Така значи...е сега пази, ти кажав уште еднаш
Кога зборувам нешто, не го зборувам на тепка. Го имам прочитано куранот, и мој прв братучед има учено и завршено теологија, и магистрирано за тоа.
Под 1...никаде не пишува нозе..тој збор не е употребен. Да се спушти фустанот,
за да се разликуваат машките од женските, што е нормално. Но за жал, тоа кажи им го на тие на Јахја Паша мажите што носат фустани, и не можам да ги разликувам од жените. А што убаво си цитираше ти самата, То је знак распознавања...
Под 2 - Мало њих че учи у Џеннет...значи сепак ќе влезат во Џенет...само лицемерните нема. Самата се побиваш, сепак. И покрај тоа што тоа не е извадок од Куранот лично, туку Хадис...а тоа е толкување од некој си таму "мислител". Но и покрај тоа...значи постојат такви што слободно ќе искочат од дома, и пак ќе идат во Џенет, под услов да не се лицемери. Fine, i can live with that...
Под 3 Барем си искрена. Не си! Ниту пак некој друг. Дека сите, го избегнуваат тоа што сум го болдирал. Дека тој дел си го толкуваат луѓето како сакаат, а бегаат од вистината. Дека толкувано, и пишувано, се разликуваат, и самата гледаш.
Под 4 - Не мора да ми веруваш. Ете, наврати се на твојот пост, прочитај си пак, и ќе видиш дека на мажи кои што немаат потреба од жени, смееш да им се покажеш. Во Куранот пишува така. Кој сум јас, или ти, да не се согласуваме со тоа, нели?
За Хадиси, те молам чувај си ги за себе. Сега зборуваме за Куранот, и ајетите во него. Зборови на бога. А не на обични смртници кои што си го толкуваат Куранот како што на нив им одговара. Фала, и имај си лека ноќ.