H
HITCH
Гостин
Имам 25 год :pos2::pos2::pos2::pos2: е ова ти се вика среќа :pos2::pos2:
ne sum propovednik i nikoj ne me plaka, trenutno nevraboten, blagodarenie na edno cupe 25g taze diplomirano so mi gi zema casojte ke zaziveat selata da samo nosete gi od selata.eve imalo tema, bravo za temata! pazete, edna demohristijanska partija kakva sto veli deka e VMRO voveduva vakvo nesto, a ne znaat tie deka monastvoto e vrv na pravoslavieto???????
Повторно и повторно религијата ја ставаш пред се,јас се прашувам дали си проповеденик пропагатор или некој те плака за сево ова.ВМРО ДПМНЕ и демохристијанизам се два разлицни поими тоа е старо убедување кое избледнува пополека со оглед на нивните одлуки вклучувајки ја и оваа нивна одлука која се коси со сите правила и закони на кои се заснова демохристијанството како определба на една политичка партија и како нејзина одлика.
Tocno posle koja godina ke se naplaka danokot? :smir:Имам 25 год :pos2::pos2::pos2::pos2: е ова ти се вика среќа :pos2::pos2:
Epa togas HITCH ima uste edna godina da uziva a potoa ke ja finansira drzavata,sakala nesakala ama ke mora da si plati.Me interesira dali ke vrakaat nesto na stari godini ili ke vlezat tie pari vo penzijata? :smir:posle 26 za zenite a 28 za muzite.
Emi neli emancipacija,feminizam,ovo ono,ne se site prsti na rakata isti :smir:Абе треба да биде за сите исто :pos2::pos2::pos2::pos2:
Nemoj da brzas so zbiranjeto pari,moze ke ima nekoj popust novogodisen pa togas uplati go danokot na drzavata :helou:.Na denesno vreme za da se zemat deckoto i devojkata treba da ispolnat barem eden od dvata uslova,deckoto da bide pijan ili nevestata trudna i zakonot ne gi faka ama ne znam dali drzavata ke donira vo svadbata,barem malec da pomogne? :smir:Еци ми го зеде зборот . Значи јас ќе треба уште од сега да си двојам пари за законов. Боже, што не ќе измислат. Да беше границава 32-3 најмалку, ќе разберев, ама ова?
Знам дека закониве кај нас се секое чудо за три дена, но ако ова се извршува по пропис, ќе порасне и бројот на браковите но и на разводите. Луѓево ќе почнат формално да стапуваат во брак, само за да не плаќаат.
Луѓе прочитајте убаво,не се фаќајте право ко слеп за стап.Немажени и неженети ќе плаќаат данок на државата?!
„Министерството за труд и социјална политика нема никаква иницијатива, ниту предлог немажените девојки и неженетите момчиња да плаќаат пенали на државата“, тврди категорично државниот секретар во Министерството за труд и социјална политика, Душко Миновски. Да има таква идеја, додава Миновски, тие како надлежен ресор први би знаеле. Ова прашање не е отворено ни во Владата, а за Министерството за финансии, Миновски не знаеше.
Од Владата велат дека непотребно се шири ваква информација, бидејќи нема предлог немажените и неженетите да плаќаат данок на државата.
„Од Владата не излегол ваков предлог. Не се размислува за такво нешто. Информацијата веројатно излегла од Денот на идеите кои ги даваат граѓаните во Владата. На тој ден имаше еден граѓанин со ваква идеја, но засега од неа нема ништо“, изјави портпаролот на Владата, Шефик Дураки.
http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=BB6E75CFBB10D74D937B031536D111A4