Кога некој ве копира...

Valerija

I'm like an Angel
Член од
23 октомври 2008
Мислења
211
Поени од реакции
5
Копирањето го сваќам како комплимент. Ако некој ме копира значи има нешто добро на мене што би сакал и тој да го има, што значи несесно ми дава комплимент:)
се согласувам со *MC*. но сепак кој и да ме копира нели никогаш не може да биде како мене колку и да се обидува, па можеби и некогаш кога ке се пристети на тоаможеби ке си речи колку била глупава и проста кога го правела тоа.
 
Член од
22 ноември 2008
Мислења
415
Поени од реакции
11
Тоа ми се случува цел живот покрај мојата помала сестра:pipi: Едноставно навикнав, а ако некој ме копира во облекување(а во последно време често се случува), тоа значи дека му се допаѓа мојот стил (и мило ми е поради тоа) :smir:
 

iq0r

Mic drop
Член од
4 октомври 2008
Мислења
63
Поени од реакции
0
уфф Само колку се нервирам коа некој ме копира!!:zid::violent1: не само во гардероба туку и во некој фрази шо ја ги пишувам.. скоро сите ми ги крадат!! (така наречено)
 

InAnA

biAtch.
Член од
7 октомври 2007
Мислења
72
Поени од реакции
3
ејјј. си имам свој стил и си го обожавам..
и од кога знам за себе, ме копираат..
во се можно!
од скин на hi5 до БЕЏот на врвките од патиките, доо текстот во about me, до мојот надимак - ИНАНА.. (во основно бев една и единствена сеа "имењачки" колку сакаш..)
не се замарам веќе околу тоа.
го сваќам тоа како комплимент, ме гледаат, им се свиѓа, сакаат и они така..

се додека не го присвојат тоа, додека не речат дека они биле ОРИГИНАЛНИ и дека сами си го смислиле, е ОК, ако не..
хах, ај другпат xD
 

Kika-17

Trouble maker
Член од
21 декември 2008
Мислења
240
Поени од реакции
5
Колку и да ме копира неможе да направи копија од мене,зашо јас сум ОРГИНАЛОТ. не ...:baeh: Ама еднаш само се изнервирав кога бев еднаш во шопинг и со една другарка шетаме по продавници и јас и велам : Еј оваа блуза ми се свиѓа ќе ја купам,баш е топп. А таа ми вели:Ех па јас сакав сега да ја земам баш ми се свиѓа.И велам:Ај земи ја јас ке ја земам онаа другата и таа е супер.А оваа вели:Хахаха па сакав јас да ја земам таа ај земи ја ти оваа јас таа...И викам абе ај немора јас да земам некоја друга ке одберам. А оваа ми вели:Абе сварно зш ми се толку блузи имам и јас не купувам... Буквално се изнервирав :nerv: И од сега натака сама ке одам во шопинг :toe:
 

Marley's dother

Marley's dother
Член од
14 февруари 2009
Мислења
10
Поени од реакции
0
heso so najvise me kur4i kogake vidam nekoj da ima ista obleka ili sl kako mene, a najtragi4no da e moja ideja i da e iskopirano isto taka, use pobedno e da te kopira drugarka ili nekoj blizok, jesda toa zna4i deka i se svigja tvojot stil ali od takvite 4ovek nemoze da si bide unikaten:vozbud:
 

Lanna

Taller, Stronger, Better
Член од
30 септември 2008
Мислења
550
Поени од реакции
165
Фрустрациите поврзани со друга личност која го купува ама баш истото парче облека, ги надминав уште околу 13-тата година кога сфатив дека борбата да ја спречам мојата помала сестра во ваквите обиди, значи да и ја скратам слободата да ми се восхитува. Го сфатив како нормален па дури и потребен просец во таа фаза од созревањето. И моето и нејзиното.

Општо земено, смешно е што ние луѓето, суетни по природа, секогаш работите ги вртиме во наша корист. Значи доколку некој купува исто парче облека како нас, тоа по автоматизам значи дека не копира. Зошто едноставно не помислиме на фактот дека на таа личност и се допаѓа тоа парче облека, а не ние во него; дека таа/тој сака да го поседува тоа парче облека затоа што смета дека ќе и/му стои многу добро, дури и подобро отколку на таа/тој кој прв прошетал со тоа парче. Сум се сретнала со безброј вакви ситуации и крајно глупаво ми е да си ласкам себеси со фактот дека некој, купувајќи иста маичка, исто фустанче или иста чанта, е на пат или со желба да ме копира. Најсуштинското во целава оваа работа повторно се заборава: дека е важно како го носиш нештото, а не - кој се' го носи истото освен тебе.
Купување на исти парчиња денес е и сосем случајна работа, благодарение на франшизираните бутици со масовно производство на исти парчиња облека.

Она што јас лично не можам да го разберам е целосно и доследно копирање туѓи стилови, туѓ начин на однесување кој по дифолт треба да биде уникатен за секоја личност, копирање на туѓи фрази и начини на изразување. Не дека ми смета нешто посебно, ама за таквите личности не можам да формирам посебно позитивно мислење имајќи ја во предвид нивната главна карактеристика, а тоа е несвојственост и неодвоивост од толпата. Искрено мислам дека секој стил не и прилега на секоја личност, и дека најлошиот СОПСТВЕН начин на однесување, изразување и појавување во јавноста е многу подобар од оној кој се смета за најдобар во една група, друштво, средина, ама е ИСКОПИРАН. Баш онака како што едноличноста убива, а копиите избледуваат со текот на времето.
 

Gohan

I (L) Fußball
Член од
14 февруари 2009
Мислења
420
Поени од реакции
14
Pa normalno,koga sum ubav i ubavo oblecan,flizura i se tie raboti..:wink:
 

Fama

Bombin' thru the speakaz
Член од
10 февруари 2009
Мислења
518
Поени од реакции
19
Ne se zamaram so toa, ako resil da se nosi isto kako mene, togas nemozam da ja smenam negovata odluka.So toa dokazuva deka ne e unikaten..
 

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
789
Ја не фурам стил па да ме копираат, затоа сум си уникатен:pipi: А и да ме копираат да имав некој стил на облакање воопшто не би ми било гајле.
 
Член од
14 февруари 2009
Мислења
68
Поени од реакции
6
EEEEEEEJ ZNACI EDNA OD RABOTITE KOJA NAAAAAJMNOGU JA MRAZAM I ME NERVIRA KOA NEKOJ ME IMITIRA U NESHO......I NE SAMO TOA GO MRAZAM FAKTOT KOA ZNAM DEKA 50% OD LUGJETO IMAAT ISTA RABOTA KAKO MENE.....NA PR.DO VCERA VO SKOPJEVO NE ZNAE SHTO SE TOA MARTINKI SEA SITE NAEDNASH POCNAA MARTINKI DA NOSAT....A KOA NEKOJ KE ME IZEMITIRA MU PLESNUVAM U FACA I UTREDENTA VEKJE NEMA NIKAKVA SLICNOST SO MENE:helou:
 

devojka111

i'm real
Член од
28 декември 2008
Мислења
1.937
Поени од реакции
148
Е навистина е незгодно кога ќе видиш некој на школо, на кафе или во чашија е облечен исто како тебе, но тоа е друго, не е копирање, повеќе е коенциденција и прашање на ист вкус
но ако видам дека некоја другарка или колешка купила исто палто или блуза или што и да било, откако видела дека и јас го имам е стварно ми е многу глупо.
Мене на пример колку и да ми се допаѓа некое парче облека, ако некој мој близок го има, нема да го купам, па и да ми стои најдобро што може.
 

Stre3T Danc@

The definition of #BFABB
Член од
10 април 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
146
Значи ми се крева косата кога некој ме копира !!! За жал имам проблем со тоа уште од малечка и мн се бедирам ама што се може..Неможеш да ги спречиш да го прават тоа.
Многу се нервирам кога ќе купат исти работи како тебе,или ако не исти приближно такви бидејќи не можеле да најдат исти..и згора на тоа уште се фалат што си купиле. Е тогаш ми иде... !„%*)+&%$““$&^&(*%$^“()&^
:zid::zlo::lut::violent1::sakas_ust:kickbox::devil1::devil3::angry3: :nerv:
 
G

GoddessOfRock

Гостин
Леле мноогу се изнервирав кога другарка ми дојде исто облечена за Нова Година, и тоа во лице ми рече дека така сакала. МРАЗАМ
 
Член од
2 април 2009
Мислења
1.405
Поени од реакции
177
Ме нервирааааааа !!! Неможам да поднесам кога ќе си купам нешто и кога наредниот ден ќе се појави некоја во истото,а претходно ме прашала од кај ми е :nerv::nerv::nerv: ... Незнам како можат така,неможам да ги сфатам бе ! Не ми смета ова само ако на пр. имам иста облека со моите најдобри другарки,пошо ионака со нив се делам,ама со овие другиве...:nerv::nerv::nerv:
 

Kajgana Shop

На врв Bottom