Каракачанов нуди бугарско државјанство на бранителите на Македонија

Ако не гледаме дека е татарлук чоеков шо нудит ќе речев алал да му е, зошто нашава влада ништо не направи за нив, зарем требаше на сосема трети да им текни ова пред нас?

Epa tuka e glavniot problem,problemot i prashanjeto e zoshto vladata glasashe protiv ili ne glasashe za branitelite,zatoa sega se sluchuva Kurakachanov.Ama aj si vikam nekoj kje se osvesti krajno da mu tekne za shto i kako e ova od nego.

еј..
сите држави го прават истото.. никаде ветераните не се поштовани како шо треба. јас на пример верувам дека имаат земено тие 15 бугарски пасоши.. а зошто да не на пр... секако македонија нема да постои како таква долго. нели сите сакаме ЕУ.. ЛОЛ

тераме на кај глобализација, за 30 год сите ќе зборуваме или англиски или албански.

И јас чекам бугарски пасош... ако можам и грчки ќе земам

јас на пример верувам дека имаат земено тие 15 бугарски пасоши

Jas kje ti kazham deka ti e glupa taa teza i toa tvrdenje deka zemale Makedonski pasosh,toa mu e kratkokazhano izreka na Kurakachanov so cel da privleche vnimanie deka navodno nekoj od branitelite "zemal" bugarski pasosh.Ne gi potcenuvaj branitelite i Makedonecot.

не ги потценувам ни бранителите ни македонецот... македонецот сам се поцтеннува. Бранителите шо јас ги знам - таму заминаа за да направат некоја брза пара.
ти ако си толку неписмен да не моожиш да поверуваш дека 15(шо е глупа бројка) бранители зеле бугарски пасоши тогаш терај така... Но ако знајш дека ствари шо се крадеа во " vojnata"( ova e overstatement) ги носеа со камиони и ги продаваа покасно тогаш зошто не би зеле бугарски пасоши....

не е брат овде проблемо во моето потценување на македонецот

Ти го преценуваш

еј..
сите држави го прават истото.. никаде ветераните не се поштовани како шо треба. јас на пример верувам дека имаат земено тие 15 бугарски пасоши.. а зошто да не на пр... секако македонија нема да постои како таква долго. нели сите сакаме ЕУ.. ЛОЛ

тераме на кај глобализација, за 30 год сите ќе зборуваме или англиски или албански.

И јас чекам бугарски пасош... ако можам и грчки ќе земам

Добро бе, пичка ти мајчина, барем малце страм немаш ли ? Како така ќе одиш да бараш Бугарски пасош ? Ти Бугарин си ? Потпиша декларација дека имаш Бугарско потекло ? Какви сте такви одродени копилиња бре, што мајка ве роди !

Jas kje ti kazham deka ti e glupa taa teza i toa tvrdenje deka zemale Makedonski pasosh,toa mu e kratkokazhano izreka na Kurakachanov so cel da privleche vnimanie deka navodno nekoj od branitelite "zemal" bugarski pasosh.Ne gi potcenuvaj branitelite i Makedonecot.

На Каракачанов тоа му е животен бизнис. Да ги клевети Македонците. Кога се отвораа досиетата излезе дека истото тоа
ѓубре е соработувало со државна безбеднос во однос на Македонското прашање. Или со други зборови ги е клеветел Македонците и ги е праќал во Белене. Тој е добро школуван полициски кадар и знае како да направи раздор меѓу лугето. Ако навистина имаше 15 луге што зеле пасош тој ќе ги кажеше кои са. Сега само сака да дезинформира Македонската јавност . Јас не верувам дека некој кој се борел за Македонија пред неколку години сега ќе земе Татарско поданство.

не нема врска сега најверојатно нема да ми треба веќе (да се надеваме)...
а немоој така со стиснати тупаници да влегуваш... и да имам потпишано декларација за бугарско потекло не сум ни прв ни последен. ти кажа човекот погоре дека пола струмица има бугарско државјанство... не е тоа дека се помалку македонци од тебе.. . само сакаме да го искористиме системот. а ти шо мислиш дека си поголем македонец од мене шо караш ко специјалка... не бе брат ти си само поглуп македонец од мене

На Каракачанов тоа му е животен бизнис. Да ги клевети Македонците. Кога се отвораа досиетата излезе дека истото тоа
ѓубре е соработувало со државна безбеднос во однос на Македонското прашање. Или со други зборови ги е клеветел Македонците и ги е праќал во Белене. Тој е добро школуван полициски кадар и знае како да направи раздор меѓу лугето. Ако навистина имаше 15 луге што зеле пасош тој ќе ги кажеше кои са. Сега само сака да дезинформира Македонската јавност . Јас не верувам дека некој кој се борел за Македонија пред неколку години сега ќе земе Татарско поданство.

Slobodno probaj da mu go objasnish ova na BushaF,mene mi e jasno kako den pa zatoa rekov Kurakachanov manipulira ili bar se obiduva da nametne teza deka navodno branitelite zemale bugarski pasoshi,logichki shto ne e mozhno.

не нема врска сега најверојатно нема да ми треба веќе (да се надеваме)...
а немоој така со стиснати тупаници да влегуваш... и да имам потпишано декларација за бугарско потекло не сум ни прв ни последен. ти кажа човекот погоре дека пола струмица има бугарско државјанство... не е тоа дека се помалку македонци од тебе.. . само сакаме да го искористиме системот. а ти шо мислиш дека си поголем македонец од мене шо караш ко специјалка... не бе брат ти си само поглуп македонец од мене

Ех, само да знаеше кој е по-глупав... Велиш дека веќе нема да ти требе , а ? Ама токму там е финтата оти ти ќе му требеш на твојот пасош. Ти веќе еднаш си записан како Бугарин и таков оставаш доживот, заедно со твоите деца. Еве догодина ќе отпаднат визите и твоите другари ќе си шетат со Македонските пасоши надвор, а ти со Бугарскиот. И незнаеш дека дур и да сакаш не можеш да се откажеш от него, единствено ако Прванов ти го одземе. За тоа да возиш подобра кола или да шеташ 2-3 години во Европа се продаде , и не само тебе, ами ја продаде и иднината на твоите деца. Тие ќе бидат Бугари по паспорт, исто како и ти, а и не заборавај дека кога ке се опорави Македонија сите кои имате Бугарски пасоши ќе ви се затвораат некој врати кои сега са ви широко отворени од мајка Бугарија. Дали уште мислиш дека тој кој не го зел Бугарскиот пасош е поглуп од тебе ?

Јас мислам дека ке земат бугарски пасоши штом тие им даваат. Зошто?
Тие се бореле, и, многумина загинале за Македонија. Македонија, не ги става под точка разно! Вистина или лага?
Едни ги отепаа, наводно, неколкумина починале подоцна по болници, многумина гниеја и можеби сеуште гнијат во `македонските` затвори, а оние што имаа среќа, се шетаат и ги мерат улиците - невработени!
Е, сега, држава, која има дебело преку 3 милиони македонци, признати или не, сака да ги прибере и да им помогне.
Треба да се малоумни и понатаму да си ги уништуваат животите поради политичките, велам, глупи тактики на разни Бранковци, Грујовци итн.
Ниедна држава не си ја третира така сопствената војска и полиција.
Наивно е да се верува дека тие јунаци и понатаму ќе ги слушаат прикаските за деца на Бранко или Грујо за некаква си Европа и Нато.

EU i NATO ne e prikazna,tuku pat i opredelba na Makedonecot i Makedonija dodeka se drugo e izolacija i opstanuvanje,imaj go toa vo predvid.

Prakticen covek...mislev deka vakvi vo makedonija ...isceznale... :)

Tој ни не е Македонец, негде има напишано дека е микс од стотина националности но мк ја немаше на тој список.

Добро бе, пичка ти мајчина, барем малце страм немаш ли ? Како така ќе одиш да бараш Бугарски пасош ? Ти Бугарин си ? Потпиша декларација дека имаш Бугарско потекло ? Какви сте такви одродени копилиња бре, што мајка ве роди !

Каде живееШ ти?Јас знам неколкумина такви лично.А верувам има доста и треба да направиш разлика тој што се борел и тој што учествувал. Куварот не се борел а бил учесник.И тој е бранител.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom