S
smart ass
Гостин
па прашања за исламот е темава нели и мене ме интересираше тоаПреку 200 метри(210 ако не се лажам)...плус ја имаш и онаа на 77 спрат во Ријад мислам...што е тоа толку важно
![Тоа е :toe: :toe:](/styles/default/xenforo/emot/toe.gif)
па прашања за исламот е темава нели и мене ме интересираше тоаПреку 200 метри(210 ако не се лажам)...плус ја имаш и онаа на 77 спрат во Ријад мислам...што е тоа толку важно
o.k.па прашања за исламот е темава нели и мене ме интересираше тоа![]()
"Ако сте при сомнение во она што е објавено на робот Наш, донесете едно суре (Кур'анско поглавје) што ќе биде слично на нему објавените,и повикајте ги за сведоци оние на кои, освен Аллах, се повикувате доколку вистина зборувате. Па, ако тоа не го направите, А НЕМА ДА ГО НАПРАВИТЕ, тогаш,навистина, чувајте се од огнот кој за неверниците е подготвен,чиешто гориво ќе бидат луѓето и камењата!" (Ел - Бекаре, 23 -24).Молам некој честит муслиман да ми одговори на овие точки и поддточки, редослено. Ако го стори тоа, Алах секако ќе го награди за неговата трпеливост.
Значи, да не фрлатѕе после по мене дрвја и камења, ова не го смислив јас, тоа се работи од муслиманската света книга заклучокот останува на вас,
Mohammed was an epileptic.
It is in the Hadith that we find the descriptions of what physically happened to Mohammed when he supposedly received his revelations “strongly, frequently and regularly.”
·Mohammed would experience ringing in his ears as if he were hearing bells.[59]
·Mohammed’s heart would beat rapidly.[60]
·Mohammed’s face would turn red.[61]
·Mohammed would breathe heavily.[62]
·Mohammed would sometimes suddenly fall down or lie down.[63]
·He would ask to be covered with a sheet or blanket.[65]
“I fell on the ground… and said, “Cover me! (With) a blanket, cover me!” Then Allah sent a revelation: “O, you wrapped up in a blanket!”[66]·Mohammed’s lips would tremble as he lay on the ground.[68]
He fell down unconscious on the ground with both his eyes (open) towards the sky. When he came to his senses, he said, “My waist sheet! My waist sheet!”[67]
·Mohammed would sweat profusely.[69]
·Mohammed heard and saw things no one else heard or saw.[70]
·Mohammed would sometimes snore like a camel.[71]
·Mohammed would sometimes dream.[72]
These are the characteristics of someone who has epilepsy or some other brain disorder. Let the reader decide for himself.
Нихилиста, ти во своите постови пишуваш големи глупости на кои се надевам дека се шегуваш и дека не си сериозен.Onoj koj nacijata ja stava pred verata e kafir to est go krsi tevhidot
a kaj nas ima nacionalni partii a ne religiozni partii
znaci se obedinuvaat na nacionalna osnova a ne na versska
sto e pogresno.
Greshish IgorceНихилиста, ти во своите постови пишуваш големи глупости на кои се надевам дека се шегуваш и дека не си сериозен.
Нацијата МОРА да биде пред верата, бидејќи религијата е индивидуално и интимно право на секој човек, но не треба да се меша во националните и работните интереси на некој човек.
Што се однесува до политичките партии, до некаде си во право, тие НЕ смеат да застапуваат нации, туку ИДЕОЛОГИИ. Јас, лично, не ги признавам политичките партии на албанците, турците, власите... во македонија. Партиите мораат да застапуваат идеологии, дали тие ќе бидат социјалистички, конзервативни, либерални, не е важно.
Секој кој ја става религијата пред семејството, кариерата и националниот патриотизам (во умереност), е необразуван и заслепен, излажан и изманипулиран.
Се надевам дека и ти не си сериозен или се шегуваш....Нихилиста, ти во своите постови пишуваш големи глупости на кои се надевам дека се шегуваш и дека не си сериозен.
Нацијата МОРА да биде пред верата, бидејќи религијата е индивидуално и интимно право на секој човек, но не треба да се меша во националните и работните интереси на некој човек.
Што се однесува до политичките партии, до некаде си во право, тие НЕ смеат да застапуваат нации, туку ИДЕОЛОГИИ. Јас, лично, не ги признавам политичките партии на албанците, турците, власите... во македонија. Партиите мораат да застапуваат идеологии, дали тие ќе бидат социјалистички, конзервативни, либерални, не е важно.
Секој кој ја става религијата пред семејството, кариерата и националниот патриотизам (во умереност), е необразуван и заслепен, излажан и изманипулиран.