Совршено срце

• Креатор на темата Креатор на темата kat.<3
  • Време на започнување Време на започнување
Темава припаѓа во форум религија затоа што зборува за вистинската љубов, љубов каква што Бог дава.

зашто мора се да биде поврзано со бог и верата, те зашто се поврзуваш и мислиш дека потекнува од бог и верата?
погледни малку ндвор од таа библија, црква, вера.
можеби ќе сретнеш нешто поубаво

зашто мора се да биде поврзано со бог и верата, те зашто се поврзуваш и мислиш дека потекнува од бог и верата?

http://forum.kajgana.com/showpost.php?p=1406143&postcount=1

Не би можела да кажам поубаво. Верни се зборовите на Радост.

типично за верник. не кажува што мисли туку цитира делови од библијата или во случајов од друг верник.

Тоа што имав кажав, ама на некој кога срцето му е камен, не може да прими...
Тие зборови би ги кажала и јас зашто се верни, и така ги чувствувам, како што ги чувствува и секој верник.

Секое ти добро.

I da poglednam nadvor (vo sozdanijata) se mi zbori za Bog. Koga ke go poglednam neboto, sonceto, zvezdite, planinite, drvjata, trevata, oblacite pa i lugeto... se mi kazuva deka ima nekoj sto sozdal se. I se funkcionira vo harmonija.

I da poglednam nadvor (vo sozdanijata) se mi zbori za Bog. Koga ke go poglednam neboto, sonceto, zvezdite, planinite, drvjata, trevata, oblacite pa i lugeto... se mi kazuva deka ima nekoj sto sozdal se. I se funkcionira vo harmonija.
Да Мајка Природа создала се.

hehe alal da i e!!! :nesvest:
Изгледа не ме сфаќаш, за разлика од тебе јас си верувам во тоа што ќе го видам а не тоа што ќе го почувствувам. Гледам подалеку од библијата, уствари библијата одвај ја имам погледнато.

незнам дали е до мене па не ја сватив приказнава како што треба или приказнава не е во ред
ке си кажам јас шо мислам па пукајте после со негативна репутација - гајле ми е
прво и основно - стилски, текстов е одвратна метафора
второ - премногу наликува на басните создадени од Езоп, кратки со мала(читај лоша) метафора со поучен крај
трето - премногу е шаблонски дадено како тоа си даваат парчиња од срце како да се самолепливи сликички за смена, и како си гледаат во срцето небаре у фаца се гледаат
четврто - нема никаква поврзаност со религија, најмалку со тоа што има натпревар (чие срце е поубаво) меѓу главните ликови (буквално ме потсека на караниците од фан клубовите на форумов - „нашиве се поарни“)
петто - се однесува на вториот параграф, шо никако неможам да го поврзам со првиот, освен зборот љубов, епа овој параграф ме потсека на писмените од 4 одделение на тема „есен“, и сите ја тупевме колку е убава есента

и има уште многу работи шо сакав да ги искритикувам ама нема зошто текстов ме потсети на некои лекции од детството (по ЗПО, Македонски ј. и физичко)

Освен за езоповите басни горе доле се согласувам со напишаното :wink:. Ама Аце не си женско, веројатно девојките различно чувствувваат штом така ги погодува приказната :wink:.

Прекрасно кажано.

Изгледа не ме сфаќаш, за разлика од тебе јас си верувам во тоа што ќе го видам а не тоа што ќе го почувствувам. Гледам подалеку од библијата, уствари библијата одвај ја имам погледнато.

nema potreba da veruvas vo toa sto si go videl. toa e fakt. Jas izbrav da veruvam.... i ne mislam deka sum greska. a i kako i da e, eden den site ke vidime :) :toe:

the big bang

ЕДИТ

Оф топик отидовме

Еееј не, на место си е прашањето. Одговори ми само кој ја создал природата, или сама од себе изникнала ?

а верувате во брацо?

Веќе се збори за ОВА на таа тема. Ама ајде, пак и тука, НЕ ВЕРУВАМЕ.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom