Скопски фестивал 2009 - одбери го твојот победник (анкета)

Победник на Евросонг!

• Сленг – Генгста оро

Гласови: 127 48,3%
  • Ристо Самарџиев feat. Зоран Џорлев – 103 бели лебеди

Гласови: 14 5,3%
  • Next Time - Нешто што ќе остане

Гласови: 29 11,0%
  • Проект Македонија – Помалку наивно

Гласови: 10 3,8%
  • Рок Агресори - Динг донг

Гласови: 20 7,6%
  • Даниел – Сила на љубовта

Гласови: 2 0,8%
  • Александар Белов - Застани

Гласови: 9 3,4%
  • Костадин Папа – За неа постојам

Гласови: 3 1,1%
  • Влатко Лозаноски - Блиску до мене

Гласови: 20 7,6%
  • Верче Пандиловска – Северно од мене, јужно од тебе

Гласови: 0 0,0%
  • Браво Бенд - Девојко

Гласови: 2 0,8%
  • Влатко Илиевски - Најбогат на свет

Гласови: 13 4,9%
  • Калиопи & Наум - Рум дум дум

Гласови: 12 4,6%
  • Кристијан - Нема да зборам

Гласови: 1 0,4%
  • Дејан Трифуновски - Љубовта доаѓа

Гласови: 0 0,0%
  • Андријана Јаневска – Дрво без корен

Гласови: 1 0,4%

• Вкупно гласачи
    263
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
8 август 2007
Мислења
1.541
Поени од реакции
48
На Калиопи ова не и требаше ич, не знам зашто после толкави години добра кариера хитови и слава би се бламирала вака. Да и е дојдено до Евровизија- не и е, што и е кој да знае :)
се упропасти во 3 минути.
Добро кажано! Не знам што и` треба ова...

Ако веќе мора Калиопи, подобро да ја избереле како пејачка, па песна да биравме, отколку вака! :nesum:

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.613
Поени од реакции
14.472
По катастрофална песна од оваа песна неам чуено. Ах бре Наумче, што к.р бараш во забавна музика бре. Терај си таму ти Зајди Зајди, пеј си по фестивали, и ич да не те заболи за забавнава музика.Калиопи да си ја чуваше онаа песна Бато за сега, 100 % фаворит ќе ми беше, а не сега да ми пее тука РУМ ДУМ ДУМ. И што толку членовите од жирито имаат видено убавина во песнава? Па во песнава немаше ништо друго освен извикување на неразбирливи звуци,и во позадина некои чудни тапани.

Ги слушав сите песни, од оваа вечер мој фаворите се Белов и Лозаноски, а од минатата вечер Ристо Самарџиев и проект Македонија. Не знам зошто, ама песната од Сленг ич, ама баш ич не ми се допаѓа, а знам дека ако они не претставуваат ќе биде најдобро.

П.С може некој да кажи кој се осумте учесници кој влегоа во финале од оваа вечер, по што не го гледав гласањето ???

jasisamojas

Не ми треба титула
Член од
26 ноември 2008
Мислења
762
Поени од реакции
423
П.С може некој да кажи кој се осумте учесници кој влегоа во финале од оваа вечер, по што не го гледав гласањето ???
Калиопи и Наум, Белов, Влатко Лозаноски, Браво Бенд, Влатко Илиевски, Рок Агресори, Кристијан, и Дејан трифуновски

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
за сите оние кои љубат морници
:pop::pop::pop::pop::pop::pop::pop::pop::pop::pop:

ај дечки ќе ве молам сабота сите сложно да гласаме за ЃЕНГСТА ОРО и на овие двајца да им кажиме збогууууууууум... :vozbud:

В

Вори

Гостин
Ајде утре гласајте за Каролина сите...
Шала на страна!Сакам Белов,Секс тајм или Сленг да победат,ако не победат тие....ич нее глеам Евровизија!

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.848
Поени од реакции
11.507
Што убаво не гледав избор за евровизија едно 2-3 години, што ми текна да се заебам да гледам...тиње!
Само Зоки од Агресори :icon_lol: а не оние сељачишта што глумат, или квази лигуш-рокери, педерлана, итн...
Ми се сере од изборов, а камоли па комисијата...изгледа е составена од слепи, глуви, ретардирани...сто посто!

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.613
Поени од реакции
14.472
Да! и од жири и од публика!!!
ОМГ ОМГ ОМГ ОМГ ОМГ ОМГ ОМГ

Од жирито ај да речеш, стари познаници, па ќе им даваат гласови (Џокси арно им го спопикал).

Ама од публика :uvo: Кој би гласал за нив ???

Кој знае колку при-пејд пакети имаат изнакупено овие двајца..

Уште од сега почнувам да му се молам на бога да не се праќаат овие двајца на Евровизија, зошто тоа ќе биде ПРОПАСТ за земјава.

Утре си навивам јас за Белов, ми се свиѓа мене неговата песна ,а и си го поштувам човекот од ОТ редовно гласав за него, па поарно он нека иде, него ли овие двајцава :uvo:

В

Вори

Гостин
Кој било само не Каљопи и Паун Петрески..не можам да ги сварам двајцата а камо ли да ги слушам.

Член од
8 август 2007
Мислења
1.541
Поени од реакции
48
Коментар:

... --- 21.02.2009 00:40:28 epa sega Kaliopi i Naum dobija najveke poeni i od publikata ne znam tocno ama mislam deka bea 2400 i nesto... a zirito glasase bideji Kaliopi a i Naum isto taka imaat prekrasni usovrseni glasovi taka da ne se seljacete poveke i dokolku oni ne pretstavuvaat na evrovozija ke vidime dali loso ke se plasiraat.

:pos2::pos2::pos2:

Cappie

Vincere non è importante: è la sola cosa che conti
Член од
29 мај 2008
Мислења
1.914
Поени од реакции
307
сега прв пат ја слушнав 'победничката' песна од оваа вечер, на калиопи и наум, и едноставно морав да пишам коментар. по тоа што го слушнав, оваа песна ми е ама ептен слична со песната што победи оваа година на јуниорската евровизија, со тие пчелите ако ви текнува, што цело време викаа бзз, бзз...е само тука има 2-3 збора повеќе. па ако мислат, дека и на големата евровизија може да се натпреваруваат со песна која е добра за јуниорската евровизија....ондак...амин.

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.929
Поени од реакции
23.387
аууу Срамотилаци еј

Почнувајќи од чера од тие сељацине што глумеа Рапери и тој едниот што завијаше ка волк пред умирање, па до Некст Тајм или како беа тие , ја нив само на бербер би ги пратил нигде другде.
Единствено што вредеше чера е песмата на Самарџо и маестро Џорлев, мој фаворит се они за целиот избор. Супер песма, добар вокал, и добар наступ:smir:

Денеска не глеав али и боље што не глеав , рум дум дум и динг донг :), алооо заврши децка евровизија

Деко наш влезе у финале шо е битно,:pos2: имаше подобра песма од секнд тајм и калипои сигурно, само малиот никој не го знае :tapp:

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.220
Поени од реакции
34.502
А го забележавте Андреев како придружен вокал на Калиопи? :icon_lol:
Untitled-1.jpg
Сериозно еј... Ако има една позитивна работа од изборов - тоа е сеирот.

Калиопи прва? :nesvest:

Сленг, Рок Агресори, Влатче, Next Time, па дури и Ристо... Не би ми било криво било кој од овие да иде на Еуросонг 2009. Ама Калиопи и Наум? Не ги оспорувам како пејачи, затоа што се одлични. Ама песната е резил, одвратна за слушање, а и они се морбидни. Болат оши. Не ја пуштам на компјутер, да не ми одинсталира звучна карта.

Гласајте за Генгста оро, ве молам. Дваесет денари е СМС порака.
Има ли уште влезници за во Универзална утре? Баш сакам да идам и да се убијам од пцуење и свиркање кога ќе наместат да иде Каљопа :uvo:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom