Зошто фрлате пари во приватните факултети?

Зошто фрлате пари за приватни факултети?

• Не знаев дека мојот приватен факултет не е акредитиран

Гласови: 1 3,4%
  • Ме излажаа дека е акредитиран и дека дипломата ми се признава

Гласови: 7 24,1%
  • Не ми е гајле каков е таков е

Гласови: 21 72,4%

• Вкупно гласачи
    29
Член од
2 јануари 2006
Мислења
325
Поени од реакции
34
Тоа дека тука остануваат само будалите е сериозно обвинување... но сепак фала што ме смести во категоријата на небудалите кои си одат од државата:)

Имаш репутациски поен за ова

Како што рече Мими ги навредив политичарите а тие шо имаат храброст да останат тука и да се борат да Македонија излезе на прав пат на тие луѓе им пружам рака. Тебе ти е све дадено на тањир и не можеш да се помациш малце во твојот живот нали.

V

[vladimir]

Гостин
Хехехе што се' не се изначитав...
Само едно ми е мило што на форумов се појави "паметна" жена која ќе не извлече од кашава...

Инаку за темава, секој со својот избор..
Се сложувам со ада дека на секој факултет има купувачи на дипломи една е разликата на приватните тоа е легално :)

slobbo

LoneRyder
Член од
16 ноември 2008
Мислења
1.686
Поени од реакции
583
единствениот приватен факултет во државава што е акредитиран е фон
и планирам да се запишам таму
а вие што викате дека не е добро на приватен
тоа го велите затоа што немате можност да се запишите
хмз е овој почна ниско да мава...
Главна причина беше да не гледам такви фаци ко тебе кој мислат дека имаат пари и можат што сакаат да прават. друга од причините за тоа што не отидов на приватен факултет беше мојата економска ситуација, така е признавам, ама има уште неколку стотици причини зошто не отидов на приватен факс, како што се дека не сакав да студирам економија право или некое друго слично ср&*е кој ги има кај нашиве приватни факултети има и уште многу други причини кој ме мрзи да ги набројувам...
и за крај да погодам дека ќе се запишеш на менаџмент?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Ах !!!
Вистината боли
:toe:
п.с и јас не сум богат
Да ти преведам: Имаш можност да се запишеш, значи имаш пари.
Лошото е што се курчиш со тоа, видете ме кај сум се запишал, сеа 100% си најјак у село.

F

Foxy`BuTTerFLY

Гостин
I jas sum na privaten fakultet, i jas ne sum oddusevena od moite kolegi, posebno od iskompleksiranite i onie koi im gi crtaat ocenkite vo index bez da se pojavat na kolokvium.
sto znaci deka i jas imam vrski? deka nemam po 500-600 strani za uchenje za na kolokvium? deka sum neshto ponisko intelegentna od onie na drzaven?
NE! ednostavno studiram na privaten fakultet i tolku. I na drzavnot ima mnooogu luge so vrski, koi ustvari i nikoj ne gi videl zasto ne se pojavile na fakultet a imaat podobri ocenki otkolku nekoj sto se ubiva od ucenje. I sto sega? toa e, za zal seuste ziveeme vo drzava vo koja vladee mito i korupcija.
Premnogu generalizirate.

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Не бе, леб неаме да јадеме... Ај ти кога ќе го завршиш за 4 рекордни годинки, лежерно онака, и кога ќе се вработиш, како така хуман, ситуиран граѓанин, ќе не почестиш и нас со една дипломичка, не чини да останеме необразован кадар, покрај ваков потенцијал... Он топик: Еве го тоа за кое зборував... Дека на приватен мислите дека сте го фатиле Господ за му*а...Ако некој толку сака да оди на приватен, ќе земе кредит, ќе продаде нива, кирби правосмукалка и лустерите од сите соби, и ќе се запише! Арно ама, не му се сака. Не му се сака да биде деградиран во класната поделба на приватните факултети. Добив стипендија за у НОВА стопроцентна... И знаеш што? Ја одбив... Кога дознав дека треба да се спуштам на ниво да учевствувам на некои собири за стипендисти, да им помагам на останатите "послаби" ученици, да не навлегувам во никакви конфликти, со други зборови-да бришат патос со мене ако може, не? И покрај се, генерално не може да се зборува дека нема квалитетни и на приватните, но има и такви на кои тате и мама се доста богати и сакаат нивниот син/ќерка да заврши факс што побрзо. Foxy Butterfly, знам дека ти учиш хехе

V

[vladimir]

Гостин
I jas sum na privaten fakultet, i jas ne sum oddusevena od moite kolegi, posebno od iskompleksiranite i onie koi im gi crtaat ocenkite vo index bez da se pojavat na kolokvium.
sto znaci deka i jas imam vrski? deka nemam po 500-600 strani za uchenje za na kolokvium? deka sum neshto ponisko intelegentna od onie na drzaven?
NE! ednostavno studiram na privaten fakultet i tolku. I na drzavnot ima mnooogu luge so vrski, koi ustvari i nikoj ne gi videl zasto ne se pojavile na fakultet a imaat podobri ocenki otkolku nekoj sto se ubiva od ucenje. I sto sega? toa e, za zal seuste ziveeme vo drzava vo koja vladee mito i korupcija.
Premnogu generalizirate.

Девојко сите сме свесни дека постои митарство не само на факултетите.
Ама она што ти го плаќаш како членарина онака уредно исправно ти е гаранција дека професорите нема да те третирааат како стока туку се фини, љубезни...ect.
A тоа што се случува на државните факултети е поразлично.
Ама сепак на крај се познава кој има во глава.Невелам дека на приватните неможе да се научи, може и тоа многу ама ретко кој сака тоа е факт.

Член од
2 октомври 2008
Мислења
45
Поени од реакции
1
Не бе, леб неаме да јадеме... Ај ти кога ќе го завршиш за 4 рекордни годинки, лежерно онака, и кога ќе се вработиш, како така хуман, ситуиран граѓанин, ќе не почестиш и нас со една дипломичка, не чини да останеме необразован кадар, покрај ваков потенцијал... Он топик: Еве го тоа за кое зборував... Дека на приватен мислите дека сте го фатиле Господ за му*а...Ако некој толку сака да оди на приватен, ќе земе кредит, ќе продаде нива, кирби правосмукалка и лустерите од сите соби, и ќе се запише! Арно ама, не му се сака. Не му се сака да биде деградиран во класната поделба на приватните факултети. Добив стипендија за у НОВА стопроцентна... И знаеш што? Ја одбив... Кога дознав дека треба да се спуштам на ниво да учевствувам на некои собири за стипендисти, да им помагам на останатите "послаби" ученици, да не навлегувам во никакви конфликти, со други зборови-да бришат патос со мене ако може, не? И покрај се, генерално не може да се зборува дека нема квалитетни и на приватните, но има и такви на кои тате и мама се доста богати и сакаат нивниот син/ќерка да заврши факс што побрзо. Foxy Butterfly, знам дека ти учиш хехе[/QUOTE

Е ДА СИ МИ ЗДРАВА И ЖИВА!!!ЈАС СУМ СО ЕДЕН РОДИТЕЛ и живеам скромен живот,од мн работи сум си скратила да бидам на приватен,бидејки вреди...

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Бре, не си требала толкави жртви, за гениозност како твојата, не е потребен факс.Туку дааа, ќе заборавев, ти си од оние умнине, не ти се седи овде, што ќе ти... Туку сеедно, кој кај сака нека си се запише, јас одам на новинарски, па со Господ напред.... Не е до толку ни до завршувањето, туку после до вработувањето...Бај д веј, што има толку вредно и посебно на приватните, што го нема на државните?

Член од
2 октомври 2008
Мислења
45
Поени од реакции
1
Бре, не си требала толкави жртви, за гениозност како твојата, не е потребен факс.Туку дааа, ќе заборавев, ти си од оние умнине, не ти се седи овде, што ќе ти... Туку сеедно, кој кај сака нека си се запише, јас одам на новинарски, па со Господ напред.... Не е до толку ни до завршувањето, туку после до вработувањето...Бај д веј, што има толку вредно и посебно на приватните, што го нема на државните?
Респект од професорите...

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
@ A_n_o_i_m_n_a; Подобро да лажеш, оти ако навистина си родител :) тешко детето.

• Ми се допаѓа
Reactions: Xak

Kajgana Shop

На врв Bottom