Македонска Втора Лига

• Креатор на темата Креатор на темата Agimkrasniqi
  • Време на започнување Време на започнување
Знае некој нешо да каже за Трета Лига...Кои екипи ќе влезат во 2 лига?! Поточно за ФК Гостивар ме интересира...Дали ќе влезе во 2 лига...:helou:

ни сте имале некогаш некој подобар тим во фудбал, ни па ќе имате некогаш од гостивар нешто :smir: :baeh:

1. Дрводекор 16 11 2 3 43 18 25 35 2. Кардашл’к 16 10 2 4 52 28 24 32 3. Јуки 16 8 3 5 41 26 15 27 4. Сењак Дузлак 99 16 8 3 5 33 23 10 27 5. 1 Мај 16 7 3 6 32 30 2 24 6. Задругар 16 8 0 8 34 36 -2 24 7. Три Чешми 16 7 2 7 37 32 5 23 8. Балкан 16 5 0 11 24 53 -29 15 9. Сењак Дузлак 2003 17 4 1 12 24 47 -23 13 10. Баби 9 1 0 8 13 40 -27 3
На што личи ова браќа :)))...дрводекор...курдашлк СЕЊАК ДУЗЛАК..ц ц ц ц и БАБИ...кога веќе би правел тим за во 4 лига...би ставил некои некои имиња што ќе личат за фудбал..а ова е срамота :)

Абе каков Пелистер што ви е на вас,Шкендија може ќе го плати,ама и да не даде ни денар мислам дека ќе помине кај Пелистер и ќе влезе во прва лига.Шкендија е загреана да влезе во прва лига,имаат пари имаат играчи.Се молев да не паднат со Металург пошто немаше да сакаат да го продадат.Вака си се знае,Шкендија и Металург наредна година во прва лига.

mozat skendija i bez da dadat pari na pelister mislam imase nekoj zakon ke dadat 50000evra na ffm i ke vlezat avtomatski vo prva liga bez da igraat baraz

greska si be drugar ova ne e kako kosarkata da se popolni ligata

Абе каков Пелистер што ви е на вас,Шкендија може ќе го плати,ама и да не даде ни денар мислам дека ќе помине кај Пелистер и ќе влезе во прва лига.Шкендија е загреана да влезе во прва лига,имаат пари имаат играчи.Се молев да не паднат со Металург пошто немаше да сакаат да го продадат.Вака си се знае,Шкендија и Металург наредна година во прва лига.
a so sea ti kefoj si so skendija ke gi pomini pelister ebati makedoneco:tapp: bas me interesira kolku ke turkate so minco i kompanija mozi ke poigrate 2-3 sezoni so jak sostav ama posle ke vidime koj ke bidi kefoj

a so sea ti kefoj si so skendija ke gi pomini pelister ebati makedoneco:tapp: bas me interesira kolku ke turkate so minco i kompanija mozi ke poigrate 2-3 sezoni so jak sostav ama posle ke vidime koj ke bidi kefoj

Што има врска тука дали е Македонец, Албанец, Французин или било што, човекот си даде мислење за тоа кој има посилен тим, нешто во што и јас се согласувам, Шкендија има одличен тим, го нема реномето на Пелистер, али Пелистер во моментов си има големи проблеми и тешко дека ќе успее да остане во првата лига.

ако имаја поквалитетен тим шкендија немаше наголемо да се збора во Битола дека ке ја купат утакмицата т.е. се спомнуват премии за играчите на Пелистер од по 500евра ако се ''заебавале'' на теренот ама ке видиме за 10 дена нека победи подобриот ама начисто сумљам дека ова ке биди чиста утакмица:toe:

ако имаја поквалитетен тим шкендија немаше наголемо да се збора во Битола дека ке ја купат утакмицата т.е. се спомнуват премии за играчите на Пелистер од по 500евра ако се ''заебавале'' на теренот ама ке видиме за 10 дена нека победи подобриот ама начисто сумљам дека ова ке биди чиста утакмица:toe:

Си имаат услови, ќе ја купат утакмицата идат на сигурно, за жал таков е нашиот фудбал, пред 2 години играв во Скопје, и цела сезона се боревме да влеземе во баражот за да си лапнеме некој денар од прволигашите, никаде нема да стигнеме вака...

Види сеа,јас кажувам и зборам реално,не е битно дали е албанска или македонска екипа секогаш треба да се гледа објективно на работите.Јасно е дека Шкендија сака влез и има амбиции за во прва лига.Брегалница е друга работа,Брегалница го продаде баражот.Така да нема потреба да се збори дека ако сум Македонец немам право да зборам реално кога станува збор за Шкендија или за било која друга албанска екипа.Така да ние гледаме тука кој е подобар и кој има поголеми шанси за влез во елитата без разлика на националноста.

ne kakaj be, na vremeto da vlezes u 1 yu liga bilo kako deneska da vlezes u LS, a sljoga i skendija igrale u severo-juzna selska aracinovska liga.

Зошто ми спомнуваш само албански екипи, јас си навивам за Слога пошто таму пораснав, 9 години сум играл таму, стадионот е блиску до мојот дом, а не поради тоа што е албански тим, а сега никој не прашува колку пати сте играле во првата Југословенска лига, прашуваат колку титули имате.:smir:

Зошто ми спомнуваш само албански екипи, јас си навивам за Слога пошто таму пораснав, 9 години сум играл таму, стадионот е блиску до мојот дом, а не поради тоа што е албански тим, а сега никој не прашува колку пати сте играле во првата Југословенска лига, прашуваат колку титули имате.:smir:
sloga koga gi osvoi titulite bese makedonski tim i makedonci gi osvoija tija tituli, i sega koga gi pretstavuvaja novite sponzori u pozadina pisuvase Слога Југомагнат 1927 znaci na makedonski, jasno?

i da, ke zabraev teteks bil 4 pati sampion na makedonija za vreme na sfrj, titula si e titula.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom