Кога некој ве копира...

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
Копирањето докажува колку се без идеја

Член од
14 јули 2008
Мислења
1.449
Поени од реакции
50
...сум копирала ли некого до сеа? Мислим дека не...секогаш го носим она шо ми се свиѓа..а по некад од брзање или мрза она шо ќе ми дојде прво при рака ... па дали некому не му се допаѓало..нек ме не гледа..ак некому се допаѓало..нек ме копира..значи дека не ми смечава..ама само ако е некоја која нема да ја гледам..ама другарка..или некоја која цел ден скоро ја гледам..па цело време да го гледам истото шо е и на мене...нее..тоа би ме нервирало..ама ок...докажано нема свое Јас...

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
А што, откако јас ќе купам извесни фармерки на пример, треба бутикот да престане истите да ги продава, во спротивно треба да ги тужам?:)

Секој има (уставно :icon_lol: ) право да си купува тоа што сака и да се облекува како сака, а ако неговиот вкус случајно или намерно се поклопил со мојот (или континуирано се поклопува), so be it. Сигурно нема тајно да и ги посипувам алиштата со мастило за да и станат неупотребливи и да можам само ја да бидам облечена така. :icon_lol:

Ова копирањево ми е глупо-америчко-тинејџерски некако.
Мене ме заболе штиклава како се облекуваат моите другарки. :) До тој степен, што може нема ни да приметам дека некоја се облекла како мене. :)

А што и да се облече? Да не ќе не мешаат луѓето и нема да знаат која која е? :icon_lol:
Ако сум само јас облечена у одредена облека, и никој друг, дали ме прави тоа мене суштински различна, индивидуалист или некои такви филмови?:)

А и не е ко да имаме некоја тешка разноврсност во облека по бутициве, некогаш секако ќе се погоди да купиме нешто исто.

И уште тоа да ми го хранело егото, втф?! Комплекси на виша вредност, нешто? :icon_lol:

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Поготово во Скопје човече, секоја продавница налик на другата. Изборот е никаков, барем од машки аспект.

Член од
20 март 2007
Мислења
8.493
Поени од реакции
308
Копирањето докажува колку се без идеја
Jok.
Покажува колку имаме слаб избор на парчиња облека. Особено во помалите градови каде бутиците со добра облека можат да се набројат на прсти. Инаку јас не сум имал проблем со ова, откако оформив свој вкус за парчиња, тој специфичен стил и си го негувам.

jeeeee8

Like dreams
Член од
28 ноември 2008
Мислења
647
Поени од реакции
16
абе знаеш што е лошо?
не кога некој ке купи нешто како моето, него кога ќе кажам дека ми се свиѓа нешто и ќе се утрча да го купи!:)
e сеа не е баш па и ок ако носиме иста облека на пример, со некој кога ќе излезеш, нели?
ама што можеш да превземеш околу тоа? ништо, само ќе се скараш со некого поради глупост. ако на него не му смета тогаш и мене ми е топ. а и веќе се навикнав на такви работи па може и затоа не ми смета!
а ако сакаш да не те имитираат не кажувај што ти се свиѓа и не кажувај од каде купуваш па бар нека се помачат малце!:)

BiG_kIsS

You talk too much... Let me shut you up
Член од
4 септември 2007
Мислења
3.414
Поени од реакции
2.923
Pa barav vakva tema niz forumot ama ne sretnav, :) pa rekov da otvoram.
Ona sto sakam da ve prasam e kolku ste unikatni i dali ve nervira faktot sto nekoj ve kopira ili kupuva potpolno isto parce obleka kako i vaseto???
Ova "nekoj" se odnesuva na nekoj koj sto e poblizok do vas...
znaci drugar, drugarka itn itn :)

Mene mi se sluci ova denovive i navistina se nalutiv...Ednostavno mrazam koga nekoj e oblecen vo ista garderoba kako i mene.
Јас си купувам тоа што ми се свиѓа (и ми стои :))... Ако некој близок го купи истото, не значи дека ме копира :) Па тоа парче облека не е само за мене правено, нормално дека ќе го купат уште многу луѓе и тоа не значи дека ме копираат :) Се погодило за нешто да имаме ист вкус и тоа е... Нема зашто да ми биде криво....
Ама ако приметам дека некоја купува се' што ќе купам или ќе и кажам дека ми се свиѓа, е тогаш веќе ќе ми смета... Иако треба да ми ласка, мене страшно многу ме нервира... И ќе се одалечувам од таа особа... Или ако ми е драга, на индиректен начин ќе ја убедам да си изгради свој стил... Ќе одам со нејзе на шопинг или слично...
Инаку, многу ми смета кога едно парче облека е актуелно и го има цело Скопје... И ако сум го купила (незнаејќи дека го има цело Скопје, зашто ако знам нема да го купам) ондак, иде у плакар додека не им помине меракот на сите :) Неможам да носам нешто што сите го имаат... Се нервирам :)

tomislayer

Елегантно дебел =)
Член од
18 ноември 2008
Мислења
1.482
Поени од реакции
82
Па бар по нешо ке бидам уникатен :) Пример ја носам тексас елек со прешивачи... 90% од трешерите носат... ама сите иаме различни ствари на елекот и ние си ги познаваме нашите елеци од километар дури и коа се измешани со 500 други... :)
А еве на пример иам јакна Speed Fire-ка као и 74643563 други фаци низ градов шо имаат... ми смета коа ми крадат комплет стил значи :) а коа некој ке облече едно парче облека ко мене шо ме боли кур... ме нервира коа мене ме споредуваат со некој или ке речат шо бе он си купи па ти по него? (А у 90% од случаите од нив дознавам дека некој веќе го има купено тоа нешто) :toe:

ex machina

сфинге раја
Член од
4 септември 2007
Мислења
721
Поени од реакции
104
Инаку, многу ми смета кога едно парче облека е актуелно и го има цело Скопје... И ако сум го купила (незнаејќи дека го има цело Скопје, зашто ако знам нема да го купам) ондак, иде у плакар додека не им помине меракот на сите :) Неможам да носам нешто што сите го имаат... Се нервирам :)
Мене ми е смешно ко ќе излезам во град и кога 80% од девојките се копии една на друга, а оргиналот го нема. Јас сфаќам дека следат мода, поточно "што се носи оваа сезона" ама мене ми е тешко да ги разликувам.

За мене лично, не ми смета да имам иста облека ко другарките. Ич ама ич. Ми се случило да го пробам новото на другарка ми и супер да ми стои, да идам директ у таа продавница и да си купам исто, ама друга боја. И обратно, и никој не се лути. Е не, ќе скитам низ продавници до смрт, барајќи слично ама различно. Мразам шопинг, и ако може тој заморен процес да се скрати, ќе жртвувам дел од илузијата на оргиналност.

babydol

Copy...
Член од
15 јули 2008
Мислења
1.561
Поени од реакции
92
:tapp:Си имам јас проблем со ова копирањево од проста причина на сите ке им кажам што сакм, па и од кај сакам да си купам ....и дур да трепнам или ми го купиле овие истите пред нос , или кога ке се видам обвлечена како нив косата ми се крева.
Многу се нервирам кога се без идеја лугево , аман веке толку незнаат самите да си одберат па чекаат другите да кажат нешто па ајт трк у бутик.

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
Само добрите работи се копираат:)
Така да смешно ми е кога ќе видам некој близок после брзо време да облече нешто ко мене
а ако некој не те копира, значи лоши работи носиш? кхм, се е прашање на вкус, неможе така да кажете. и второ, у продавница има повеќе парчиња од ист модел патики, џемпери, чорапи, ташни итн, така да... мислам сконтавте =)
и за крај, не ми смета, ич тулето не ме боли.
едит-само да го ставам цитатов
А што, откако јас ќе купам извесни фармерки на пример, треба бутикот да престане истите да ги продава, во спротивно треба да ги тужам?:)

Секој има (уставно :icon_lol: ) право да си купува тоа што сака и да се облекува како сака, а ако неговиот вкус случајно или намерно се поклопил со мојот (или континуирано се поклопува), so be it. Сигурно нема тајно да и ги посипувам алиштата со мастило за да и станат неупотребливи и да можам само ја да бидам облечена така. :icon_lol:

Ова копирањево ми е глупо-америчко-тинејџерски некако.
Мене ме заболе штиклава како се облекуваат моите другарки. :) До тој степен, што може нема ни да приметам дека некоја се облекла како мене. :)

А што и да се облече? Да не ќе не мешаат луѓето и нема да знаат која која е? :icon_lol:
Ако сум само јас облечена у одредена облека, и никој друг, дали ме прави тоа мене суштински различна, индивидуалист или некои такви филмови?:)

А и не е ко да имаме некоја тешка разноврсност во облека по бутициве, некогаш секако ќе се погоди да купиме нешто исто.

И уште тоа да ми го хранело егото, втф?! Комплекси на виша вредност, нешто? :icon_lol:
браво, перфектно кажано. фаталити!

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Пошо неам пари да купувам уникати и дизајнерска облека, мора да купувам кај шо купуваат сите смртници. јбг. Па ќе се погоди да имам со некој исто нешто, ама ја си купувам по мој вкус а не како бил облечен овој, оној.

А со ова копирањево имам еден пример од порано. Еден другар ќе се шишаше некако и овој другиов следниот викенд исто шишан. Смешки

MaRiNa`Oh

стара школа
Член од
26 март 2005
Мислења
3.484
Поени од реакции
28
Конкретно за моите другарки, и да сакаат неможат да ме копираат. Сериозно, комплицирано е. :)
Јас на облека гледам како креативна работа, не само да се облечеш колку да не си гол.
А, општо кажано, ми смета земање заслуга за туѓа креативност, иако во овој случај, не би ми, којзнае колку.
Никој не ме копира :tapp: :je:

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Потсвесно го сменив одот, за да не личам на татко ми, а камо ли да ми биде сеедно кога ќе видам рандом момак на улица како ја има истата моја ебана јакна.
Фак дет, уникатност е битна работа, мразам да ме споредат со било што. :coffee:

Kajgana Shop

На врв Bottom