Фан Клуб : Овче Поле

• Креатор на темата Креатор на темата WW
  • Време на започнување Време на започнување
Сигурно дека од Захариевски нема да се очекува премногу, но за да влезе 5-6 минути за да одморат Билбија и останатите е добар, бар така мислам, ќе видеме :)

--- надополнето ---

Висок пораз од Работнички на домашен терен, 61-89 во 1/4 Финалето од Купот на Македонија... катастрофална игра денеска со само една погодена тројка онаа на Стојчевски во прво полувреме, за разлика од Работнички кој имаа во најмала рака 10-тина, освен Билбија и се уште не уиграниот Дашиќ, другите не се истакнаа денеска... премногу промашени слободни фрлања, премногу почетнички грешки, премногу промашени шутеви за три... И нормално, заслужен пласман на Работнички во 1/2 Финалето... Останува да се доигра и реваншот во Сабота во Скопје и потоа сите мисли да се насочат кон Првенството и обезбедување на пласман во плеј-офот, следен натпревар на 29 Јануари во Свети Николе, против екипата на Лирија :)

Пораз од Лирија на домашен терен 77-82 :jaj:

Заслужена победа на екипата од Скопје, бидејќи во ниту еден момент од натпреварот Овче Поле не беше во водство, на полувреме Лирија водеа 14 разлика, а во третата четвртина успеавме да дојдеме до -2, 53-55 беше резултатот и од тогаш Лирија направи 13-0 серија и отидоа на 53-68... на три минути до крај пак успеавме да се доближиме на -4 и да направиме неизвесен финиш, но гостите, посебно Морбан имаше мирна рака и преку слободни фрлања само го полнеше нашиот кош, додека ние безуспешно шутиравме тројки со цел да ја стопиме предноста... позитивно од овој натпревар е што во првиот дел од сезоната во Скопје ги победивме 12 разлика, па доколку дојде до некаква ситуација да имаме исти бодови, ќе бидеме пред нив во борбата за плеј-офот :)

На трибина, може најдобро оваа сезона, ваљда ќе има слики па ќе постирам... Следен натпревар против Работнички во Скопје наредниот викенд :helou:

СО ЕДЕН ЗБОР..ПЕКОЛ!

НЕКА РАЗБЕРАТ КЛЕТИТЕ Албанци МАКЕДОНСКО ИМЕ НЕМА ДА ЗАГИНЕ!

Еве некоја слика од натпреварот со Лирија :)

vs2j5k.jpg

2112wyg.jpg

1zek2g8.jpg

Работнички - Овче Поле 86-72
Мираковски 22----Симич 22
Симич 17----Филипович 15
Дендра 15----Билбија 12

Со победа во Вторник во Кавадарци против Фени и наредната Сабота дома против АБА Струмица на домашен терен со над 4 поени разлика, Овче Поле ќе обезбеди Плеј-оф... со други зборови, кога петелот ќе снесе јајце тогаш и Овче Поле ќе иде во Плеј-оф :pipi:

Со победа во Вторник во Кавадарци против Фени и наредната Сабота дома против АБА Струмица на домашен терен со над 4 поени разлика, Овче Поле ќе обезбеди Плеј-оф... со други зборови, кога петелот ќе снесе јајце тогаш и Овче Поле ќе иде во Плеј-оф :pipi:

Ќе ви пуштиме ние само вас да ве биди :tv:

Пораз од Фени Индустри во Кавадарци 88-53 во последниот натпревар од ова 17-то коло и само се потврди учеството на Овче Поле во плеј-аутот и борбата за опстанок :toe:

http://www.fibalivestats.com/matches/8416/02/91/54/652I7EL3Kxoo/

Во Недела во 18:00 часот во Свети Николе, Овче Поле - АБА Струмица, последен натпревар од регуларниот дел од оваа сезона, натпревар кој буквално ќе нема никакво значење за двете екипи за конечниот исход на табелата... АБА е сигурен патник во Супер-лигата, додека Овче Поле после две години Суперлигаш, оваа година ќе разигрува за опстанок со Ултимејт баскет и еден од Лирија и Куманово :)

posle 2godini za opstanok? pa normalno tamu i vi e mestoto so mislevte so cela ekipa srbi ke ja upravite totalna glupost na ovce pole 3pati pogolem buxet od proslite sezoni a rezultat dvapati poslabi , do dusa treba i da bidete presrekni so vi se desi i toa 2 sezoni po red vo playoff

posle 2godini za opstanok? pa normalno tamu i vi e mestoto so mislevte so cela ekipa srbi ke ja upravite totalna glupost na ovce pole 3pati pogolem buxet od proslite sezoni a rezultat dvapati poslabi , do dusa treba i da bidete presrekni so vi se desi i toa 2 sezoni po red vo playoff

Дечко што има имаш толку против Овче Поле?? Ај не ми исправај тука криви дрини.

Либар ај бе фаќај магла, прв пост и одма сереш тука, што мислиме-мислиме не си ти тај што треба да кажеш, сигурно си од Велес па си дркаш на градско дерби трета лига :pos: :bip:

Пораз на домашен терен од АБА Струмица после две продолженија 87-94... цел натпревар водевме, но во последната четвртина не стасаа и беше неизвесно... во последниот продолжеток нашите паднаа на кондиција и им падна концентрацијата и преку слободни фрлања АБА си постигнуваа поени... тоа е тоа, сега со Куманово и Ултимејт ќе играме за опстанок и мислам дека не би требало да има проблем околу опстанокот, според мене доколку не се нешто засилат, Ултимејт ќе ја напушти лигата :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom