Новогодишен хејтеризам (sponsored by Точкест)

Статус
Затворена за нови мислења.

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
Мене не ми е јасно кога ќе се разбудат на 1 ... не им е мака колку пари имаат фрлено за датум?
Вечерта е иста како и секоја во која знаеш да уживаш, датумот ја менува цената и еуфоријата.
Со толку испразнет џеб за нешто што постои ... мислам дека е најлошо утро за оние кои ја научиле лекцијата.
добро бе да му ебам мајката. ПА ЕДНАШ ГОДИШНО Е! 10 години ако штедиш по 2000, ќе СОБЕРЕШ РЕКОРДНИ 20,000!!! WOW! и ќе праиш куќа на водно, викендица на охридско + кајче, и нов автомобил.
почнувам да засакувам да славам нова година. упм.
да, ДАТУМОТ мења се, ТРАДИЦИЈА е. ко роденден што ти е традиција да славиш и да потрошиш многу пари, и ова е нешто слично =)

готово, се одлучив, ЈА САКАМ НОВА ГОДИНА, ЌЕ БАПНАМ ГОЛЕМА ПАРА и ЌЕ СЕ ИЗНАЖУРКАМ КО НОРМАЛЕН МЛАД ЧОВЕК, а не ко прадедо што седи по дома, уз филм, или веќе легнат да спие. ајт... ко да ќе нема времиња за седење по дома коа ќе бидеме постари...

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Не ја прочитав цела тема, само нешто од првата страна фатив али само ова ќе му го кажам на мојот драг Точкест :)

Ти нели нејќеше Нова Година, сеј си дома и уживај си, шо се нервираш за цени и дочеци... :coffee:
Прочитај поубаво....и ќе сватиш :wink:

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
Море пер, со самото то шо си отворил ваква тема, ти си зафатен од то шо си го пречкртал на аватар... то ми беше муабетот :)

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.814
добро бе да му ебам мајката. ПА ЕДНАШ ГОДИШНО Е! 10 години ако штедиш по 2000, ќе СОБЕРЕШ РЕКОРДНИ 20,000!!! WOW! и ќе праиш куќа на водно, викендица на охридско + кајче, и нов автомобил.
почнувам да засакувам да славам нова година. упм.
да, ДАТУМОТ мења се, ТРАДИЦИЈА е. ко роденден што ти е традиција да славиш и да потрошиш многу пари, и ова е нешто слично =)

готово, се одлучив, ЈА САКАМ НОВА ГОДИНА, ЌЕ БАПНАМ ГОЛЕМА ПАРА и ЌЕ СЕ ИЗНАЖУРКАМ КО НОРМАЛЕН МЛАД ЧОВЕК, а не ко прадедо што седи по дома, уз филм, или веќе легнат да спие. ајт... ко да ќе нема времиња за седење по дома коа ќе бидеме постари...
ТАЧНО

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Море пер, со самото то шо си отворил ваква тема, ти си зафатен од то шо си го пречкртал на аватар... то ми беше муабетот :)
Сум против ЕУФОРИЈАТА, против ПРЕПИЧОТ, против БРИЧЕЊЕТО НА СУВО. Некст?

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.719
Поени од реакции
13.437
Абе ќе бидам ама за кој ми полов орган? Што е тоа што ги дига толку цените?
Либерален капитализам. Секој ќе си прави што сака и ќе си дига цена колку му душа сака. Се додека има sheep in the big city...

Член од
8 август 2005
Мислења
456
Поени од реакции
78
КОј ги е**. паметам пред 4 години бев во Континентал за 1500 ден. Шведска маса...во пет сабајле коа си идевме јадење што ти дупа сака. 2 стејџа, на еден мама бенд, со тамара, биба додева..и незнам уште кој, а на другиот дј..мислам..фокс не е ни битно..Нова Годишна музика..(Секој го бива за таква)...Пиење..Услуга..се осекаш како што треба како господин...Имаше и други млади луге,,,мноуг побитно..
Ако и оваа година е нешто слично на реперота зошто да не таму...
А картел 2500? тренд 6000? сегафредо 2000? ц ц ц
Ако си лихвар, ренташ стан..т.е. два, татко има дополнителни бонуси од тендери, те покану газдата на локалот и плакас само 10 посто од цената, не си се испотил..за парите.. пеким.. Зошто да не?
ИМа денови кога човек треба да поужива во тоа што го сработил или спечалил...еве нека биде едн од тие Нова Година.. ама..ако си се испотил богами...знаеш колку дневници се тоа :) и дали некој сака да те е** при здрав разум. Сите останати не тешко...да забележиме..како се работи.. Денес јас кај тебе плакам 50 еур...али затоа на лето ти мене ке ми фрлиш 50 еур.. а сите останати кои работиме за плата...и едното не ни чини и другото:) кој ни е крив.. :)
Тоа е делот.кој опишува дека се работи за парите :)
Од друга страна не се работи за парите. КЕ БАПНАМ голема пара, ама сакам за тоа да добијам УСЛУГА, добар амбиент, простор соодветно за парите...а не ко сардина да се осекам..многу битна ствар...и учте еден куп вакви работи што би требало да дојдат сосема НОРМАЛНО, за еден НОРМАЛЕН млад човек..
kpbKENGUR...напишаните со голема буква, зборови укажуваат на твојот пост, ама не ми е намерата да се контрам (инаку ке те ставев во цитат :) ) туку да кажам..како јас ги сфакам тие зборови..и пто подразбирам под убаво поминување и бапнување кеш..
И на крај...за да се чувствуваш пријатно...во локалот каде ке бапнеш 2500 ден за вечерта..има уште една многу битна ствар. Треба на облека да потрошиш мин 10 000 ден. инаку си оут..и во таа атмосфера ке си поминеш бед :) ке сакаш да си како сите останати..а тие што мозат да бапнат толку пари сигурно имаат за да облечат нешто посебно... хуго бос мозе :D ... ова е за парите :)
Не шетав да купам кондури за нова година туку..од што мислам дека ми требаат.. така мозам да казам една ствар... Во трговски најдов.. 1800 ден..убави чевли на попуст биле... прочетав по чаршија... 1200 истите..ама коа викам истите.. мислам.. навистина иситите:)...i тоа не е се...продужив по продужен кабел до beat пазар, и на заминување глеам чевли на една тезга.... ИСТИТЕ... 800 ден....ова не е за парите :) jебига
да резимирам..нова година.. НАПУМПАНО ( од аспект на цени)... ПРЕПУМПАНО

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
И шо е темава?

Зш е скапо? Зш не е ефтино ебате...

Зш е нова година, а ако не ти се слави седиси дома беспари е. А ако не е ништо нова година зш идат со автобуси од Холандија, Бугарија, Србија в Охрид?

Или се прават аранжмани, за најразлични дестинации? И цел свет слави. Ништо не се дешава по 00,00 секако шо очекувате?

BuSarCe

See My Profile
Член од
4 август 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
33
јебем ти нова година кога цела година ни е заебана :P само парламентарците ја чекаат нова година според мене:toe:

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
И шо е темава?

Зш е скапо? Зш не е ефтино ебате...

Зш е нова година, а ако не ти се слави седиси дома беспари е. А ако не е ништо нова година зш идат со автобуси од Холандија, Бугарија, Србија в Охрид?

Или се прават аранжмани, за најразлични дестинации? И цел свет слави. Ништо не се дешава по 00,00 секако шо очекувате?
Е ме заеба. Ајде нека ја затворат темава, стварно сум премногу заебан во моментов. Зошто било скапо? Затоа што не било ефтино. Тука лежи суштината на животот значииии

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Е ме заеба. Ајде нека ја затворат темава, стварно сум премногу заебан во моментов. Зошто било скапо? Затоа што не било ефтино. Тука лежи суштината на животот значииии
Па ти свитка стакло со темава да ти кажам право.

Clen 7

Од Форумот
Член од
5 јуни 2007
Мислења
2.843
Поени од реакции
360
Знае ли некој за колосеум колку е сепаре бе???:)

N

NeMiRnA

Гостин
Од година за година цените растат,тек до година што ќе биде...чудно ми чудо,Нова година...Кога ќе отидам во кафич или дискотека чувството ми е исто како за обичен викенд,освен што таму ќе бидам 2 часа пред 00 часот,а веќе во 00 часот сите групно се гушкаат,ќе те гушне некоја рандом типка која е жива вода испотена и ти се одмилува од старт новата година.Је*еш му матер!
Мене еуфорија ме фаќа кога го гледам градот украсен (не дека е нешто спектакуларно),кога ја гледам рекламата на т мобајл и рекламата на кока кола,а да и домашната атмосфера и мирисот на свежо испечени кифлички,руска не би фала,пилешка салата може,шампањ неизбежно,а за во кафич или дискотека ама баш ми е гајле.Оваа година се надевам ќе ги избегнам сите тие циркуси и астрономски цени.Јас не би сега како надежен економист да ви вршам пресметки,само топло ви препорачувам да ги поштедите домашните од непотребни трошоци,зошто кога ќе запролети веќе нема да се сеќавате на дочекот и задоцнето ќе ви стигне Гринч.Парите за пролетните патики кои речиси секој тинејџер ги купува некаде кон март месец,одамна ќе бидат потрошени за таа *луда и незаборавна* нова година,а тогашните парички убаво ќе бидат распределени за задоцнети сметки за струја и примарни добра неопходни за живот те веќе живуркање.Гринч е празничното и весело именце за светска економска криза.

Најекономично,секој по дома околу елката со Елко,елко порасни две-три педи,во 00 петарди пред врата и одиш да се гушнеш во кревет со дечкото,мачката,плишаното мече...што и да е и да изгледаш филм на А1 кој ексклузивно ќе биде пуштен само и само на новогодишната ноќ.
Енормна сума на пари не давам,тоа е сигурно,не сакам да бидам овцата,а и подраго ќе ми биде со моите во домашна атмосфера од колку со рандом луѓе околу мене и неколку познати со кои ниту ќе се разберам,ниту ќе се видам,а поентата е нели со нив да си поминеш убаво(ма да,да не зборам пред рака,ќе ме одвлечат некаде сигурно).Да дадам 3000 денари за кои никогаш не би испила,ниту изела во една вечер,не благодарам,а што е најинтересно за нова година секогаш глупо си поминуваш,а најмногу очекуваш...а околу ова,ништо не може да се направи,освен да бидете со доволна желба да не бидете овците и успешно да одолеете на новогодишново лудило.
Нека ве фаќа еуфорија,супер е тоа,ма фантастично е тоа,ама за разумни суми...

Кампања-за Нова година,сите по дома.Во интерес на семеен буџет,помалку сообраќајки и помалку повреди од петарди и залутани куршуми.Колку сум добра а?!Само една недела претходно да го пишев ова,русинката немаше да има шанси со мене на Мис на свет:pipi:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom