Скопски фестивал 2009 - одбери го твојот победник (анкета)

Победник на Евросонг!

• Сленг – Генгста оро

Гласови: 127 48,3%
  • Ристо Самарџиев feat. Зоран Џорлев – 103 бели лебеди

Гласови: 14 5,3%
  • Next Time - Нешто што ќе остане

Гласови: 29 11,0%
  • Проект Македонија – Помалку наивно

Гласови: 10 3,8%
  • Рок Агресори - Динг донг

Гласови: 20 7,6%
  • Даниел – Сила на љубовта

Гласови: 2 0,8%
  • Александар Белов - Застани

Гласови: 9 3,4%
  • Костадин Папа – За неа постојам

Гласови: 3 1,1%
  • Влатко Лозаноски - Блиску до мене

Гласови: 20 7,6%
  • Верче Пандиловска – Северно од мене, јужно од тебе

Гласови: 0 0,0%
  • Браво Бенд - Девојко

Гласови: 2 0,8%
  • Влатко Илиевски - Најбогат на свет

Гласови: 13 4,9%
  • Калиопи & Наум - Рум дум дум

Гласови: 12 4,6%
  • Кристијан - Нема да зборам

Гласови: 1 0,4%
  • Дејан Трифуновски - Љубовта доаѓа

Гласови: 0 0,0%
  • Андријана Јаневска – Дрво без корен

Гласови: 1 0,4%

• Вкупно гласачи
    263
Статус
Затворена за нови мислења.

maca_kaka'

тiƒosi јаossoηeјаo
Член од
6 октомври 2007
Мислења
3.515
Поени од реакции
640
Што бе ке се буните, што само солите памет кој требало да иде:tapp:

Вчера кога беше времето за гласање кај бевте?

јас гласав за Сленг ама пола од вас не пратиле порака за глас туку само пишуваат низ форумов Сленг требаШЕ да победи, ке се буниме во комисија, ке се организираме за протести

боожееееееееее:uvo:

Член од
31 декември 2007
Мислења
145
Поени од реакции
1
Сеа да ја слушам?
Абе немам намера да солам памет...реков дека е прашање на вкус...
Никогаш нема сите да бидат задоволни...Што може да се смени сеа...Џабе...Победија тие што победија...и готово е...
Толку.

Site nemaa da bidat srekjni ama dobri 85% ke bea!:pos2:

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.611
Поени од реакции
14.465
Слушајќи ги рефрениве сега, дефинитивно мој фаворит останува Александар Белов. И Влатко Лозаноски исто имаше слична песна како на Белов, лесна, певлива, па сакав некој од нив двајцата да не претставува. Ама ај, боље Некст Тајм, него ли румдум дум.

M

Mario Gómez

Гостин
Мислам дека денес на сцената се бараат такви песни и ќе беше супер ако победее Генгста оро.Мислам имаа нешто оригинално и ќе успееја да имаат добар пласман.Може да имаше и некоја кул преработка на англиски и ќе беа супер.Плус ќе им се подобреше кореографијата и ќе беа топ.

Член од
31 декември 2007
Мислења
145
Поени од реакции
1
Што бе ке се буните, што само солите памет кој требало да иде:tapp:

Вчера кога беше времето за гласање кај бевте?

јас гласав за Сленг ама пола од вас не пратиле порака за глас туку само пишуваат низ форумов Сленг требаШЕ да победи, ке се буниме во комисија, ке се организираме за протести

боожееееееееее:uvo:

Ej daj prekini!!
Jas si glasav,i toa ne ednas tuku 5 pati...epten sakav da pobedat...glasovite ne mi bea priznati no zatoa site pari mi gi zedoja! sramota,i ne kazvite i solite pamet za dzabe!!

Мислам дека денес на сцената се бараат такви песни и ќе беше супер ако победее Генгста оро.Мислам имаа нешто оригинално и ќе успееја да имаат добар пласман.Може да имаше и некоја кул преработка на англиски и ќе беа супер.Плус ќе им се подобреше кореографијата и ќе беа топ.

nemora da se prepejuva na angliski...od marija sherifovic ne bese pesnata na angliski i pak pobedi!

shady3

Никогаш не вели никогаш..
Член од
22 февруари 2009
Мислења
110
Поени од реакции
61
Za prepejuvanje na angliski- ne

A za toa deka ne sum glasal- 9 pati glasav brat pa toj argument ti e nevaliden :)

SLENG!

Sprite

Bayern Fanatic
Член од
23 јули 2007
Мислења
447
Поени од реакции
36
Вчера цело време се занимавав со Адамс фамили и оние двајца од жирино што сакаа да не тепаат дека не се согласувавме со идеите од Каљопа,значи да заклучимe:

Вкусови на музика
Евровизија е вкус на музука на широките народни маси,кај нас и во светот
Жирито
По кој критериум се одбираат членовите на жирито ?
Како може на МРТВ да и се одземе таа лиценца за работа па да не прават циркузи?:tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::vozbud:

и да не се повтори оној од жирито што сакаше да не замолчи! во комунистички стил:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:
за Џокси,Мики, и Верица секоја чест и почит!:back::back::back::pipi::pipi::pipi::pipi::pipi::pipi::pipi::pipi::pipi::pipi::pipi:За белорусинот - ке гласам за него! Беез грешка ја испеа од Тошенка песната!:pipi::pipi::pipi::pipi::pipi::pipi::pipi::pipi::pipi::pipi::pipi::pipi::pipi::pipi::pipi::pipi::pipi::pipi::pipi::pipi::pipi::pipi::pipi::pipi::pipi::pipi::pipi::pipi::pipi:

Вештица

love&reason
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.524
Поени од реакции
856
Не е само да отидеме и да излижеме европските газови со типична Евровизиска песна. ,,Европа не слуша таква музика, на Европа ова ништо не им значи '' Па ние треба лижиг`зачи да изиграваме или со наша музика и наши носии да се претставиме.
И не бидете толку надежни, Македонија барем во наредни 20 години не победува на Евровизија.
Затоа мислам дека Сленг беа нај за на Евровизија, а плус и измејаа баш тоа што требаше немакедонштинава.

На анкетата имам гласано за Калиопи, ама тоа беше пред да ја слушнам песната на овие.

П

Паган-др

Гостин
Абе кој и да пратиме пак од 12 до 15 место ке бидеме. Генгста Оро подобро да не ке се пласираа? Сите зборите наместено било 8 гласа. Па они ако местеле немало 8 гласа да стаат само ке стаеле 30-40 да не биде толку очигледно.

Македон91

Благородник
Член од
21 јануари 2009
Мислења
2.134
Поени од реакции
120
Најдобрата вокална изведба според мене на годинешниов Евросонг:

Блиску До Мене - Влатко Лозаноски

На солзи заспивам јас,
кога помислувам на нас и на времето наше,
ми недостасуваш ти, го молам Бог да те врати,
зошто неможам јас.

Рефрен:
Блиску до мене срцето твое е знам,
иако далеку од мене,
блиску до мене, душата твоја е знам,
ме гали, заспива до мене.

На Бог на љубовта ти
да му поверуваш треба
за љубов тој да ти прати,
те сакам кажи ми ти,
блиску до мене да бидеш
со љубов спаси ме ти...

Рефрен:
иако далеку од мене,

Ууу, со солзи заспивам
и мислам на нас,
ууу, ми недостасуваш ти,
на Бог се молам да те врати...

Рефрен:
иако далеку од мене,

Член од
16 август 2008
Мислења
3.293
Поени од реакции
637
Случајно сега ја затекнав репризата од евровизијата и пуштив тјунеро да снима заради она со гласањето шо ќе се дешава... :zlo: После сето на YouTube ќе оди !
сними го и она кога оној од некст тајм ќе го шибне кран-камерата :pos: :pos:

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355

Дечки фала што не просветливте! Кој да знаел дека носиите се соодветна гардероба за раперите, штета Тупак Шакур умре, а можеше да му послужите како инспирација...

Ова е дел од модниот рапорт за првата евровизиска вечер на Вечер. :nesvest:
Остатокот овде.

Све стручњаци во државава брееееееј...
aбе од стручњак до стручњак... а ние овде обичниве смртници им се дивиме:nesum:
Калиопи и Наум најголеми фаворити!
ааааааааааа:nesvest: шо е бе овааааааааа?:nesvest:

Член од
14 октомври 2007
Мислења
2.674
Поени од реакции
2.731
1. Победија Next time,значи можете да зборите колку сакате,џабе ви е!
2.Секоја година после домашниот избор има некој што се буни,и не само кај нас,секаде е така.А овојпат очигледно има помалку што се бунат за Сленг и другите кои пробаа..иначе немаше вчера победниците да бидат толку надмоќни во гласовите од публиката.Публиката најмногу ги сакаше Next time! Жирито повеќе од Сленг ги сакаше Next time!
3.Ако сакаа да пратат нешто поразлично,нешто како Сленг...Тогаш во борбата ќе влезеа и Рок Агресори,и немаше Лозаноски со една,да речам обична песна да биде толку високо и пак пред тие “различните“.
4.Сите знаеме дека влијанието на охриѓаните на форумов е големо и затоа има олку кои се толку гласни и кои ќе одат на протести...:tapp::pos: (Се надевам дека нема да кркам бан после ова...:pos2:)
5.Реално да збориме...Срамота ќе беше Сленг да одеа.Пооргинален беше типот од Рок Агресори,па и Проект Македонија.А оргиналноста на Сленг беше само во кореографијата.
Ама тие кои губат секогаш се лутат...Сега тоа е тоа! Јас ги поддржувам Next time, а на другите повеќе среќа нареден пат,здравје!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom