Каракачанов нуди бугарско државјанство на бранителите на Македонија

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
635
Каракачанов на македонските бранители им понуди бугарско државјанство
EFAA94E4493DE840862420C71E7BE68A.jpg
Лицата, кои учествувале во македонската армија за заштита на независноста и територијалната целост на Македонија во воениот конфликт во 2001 година, да имаат предност за добивање на бугарско државјанство, доколку изразат желба за тоа, предлага лидерот на бугарската партија ВМРО, Красимир Каракачанов.
Тој за бугарската агенција "Фокус", рекол дека тоа може да се направи во Законот за бугарско државјанство, каде што може да се формулира текст, и во склад на тоа комисијата која што дава бугарско државјанство, молбите на овие лица да ги разледува со предност.
- Тие луѓе војуваа за својата држава Македонија против албанските сепаратисти, од кои еден голем дел доаѓаа од Косово и не беа македонски граѓани. На тој начин, не се водеше граѓанска војна, но се водеше војна, во која што практично Република Македонија беше нападната од странци. Тие луѓе имаат целосна основа да претендираат на некој начин да бидат обесштетени за тоа што го претрпеле. Има ранети луѓе, има убиени, има такви кои додека ги исполнувале своите задолженија во служба на војската биле оштетени лично, нивниот бизнис итн. Тие луѓе имаат потполна основа да бараат обесштетување и компензација, како што е во нормалниот свет. Откако државата, Македонија, не направи ништо за тие луѓе, Бугарија може да направи еден гест кон нив - рекол Красимир Каракачанов.
На прашањето, дали ќе има интерес од нивна страна, тој со коментар дека со оглед на тоа што има над 50 илјади молби за бугарско државјанство, несомнено ќе има интерес.
- При постојана економска криза и невработеност во Македонија, тие луѓе немаат големи перспективи за напредок во Македонија. Познавам околу 15-тина луѓе од нив кои доаѓале и барале помош за бугарско државјанство - додал Каракачанов.

Од: jas Датум: 05.12.2008 00:29:43 e ova ti se vika zaushka na nivo. karakachanov demek poise se grizi za branitelite od nasite patrioti. treba da si ja chuknat tikvata a posebno tie sto glasaa vozdrzano. sto znaci vozdrzano? ili si za ili si protiv. vozdrzano znaci nisam odavde ili sto? sramota, ama nema da me iznenadi na den pred izbori da im frlat nekoja koska bas se nedoistveni ako prifatat da gi koristat za populizam

Од: stole Датум: 05.12.2008 08:24:22 VMRO-DPMNE da ne bea "vozdrzani" pri glasanjeto na zakonot predlozen od branitelite, sega ovoa bugariste nemase da se majtapi so nas site makedonci. More roboti vmrovski gledate li sto pravite,pocnete samostojno da gi koristite mozocite(ako voopsto imate) ,a ne samo eden da ve komanduva so dalecinski upravuvac kako da ste televizori. :tv:

Но, за жал, македонската Влада повторно демонстрира незаинтересираност спрема луѓето кои го жртвуваа својот живот за независноста и територијалната целост на Македонија“, рекол Красимир Каракачанов. :tapp:

Ova ne e prva provokacija na partijata ATAKA.Sepak jabe zborat i da dojdat eden den na vlast nisto nemoze da napravat posto EU ne tolerira fashisticki partii.Osven toa izjavata deka strmuica e bugarska na istata partija e cista glupost i provokacija koja i steti na samata bugarija.

Сега ќе гласа одново нашава Влада ќе им даде пари на бранителиве и се ќе биде на место.

Ма да ги е*бам и Влада и сите овде, ме нервира оваа свињава бугарска што сака да поентира на маката на овие луѓе исклучиво за пропаганда.

Немаат мерка, нека ми дојде сега некој од задолжени бугарчета да го правда..!

Bratot напиша:
Какви гнасни копилиња се овие Каракачановите Бугари, жими мене би го одрал на живо ко фока.

фоките се греота...овие не....

еве како подмолно смртта на Македонските мировници беше искористена од една страна како изговор за кукавлокот од друга страна како средство за прагање порака...едноставно грозоморно...

bnd.jpg

Ova ne e prva provokacija na partijata ATAKA.Sepak jabe zborat i da dojdat eden den na vlast nisto nemoze da napravat posto EU ne tolerira fashisticki partii.Osven toa izjavata deka strmuica e bugarska na istata partija e cista glupost i provokacija koja i steti na samata bugarija.
Каракачанов не е од партија Атака. Колко ни штети изјавата на Сидеров дека Струмица е б'лгарска те ни не бери гајле ! :helou:
Bratot напиша:
Какви гнасни копилиња се овие Каракачановите Бугари, жими мене би го одрал на живо ко фока.
Епа он оди у Македонија ама мај те е страв, а от неговото ВМРО одија у Босилеград да им скинат на србежите знамето. :vozbud:
Сега ќе гласа одново нашава Влада ќе им даде пари на бранителиве и се ќе биде на место.
И шо к'е рекат бранителиве : "-Е па да му благодариме на Каракачанов оти ако не беше тој уште да не си бевме земале парите !"

Ајде поздрави ! :helou:

Од една страна Каракачанов, Караманлис, Караџаферис.
Од друга страна Бранко, Драган, Милан итн...

Некој од Македонциве, вклучувајчи ги и тие кои се декларираат како бугарски Македонци да ја свати играта и да си го прибере ножот кој го спрема на брата си окото да му го извади.

Каракачанов не е од партија Атака. Колко ни штети изјавата на Сидеров дека Струмица е б'лгарска те ни не бери гајле ! :helou:
Епа он оди у Македонија ама мај те е страв, а от неговото ВМРО одија у Босилеград да им скинат на србежите знамето. :vozbud:
И шо к'е рекат бранителиве : "-Е па да му благодариме на Каракачанов оти ако не беше тој уште да не си бевме земале парите !"

Ајде поздрави ! :helou:

знаеш што копиљ..јас лично ке се погрижам да ја добијат пораката..и бранителите и по касарните..тоа со хеликоптерот година дена ви го спремам...

нека дојде...ама да сенајваи....па нареден пат да лази...пизда ви матер нечовечка

32d04ed522bdf97330ba1fbf4d3840e6.jpg

Ние, припадниците на безбедносните сили на Македонија, во 2001 година се боревме за одбрана на суверенитетот на Македонија. Нашите проблеми може да ги реши само нашата држава, не која било друга. Покрај тоа, добивање бугарско државјанство би значело дека сами себе сме се прогласиле за Бугари. Ние сме Македонци и оваа понуда за нас е целосно неприфатлива - Стојанче Ангелов.

знаеш што копиљ..јас лично ке се погрижам да ја добијат пораката..и бранителите и по касарните..тоа со хеликоптерот година дена ви го спремам...

нека дојде...ама да сенајваи....па нареден пат да лази...пизда ви матер нечовечка

32d04ed522bdf97330ba1fbf4d3840e6.jpg

Ние, припадниците на безбедносните сили на Македонија, во 2001 година се боревме за одбрана на суверенитетот на Македонија. Нашите проблеми може да ги реши само нашата држава, не која било друга. Покрај тоа, добивање бугарско државјанство би значело дека сами себе сме се прогласиле за Бугари. Ние сме Македонци и оваа понуда за нас е целосно неприфатлива - Стојанче Ангелов.
Абе като ги поебават оште некој и друг пат безродниците што са у вашта влада и друга песна к'е запеват. :raz:

Абе може да го земе тоа државјанство и да си го стави в гз. Мајката негова гнасна. уф како ме нервираат вакви ..

Па кој не би сакал бранители како жители во својата земја,единствено проблем би бил доколку некои од тие бранители се навистина инвалиди,тогаш никаде не се баш пожелни.:nesum:

Болвава најде да се сити на туѓа мака..По глава ќе го удри тоа негово лицемерие, ќе му се исплати со камата...Ѓубре....

Pa beram gajle za izjavat na ATAKA- moze nekoj da izjavi ruse e romanski ili plovdiv e turski:)

Па кој не би сакал бранители како жители во својата земја,единствено проблем би бил доколку некои од тие бранители се навистина инвалиди,тогаш никаде не се баш пожелни.:nesum:
Се читаш ти, од кога ќе напишеш нешто бе?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom