Jok.Копирањето докажува колку се без идеја
Јас си купувам тоа што ми се свиѓа (и ми стои )... Ако некој близок го купи истото, не значи дека ме копира Па тоа парче облека не е само за мене правено, нормално дека ќе го купат уште многу луѓе и тоа не значи дека ме копираат Се погодило за нешто да имаме ист вкус и тоа е... Нема зашто да ми биде криво....Pa barav vakva tema niz forumot ama ne sretnav, pa rekov da otvoram.
Ona sto sakam da ve prasam e kolku ste unikatni i dali ve nervira faktot sto nekoj ve kopira ili kupuva potpolno isto parce obleka kako i vaseto???
Ova "nekoj" se odnesuva na nekoj koj sto e poblizok do vas...
znaci drugar, drugarka itn itn
Mene mi se sluci ova denovive i navistina se nalutiv...Ednostavno mrazam koga nekoj e oblecen vo ista garderoba kako i mene.
Мене ми е смешно ко ќе излезам во град и кога 80% од девојките се копии една на друга, а оргиналот го нема. Јас сфаќам дека следат мода, поточно "што се носи оваа сезона" ама мене ми е тешко да ги разликувам.Инаку, многу ми смета кога едно парче облека е актуелно и го има цело Скопје... И ако сум го купила (незнаејќи дека го има цело Скопје, зашто ако знам нема да го купам) ондак, иде у плакар додека не им помине меракот на сите Неможам да носам нешто што сите го имаат... Се нервирам
а ако некој не те копира, значи лоши работи носиш? кхм, се е прашање на вкус, неможе така да кажете. и второ, у продавница има повеќе парчиња од ист модел патики, џемпери, чорапи, ташни итн, така да... мислам сконтавте =)Само добрите работи се копираат
Така да смешно ми е кога ќе видам некој близок после брзо време да облече нешто ко мене
браво, перфектно кажано. фаталити!А што, откако јас ќе купам извесни фармерки на пример, треба бутикот да престане истите да ги продава, во спротивно треба да ги тужам?
Секој има (уставно ) право да си купува тоа што сака и да се облекува како сака, а ако неговиот вкус случајно или намерно се поклопил со мојот (или континуирано се поклопува), so be it. Сигурно нема тајно да и ги посипувам алиштата со мастило за да и станат неупотребливи и да можам само ја да бидам облечена така.
Ова копирањево ми е глупо-америчко-тинејџерски некако.
Мене ме заболе штиклава како се облекуваат моите другарки. До тој степен, што може нема ни да приметам дека некоја се облекла како мене.
А што и да се облече? Да не ќе не мешаат луѓето и нема да знаат која која е?
Ако сум само јас облечена у одредена облека, и никој друг, дали ме прави тоа мене суштински различна, индивидуалист или некои такви филмови?
А и не е ко да имаме некоја тешка разноврсност во облека по бутициве, некогаш секако ќе се погоди да купиме нешто исто.
И уште тоа да ми го хранело егото, втф?! Комплекси на виша вредност, нешто?