niza sve.. znaci se treba da se pokrie pa sega ti tolkuvaj si go kako sakas ..
a ne mi odgovori .. zar stavrno mislsi deka zenata muslimanka moze da odi so minic...?
Жената муслиманка и паганка и политеистка и марсовка, можат да си се облекуваат како сакаат и каде сакаат, и да не идат по тертип на некој арап кој под некаква божја инспирација куцал и тоа што е и тоа што не е.
Многу се дискутабилни темите за тоа дали бог се јавувал, постоел, манифестирал во општествени феномени, или неговата ноуменологија за човекот е толку интересна што како што ќе му текне си блада налево и надесно.
Почит према БОГ, Космосот, Енергијата, СОНЦЕТО(Ја сакам античката митологија). Почит према Европејската култура, која се осакатува полека и полека од страна на жолтите ѓубриња-турко-монголи, и се силова секој ден и секоја педа, се повеќе и повеќе.
Ме иритираат овие глупости!