Скопски фестивал 2009 - одбери го твојот победник (анкета)

Победник на Евросонг!

• Сленг – Генгста оро

Гласови: 127 48,3%
  • Ристо Самарџиев feat. Зоран Џорлев – 103 бели лебеди

Гласови: 14 5,3%
  • Next Time - Нешто што ќе остане

Гласови: 29 11,0%
  • Проект Македонија – Помалку наивно

Гласови: 10 3,8%
  • Рок Агресори - Динг донг

Гласови: 20 7,6%
  • Даниел – Сила на љубовта

Гласови: 2 0,8%
  • Александар Белов - Застани

Гласови: 9 3,4%
  • Костадин Папа – За неа постојам

Гласови: 3 1,1%
  • Влатко Лозаноски - Блиску до мене

Гласови: 20 7,6%
  • Верче Пандиловска – Северно од мене, јужно од тебе

Гласови: 0 0,0%
  • Браво Бенд - Девојко

Гласови: 2 0,8%
  • Влатко Илиевски - Најбогат на свет

Гласови: 13 4,9%
  • Калиопи & Наум - Рум дум дум

Гласови: 12 4,6%
  • Кристијан - Нема да зборам

Гласови: 1 0,4%
  • Дејан Трифуновски - Љубовта доаѓа

Гласови: 0 0,0%
  • Андријана Јаневска – Дрво без корен

Гласови: 1 0,4%

• Вкупно гласачи
    263
Статус
Затворена за нови мислења.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.880
Поени од реакции
50.434
На Калиопи ова не и требаше ич, не знам зашто после толкави години добра кариера хитови и слава би се бламирала вака. Да и е дојдено до Евровизија- не и е, што и е кој да знае :)
Иначе фора на манифестацијата се Сител и Бекстејџ, пред емисија Влатко сере на Бекстејџ како била тиња Еуровизија и зашто Бекстејџ нема акредирација, после иде и пее весел расположен ко да е човек од МТВ :icon_lol:

Тек сеа сфаќам што значи Евровозија за нас, секој лош збр и желба за прекинување го повлекувам....па каде иначе би видел човек ваква банда лудаци на ТВ :):)

Ivka

Алхемичарка
Член од
1 февруари 2007
Мислења
300
Поени од реакции
4
Леле ужас невиден хехе несакам да кометирам веке се е искометирано само ке кажам првпат во мојот живот ке гласам и тоа за Сленг закон се ептен се нај уникатни.
А инаку годинава има нови правила на евровизија нема само гласови од публика туку и таму ке има стручно жири 50-50 ке биде како кај нас. Дека почнаа многу земјите од источниот дел да си даваат меѓусебе гласови и да победуваат па им смета, а кога скандинавците го правеа тоа не им сметаше ама нема везе .

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
калиопи и наум. да испарат! како можеше народов да гласа за нив? резили сме...
имам прашање до каљопа: дали ти, адамс фемили, мислиш дека вашата трака со номче е евровизиска? и ако почне да збори, бокс у слепоочница и куфер доле.
генгста оро рулз. за инат на ремзи.
едит-уште посрала: ако не победам, не се појавувам веќе на евровизија... МРШ курво стара... шо ти фалеше да си гураш ко до сеа. се упропасти во 3 минути.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Свашта, свашта... Одлучив да не го гледам изборов годинава и баш ми е мило заради тоа, бидејќи според ова што го читам...:pov:

Vetrence

...believe in yourself! :)
Член од
2 јули 2007
Мислења
7.469
Поени од реакции
676
Crazy и јас исто. мене 2 година по ред ми е како не го гледам. Се е гола вода. Ниту добри песни ниту изведувачи.

Освен победничката ако е добра др не ни слушам.

Ivka

Алхемичарка
Член од
1 февруари 2007
Мислења
300
Поени од реакции
4
А инаку некој да не ја има песната на калиопи и на наум баш сакам уште еднаш да ја слушна:kesa:

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
Ако некој можи да го стави видеото од Калиопи и Наум.. пошо читам нешо кузнај какви не биле бламој.. и кој влегоја во финале?

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Ќе ја слушнеш утре де:) Инаку најубава песна мене ми беше на Ристо, па навивам за него. Ако веќе праќаме нешто алтернативно, подобро да бидат Генгста оро него Рум друм.

BuSarCe

See My Profile
Член од
4 август 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
33
што е тоа скопски фестивал:toe: ветар во три пм или:pos2:
се знае дека девојчината се по некст тајм,плус позадина јованов како и секогаш:)
па тука е ристо самарот со џорлев песна од копров,а копров се знае кој е,се исто па исто,не ми се допадна песната на проект за Македонија но би сакал тие да не преставуваат.генста оро незнам дечките се рапери :) па можи имаат шанси.евросонг гледам повеќе се базира на политика отколку на добра песна.а добри песни во последно време нема.затоа што некои поединци владеад со мкд музика а се знае кои се тие.слушајтеја од Џамбазов-плејбек ќе ви стани јасно:smir:

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Мене не ми е јасно со кој мозок жириво гласаше за Калиопи.Па песнава нема врска.Таа нема да победи на Цветници не па на Евровизија ќе не претставува:toe:.Денеска убава беше на Александар,ама сепак јас мислам дека на Евровизија ќе одат Некст тајм или преку сила Сленг со Генгста оро.Само не дај боже да одат Калиопи оти мислам дека има шанси да не ни дадат да пееме.

jasisamojas

Не ми треба титула
Член од
26 ноември 2008
Мислења
762
Поени од реакции
423
ако има некој мр3-ки нека стави

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
еве ја репризата он-лајн.
www.zulu.mk и после кликнете на МРТ иконата
Немој не ме радуј!

Не ја гледав премиерата, не планирам да го посветам сонот на нешто вакво :pos:

Инаку кој беа после Калиопи второ трето ова она...
И дали има закачено некој песни на јутјуб негде од првите?

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Немој не ме радуј!

Не ја гледав премиерата, не планирам да го посветам сонот на нешто вакво :pos:

Инаку кој беа после Калиопи второ трето ова она...
И дали има закачено некој песни на јутјуб негде од првите?
Не го следев баш гласањето, ама видов дека на врвот беа Влатко Лозановски, Влатче Илиевски и Кристијан.:pos:

jasisamojas

Не ми треба титула
Член од
26 ноември 2008
Мислења
762
Поени од реакции
423
Инаку кој беа после Калиопи второ трето ова она... И дали има закачено некој песни на јутјуб негде од првите?
втор беше Влатче Лозаноски, трет Белов, после браво бенд, влатко илиевски, рок агресори, кристијан, и некојси дејан имаше мислам ..

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom