Скопски фестивал 2009 - одбери го твојот победник (анкета)

Победник на Евросонг!

• Сленг – Генгста оро

Гласови: 127 48,3%
  • Ристо Самарџиев feat. Зоран Џорлев – 103 бели лебеди

Гласови: 14 5,3%
  • Next Time - Нешто што ќе остане

Гласови: 29 11,0%
  • Проект Македонија – Помалку наивно

Гласови: 10 3,8%
  • Рок Агресори - Динг донг

Гласови: 20 7,6%
  • Даниел – Сила на љубовта

Гласови: 2 0,8%
  • Александар Белов - Застани

Гласови: 9 3,4%
  • Костадин Папа – За неа постојам

Гласови: 3 1,1%
  • Влатко Лозаноски - Блиску до мене

Гласови: 20 7,6%
  • Верче Пандиловска – Северно од мене, јужно од тебе

Гласови: 0 0,0%
  • Браво Бенд - Девојко

Гласови: 2 0,8%
  • Влатко Илиевски - Најбогат на свет

Гласови: 13 4,9%
  • Калиопи & Наум - Рум дум дум

Гласови: 12 4,6%
  • Кристијан - Нема да зборам

Гласови: 1 0,4%
  • Дејан Трифуновски - Љубовта доаѓа

Гласови: 0 0,0%
  • Андријана Јаневска – Дрво без корен

Гласови: 1 0,4%

• Вкупно гласачи
    263
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.906
Поени од реакции
23.313
Аман бе што ви е со Генгста, оро срање живо,

дечките немаат појам ни од рапување ни од пеење, као прво

као друго ако пеат на англиски, никој нема да им ја свати песмата или шо и да е ова пошто на све личи на песма не личи, и само ќе им се смеат

ако пеат на македонски, само ќе ги слушаат како завијаат и уште појќе ќе ни се смеат

:kesa::kesa:

Paradise}}

Тетовчанка
Член од
20 февруари 2009
Мислења
40
Поени од реакции
0
Најмногу ми се свиѓаше песната од Влатко Лозановски(не за друго дека бендот е од тетово хахаха) ама не е за на евровизија песната не би прошла таму зошто знаеме што се бара:toe:

CrashoverRide

Tutto per la Lazio,persempre nell cuore...
Член од
9 јануари 2008
Мислења
1.293
Поени од реакции
114
Од песните што ги видов вчера вечер и вечерва, песната од Влатко Лозановски беше убедливо најквалитетна и одлична изведба , има детето квалитет, дај боже да најде добар менаџер за да не мора да влезе во продукцијата на Геј Геј Јованов,Елвир Мекица и остали левучари.

Влатко морал и некст тајм или како веќ, отпишана работа за мене, татини мамини неможам органски да ги поднесам...

Браво Бенд-уште треба муви да лапаат,можда ќе дојде и нивното време ако бидат упорни.

Александар Белов има саглам екипа позади него, се гледа дека полека го учат на однесување во јавност, само да не летне во облаци дека е звезда, очекувам многу од ова засега горе-доле навидум скромно момче...

Калиопи и Наум,докажани се во Македонија, Калиопи и низ балканов,ама песнава не е тоа што ние би пратиле на избор за Евросонг, разбирам и уметност и све ама не е тоа тоа...

Генста Оро рапери-добра кореографија и ништо повеќе...

Рок Агресори-Динг Донг,песнава не би прошла ни на златно славејче во нормални услови, ама гледајќи германски мајмуни како се бесат,педери словенски,травестити израелски, вампири фински итд. оваа песна би ни донела најдобар пласман до сега на евровизија, гарантирам за тоа!

Paradise}}

Тетовчанка
Член од
20 февруари 2009
Мислења
40
Поени од реакции
0
А и од Деко наш песната не беше лоша:pipi:
А за Калиопи и Наум мој коментар::nenene::nesum::nesvest::tapp:

Акаша

Hydra
Член од
28 мај 2006
Мислења
1.684
Поени од реакции
128
А го забележавте Андреев како придружен вокал на Калиопи? :icon_lol:
Прегледај го приврзокот 10076
Сериозно еј... Ако има една позитивна работа од изборов - тоа е сеирот.

Калиопи прва? :nesvest:

Сленг, Рок Агресори, Влатче, Next Time, па дури и Ристо... Не би ми било криво било кој од овие да иде на Еуросонг 2009. Ама Калиопи и Наум? Не ги оспорувам како пејачи, затоа што се одлични. Ама песната е резил, одвратна за слушање, а и они се морбидни. Болат оши. Не ја пуштам на компјутер, да не ми одинсталира звучна карта.

Гласајте за Генгста оро, ве молам. Дваесет денари е СМС порака.
Има ли уште влезници за во Универзална утре? Баш сакам да идам и да се убијам од пцуење и свиркање кога ќе наместат да иде Каљопа :uvo:
Да ти кажам и мене сумливо ми стана, на статус му пишуваше дека е у Скопје викендов ама сепак не :))) ако не друго се погрижил за стајлингот :)))

Cappie

Vincere non è importante: è la sola cosa che conti
Член од
29 мај 2008
Мислења
1.914
Поени од реакции
307

као друго ако пеат на англиски, никој нема да им ја свати песмата или шо и да е ова пошто на све личи на песма не личи, и само ќе им се смеат

ако пеат на македонски, само ќе ги слушаат како завијаат и уште појќе ќе ни се смеат

а до сега па, кога не разбираа, шо викаат старите, прокопцавме! шо ни е гајле за европа бе. они прават шоу, и ние правиме шоу. баш ми е гајле дали ќе не разберат или што ќе си помислат. битно ќе биде забавно.

за рок агресори...сакам да кажам дека типов, да се пријавил на германскиот натпревар за песна за евровизија ќе беше убедливо прв.

Capitano

...
Член од
24 октомври 2007
Мислења
1.344
Поени од реакции
137
Како сите свиркаат и плукаат по песнава на Калиопи и Наум, а успеа да добие најмногу гласови од публика :jaj:
Значи е апсолутен фаворит и за утре... :tapp:
По сите логики денес требаше Балов да добие најмногу гласови од публика(не што беше добра песната) затоа што моментално имаше најголема популарност меѓу популацијава што гласа. Не ми се верува дека толку многу гласале за ова што денешниве победници го испеаја (ако може да се нарече песна).
Кој било нека победи, само Калиопи не...

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.906
Поени од реакции
23.313
а до сега па, кога не разбираа, шо викаат старите, прокопцавме! шо ни е гајле за европа бе. они прават шоу, и ние правиме шоу. баш ми е гајле дали ќе не разберат или што ќе си помислат. битно ќе биде забавно.

за рок агресори...сакам да кажам дека типов, да се пријавил на германскиот натпревар за песна за евровизија ќе беше убедливо прв.
Кое шоу бе брат :nesum:
Шоуто треба да биде и квалитетно, а не само смешно ;)

Акаша

Hydra
Член од
28 мај 2006
Мислења
1.684
Поени од реакции
128
Песната од Браво бенд страшно ме асоцира на некоја друга, некој има идеа?

iLe

Prototype
Член од
27 јануари 2007
Мислења
1.400
Поени од реакции
30
Реално тава шо го гледах беше за нигде гледах до александар белов ..
Значи може да коментирам само за двујца од тии шо испејаа до него Влатко илиевски има добар глас стварно дечкото добра песна беше мислам оти може да не претстава добро а белов иста песна како на тошето немаш ни благодарам други зборове така да не беше нешто посебно и он ..

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Дали може некој да ја стави песната од Александар Белов овде да ја чуеме уште еднаш.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Немаш поим колку се лгупи Сленг( плус тоа рапери се), а инаку ај сакам Влатче или Некст Тајм да одам( Некст тајм фаворити)
Кога ќе напуниш 16-17 години ќе сватиш дека не си во право...

Не си сватил што е Евровизија. За евровизија е ова, а не кој е пејач или глас или песна или текст или нешто.... ЕВРОВИЗИЈА - сосема различно.

dzambazov premnogu miren mi beshe nesto
Епа мирен си е затоа што......

КАЛИОПИ ЌЕ ПОБЕДИ И ЌЕ ОДИ ВО МОСКВА!

Местено е! Од сигурни извори :)

SANCTIMONIOUS

Мејд Ин Мацедониа
Член од
21 март 2006
Мислења
1.302
Поени од реакции
9
Вечер гласам за Сленг и за Влатко Илиевски!
Овие две песни најголем впечаток ми оставија!
Другите се исти ми се (со исклучок на Рок Агресори - кои или можат да направат добар пласман или, се плашам да не бидат исвиркани)

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.751
Поени од реакции
9.786
Пред неколку години пееjа 2 убави машки што сигурна сум земаа солидно место заради убавината:)
Можат и некст тајм така:smir:

:pipi:

Иначе, не знам шо да кажем за Калиопи... резил, брука. Од она што го видов вчера, Рок Агрегоси најбоље пласман би ни доделиле... ама тоа е. :toe:

Член од
22 ноември 2008
Мислења
673
Поени од реакции
102
Па вака од авион се гледа дека е наместена победата за "чесната"сестра Калиопи али барем да имаше песна ќе беше нешто а ова што таа го понуди неверувам дека поголема катастрофа можеше да отпее инаку ова е всушност цената која ВМРО ДПМНЕ требаше да и плати на Калиопи за учеството нејзино во рекламата 24/7,само не знам како ќе го издејствуваат сето ова оти вечер сигурно че има свирежи, укање и плукање.Ајде да речеме жирито ги изгласало али едно е сигурно телевоутингот е 100% наместен оти Калиопи да се одере не може да го добие чесно.И не дека некој друг имаше поасална песна али ова што тие го понудија па и ова со тапаните беше се само не оригинал некоја бледа копија на бугарската песна.Некој претходно споменуваше дека тоа е песна која не може секој да ја отпее жити се и пеењето.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom