"Те сакам" - вистина или само излитена фраза?

• Креатор на темата Креатор на темата facule bacule
  • Време на започнување Време на започнување

TE SAKAM-vistinski zbor-da ili obicna fraza-ne???

• da

Гласови: 71 57,3%
  • ne

Гласови: 53 42,7%

• Вкупно гласачи
    124
Само излитена фраза е, ама најчесто. Има луѓе што го кажуваат колку само да го кажат и да предизвикаат убави чувства кај другиот, има луѓе што навистина се искрени кога кажуваат ,,те сакам’’.
Али во последно време се повеќе и повеќе станува излитена фраза. Сепак, голема е потребата од неа. :pipi:

obicna fraza

pa vo posledno vreme a i najcesto e samo obicna fraza,kolku da se kaze TE SAKAM,onaka od potreba,bez vrska.a treba da e vistina,ama tesko se znae dali koga ke ti go kaze nekoj e vistina...

Може да биде најубавата вистина, но и најголемата лага... Нешто како меч со 2 острици.

ејј незнаев што да одберам...
според мене, е вистински збор и си го има своето посебно значење..зашто јас неможам да го кажам тоа ако не го мислам..
а повеќето го кажуваат тоа за да добијат нешто најчесто.и тоа највеќе машките, не дека И некои женски не прават така..али тоа е.. неможеш на никого да веруваш..

абе коа го чувствувам тоа го кажувам................... едит: особено коа сум пијан
коа не, има други начини да се набие филм:smir:

se pocesto ona "te sakam" se kazuva radi reda kolku da se rece a ne zasto toa navistina nekoj go cuvstvuva na golema zalost...smetam deka ne treba taka i jas licno toa te sakam go kazuvam dokolku navisina ja sakam taa lisnost...nikogas ne bi mozela da mu kazam na nekogo te sakam a da ne go mislam toa..malce ironicno e...pozz

Повеќе е излитена фраза, но не значи дека некој не го мисли тоа и не го чувствува кога ќе го кажи...

Анкетава... ај, добро.

Малку безвезе прашање.
Ако го мислам, ќе го кажам, ако го кажам, значи го мислам, кај мене е вистина во двата правци.

Излитена фраза? Фраза ко фраза, секој сака да ја чуе, не секој сака да ја каже, некој љубовта ја рамни со ерекција, некој се оградува од емоции и е несигурен на ова поле, некој не верува во неа, абе за сто луѓе сто различни одговори имаш на темава.

Чувство преточено во два збора! Фраза, да, ама зошто бре излитена? Зошто да не и кажам на мама дека ја сакам пред да оди на работа, на сестра ми кога излегува со дечкото или на тато кога ќе тргне на пат? Е сега тука одма ми иде она love is action not words!
Ama jas постојано правам работи за нив затоа што ги сакам, иако знам дека многу често тие чинови не се перцепираат и свакаат правилно! На нив повеке се гледа како обврска која мора да се исполни кон најблиските, пријателите итн. Обврска мај ес!
Затоа милувам да им кажувам дека ги сакам!Го чувствувам тоа и сакам да знаат!
Ги праи среќни ! А нивната среќа, искрено, ми значи!
А кога некој стварно ќе ми го окупира крвавиов орган завртен на лево е тогаш милувам да кажувам те љубам! Ова пак чудно и забегано звучи! Мене едноставно ми е моќно и посоодветно за онаа малку поинаква љубов!

Pa ja do sea iam videno deka e samo izlitena faza. Posho mene do sea bar mi go kazuvale ko takvo(go uvidov toa) Ali eve ja na primer kazuvam Te sakam samo koa go osekjam. Ne treba da si igrame so tugjite cuvstva!!!!!!!!!

a kako ke znaete koga nekoj ke vi kaze "TE SAKAM",deka navistina ve saka?

Поарно да се почувствувам и да бидам сакана, него секој ден некој да ми труби дека ме сака, а ни С нема од сето тоа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom