СДСМ не може да прави притисок, можат само да скокаат ко петли. Што има Дојчин да се плаши од СДСМ, ако дојдат на следни избори ќе му скратат од платата? Дојчин е на чело на синдикат, ако не знаете што значи тоа подобро информирајте се.
ВМРО прави притисок со тоа што директорите (поставени од ВМРО) се закануваат во сите училишта дека ќе фрчат откази за наставниците кои ќе штрајкуваат (според законот, ако не работеле 3 дена). А во позадина стојат волонтери кои се спремни ако некој наставник штрајкува, да го заменат. Типично македонско сценарио. Наставниците се плашат од тој отказ, која заштита ја има тој ако добие отказ од СОНК? никоја. демек ќе оделе на суд и ќе ги врателе на работа. Куров. 3 години ќе се влечка по судници без работа.
И наставниците се плашат. И јас да сум на нивно место би се плашел, особено ако 20 години сум го работел само тоа и сега некое прле од партија сака да ме смени.
Ова драги мои е типична закана, уцена. Нигде го нема тоа, кога синдикатот вика штрајкувај, некој да ти мафта со отказ. Џабе траскаат глупости и од ВМРО и од СДСМ обидувајќи се да профитираат со поени или да се кријат зад економска криза. Живееме во ебена држава (да не ме сфатите погрешно, јас многу ја сакам, ама доста е бе, ми ги потековте (кон партиите)).
Па уште ко ќе го видам бичиклиски, ми се гади. Уште полошо локалните партиски војничиња по локалните телевизии, ко телетабиси „До овде стигнавме оти Вие од СДСМ сте гојда, јас не зборувам со вас“ и обратно „Вмро е крива, под итно да си поднесат оставка за да дојдиме ние малце и да видите што е држава“. Мојата порака до вас е: Сите за раче и „курац да ватите“