Зошто фрлате пари во приватните факултети?

• Креатор на темата Креатор на темата physician
  • Време на започнување Време на започнување

Зошто фрлате пари за приватни факултети?

• Не знаев дека мојот приватен факултет не е акредитиран

Гласови: 1 3,4%
  • Ме излажаа дека е акредитиран и дека дипломата ми се признава

Гласови: 7 24,1%
  • Не ми е гајле каков е таков е

Гласови: 21 72,4%

• Вкупно гласачи
    29
Давај ми и мене по 3000 евра по семестар, не респект, ќе те чешлам на немиено :)
хахахахахааххахахахахахаххахахахахаха , ненормален :pos2: Респект од мене... Мхм, а кажи ми ти на мене Анонимна, дали си свесна дека тој привиден респект, кој ти го сметаш за реален, го добиваш затоа што му го пуниш џепчето на професорот?:pipi: И дали знаеш дека ако имаш свој цврст став и цел во животот,желба и квалитет, не ти се потребни ничии селски финтици за добивање кеш(читај на твој јазик-респект)?

Државата не пропаѓа од таквите како нас (мене) што сакаат да си отидат од неа, туку од таквите што тука ја водат државата на погрешен начин така да не се гледам во погорната категорија која ја наведе.

Напротив, државата пропаѓа од таквите ко тебе кои останале во земјава и дошле до БЏ функција.

Камо среќа да си отидеш, барем ќе направиш баланс на силите.

зашто? бидејчи како што кажува нашиот гујо образованието е незнам што,вложувајте ако имате пари,а дали ќе се вработите ќе видиме.
да се при затворат уште некои фабрики што останаа ќе се вработиме сите:toe:
фак-факултет
тоа е батка уште ко ти почнува со фак. значи цел живот ти е заебан.....:tapp:

зашто? бидејчи како што кажува нашиот гујо образованието е незнам што,вложувајте ако имате пари,а дали ќе се вработите ќе видиме.
да се при затворат уште некои фабрики што останаа ќе се вработиме сите:toe:
фак-факултет
тоа е батка уште ко ти почнува со фак. значи цел живот ти е заебан.....:tapp:

Јас се трудам да завршам факултет баш ради тоа, за да не работам у некоја фабрика :)

единствениот приватен факултет во државава што е акредитиран е фон
и планирам да се запишам таму
а вие што викате дека не е добро на приватен
тоа го велите затоа што немате можност да се запишите

Имаш 2 начини да дознаеш колку е акредитиран, да се информираш пред време или да дознаеш одпосле : )))
Ти одбери :)

Ај нека ми објасни некој која е разликата во наставната програма пример ете нека е Економија и Право на ФОН и Европски и државните факултети и зошто на едните од нив е подобро или полошо?

Јас мислам дека сите знајме оти со дипломата можиш да си го избришиш газот ако за кур не те бива, била та од приватен или државен факултет.

Така да шо предности нуди државниот факултет? Ако не ти се учи ќе те фати за гуша некој и ќе ти тури со инка? Ќе имаш можност да бидиш ментално ебан од професор?

Шо е пресудната разлика?

Шо се карате, кога и со диплома од државен или приватен само 10% од вас ќе работат на позиции на кои не работат среднисти :)

Ова е веќе потценување. Секоја чест ако ти со средно си успеал да се вработиш што знам јас каде, ама ваква реченица е исто ко, у курац нека оди факсот, што ке ми е? Или малце по модерно, be cool fuck school!

Ова е веќе потценување. Секоја чест ако ти со средно си успеал да се вработиш што знам јас каде, ама ваква реченица е исто ко, у курац нека оди факсот, што ке ми е? Или малце по модерно, be cool fuck school!
Не е потценување, реалност е.

Види статистика колку годишно дипломци има, колку нови работни места годишно се отвараат за високообразуван кадар и ќе ти биде јасно. Тој факултетски кадар, армија од илјадници и илјадници млади треба да се вработи негде, нели? Каде?

Ќе те запослат директ во менаџмент?

Ах да, ќе почнеш од доле, и ќе напредуваш. Заборавив. И таму негде на 55 години ќе станеш раководител на сектор.

Не е подценување факт е. Не е секој за факултет, а кај нас се форсира таква некоја култура. На крајот пак глупиот е глуп со диплома или без. За сите дипломанти соодветни работни места нема да има никогаш, а за тој шо е способен ќе се најди нешто сигурно.

Така да кој е глуп ќе кука цел живот оти државата не му чини и нема за него работа, а тој во суштина останал теле и покрај то шо има факултет. Не дека чини државата, ама друга ми е поентата.

Али диплома како потврда на евентуалното знаење треба, оти на жими мајка никој не верва.

Мими не биди завидлива и фати си дечко, редовниот секс многу релаксира, нема толку да бидеш агресивна на форум...
Ти имаат кажано дека сексот може да биде и со жена?

Ај нека ми објасни некој која е разликата во наставната програма пример ете нека е Економија и Право на ФОН и Европски и државните факултети и зошто на едните од нив е подобро или полошо?

Јас мислам дека сите знајме оти со дипломата можиш да си го избришиш газот ако за кур не те бива, била та од приватен или државен факултет.

Така да шо предности нуди државниот факултет? Ако не ти се учи ќе те фати за гуша некој и ќе ти тури со инка? Ќе имаш можност да бидиш ментално ебан од професор?

Шо е пресудната разлика?

Bravo decko imash pravo ama ne primetuvash deka lugeto na forumov (chest na iskluchocite) se neobrazovana klapa,koja samo napaga bez prichina i ne svaka deka moeto mislenje e SAMO MOE MISLENJE i deka ne gi e*am dva posto sto pisuvaat,tuku cisto onaka im se smeam na nivniot nizok stepen na intelegencija i neobrazovanost!
Kaj i da studirash,ako uchish ke ushish i kraj i ako si snaodliv ke zarabotish za eden ubav i normalen zivot!
Poveli od mene reputaciski bod

Ти имаат кажано дека сексот може да биде и со жена?

A TI LEZBEJKA SI???

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom