NaughtyByNature
Y Child
- Член од
- 1 декември 2010
- Мислења
- 423
- Поени од реакции
- 427
Dude, твојот проблем не можат да го сфатат ниту психијатри, ниту психолози. Може да те разбере само човек кој исто така многу размислува за работите. А штом многу размислуваш, доаѓаш до крстопат. Милион суштински прашања, малку или ич одговори. Последица: на моменти губиш контакт со реалноста, се преиспитуваш дали нешто вистински се случило, или било сон, или дупка во меморија која си ја пополнил со свои проектирани спомени, губиш осет за време, простор... Помош, сигурно би можел да помогне тој што ги знае одговорите, ама таков човек не познавам. Јбг, границата меѓу генијалноста и лудилото е тенка. Се надевам дека ќе останеш на правата страна, која и да е.Fallen,
Naprotiv mene makata mi doagja od toa sto svakjjam deka nekoi raboti nemaat smisla i se mnogu somnitelni ( bas od toa sto mislev deka ke bide super ako procitam za istite ).. cist primer ti e tekot na vremeto ... sekogas zborime u minato i idno a fizicki se naogjame vo segasnost ... mozebi zvuci kao dobro objasnuvanje na toa sto e vreme i kako e povrzano so nas no od druga strana ako nemozeme da definirame psihicka segasnost se uklucuva prasajeto na sudbina i dali nie stvarno praime nekakov izbor u tek na zivotot... gledam da gi izbvegnuvam vakvite misli posto stvarno mi se konfuzni i ednostavno mi ja crpat energijata , gubam fokus i mn lesno se zamisluam zasto i kako funkcionirame svesniot del od nas kako i podsvesta... nemozam da razmisluvam trezveno se osekjam kao " I AM LOOSING IT " ima momenti koa sum super i kompletno sum produktiven no nekad mislam ke nemozam da se mrdnam od sho celata energija mi ide u toj proklet bunar na iracionalni misli... sekogas go pamtam momentot koa stanuvam i koa legnuvam i svakjam deka zivotot ( iako znam deka ne e taka , ili sepak e ? ) e samo eden ciklus na svesno opstenje i nesvesno odmaranje ( spienje) .. i se taka do nasata smrt.. veruvam deka ne e za dzabe se toa i deka sekoj den si ima cel u nasiov zivot ... Najtragicnoto e sto vcera dobiv stipendija za postdiplomski na prestizen univerzitet vo solun i skoro da ne bev radosen ... :/
Ne sum nekoj fan na psiholozi i psihijatri iako iam i tamu i tamu otidnato i nisto konkretno ne mi pomognaa ( me prasuvaa dali iam deluzii i halucinacii ???? iako bea zapoznaeni deka ne mi e problemiot od takov psihicki karakter ). stvarno se trudam da si go najdat patot koj bi mi pruzil miren i vesel zivot ... Soveti appreciated !