Македонска Втора Лига

• Креатор на темата Креатор на темата Agimkrasniqi
  • Време на започнување Време на започнување

Добро кажа, ова е за втора лига, резултати и слично...за навивачките групи има посебна тема.

А за тоа дека Шкендија е сигурна...Може да биде меѓу први 4, ама нема шанси прва или втора. Ако заврши над Тетекс секоја чест...

Слога и Беласица се фаворити оваа година мислам дека не им бега првата лига на овие две (=

беласица и тетекс се најголеми фаворити за влез во првата лига

се надевам дека слога конечно ќе се врати ама сумњив ми е овој коцкаров рафет

Шкендија има ново раководство?
Мислам пред една или две сезони си замина тогашниот претседател. Како и да е, ако сакаат да играат во Прва лига сигурно ќе им требаат и нови навики. Ако планираат да продолжат со старата песна, прекини, притисоци на полувреме, инциденти итн. подобро и да не влегуваат во Прва лига.
И мои фаворити се Слога и Тетекс. И двете екипи сум ги гледал, на гости кога игреле, на погорно ниво се од останатите.

Bregalnica sampion
Teteks
Sloga
Belasica\Drita

mislam deka Skendija tesko deka ke stasa do tie tolku posakuvani 3-4 mesto posto Drita tesko deka ke se otkazat tolku lesno a Lokomotiva ne moze da se dodrzi na taa pozicija e sega za Ohrid prikazna za sebe :kesa:

PS. Pazete se od Miravci i tie gi sakaat tie profitiracki 3-4 mesto

Тоа е нашата реалност. Во таа наша лига (прва и втора) лежи клучот за успех на нашиот фудбал. Ни репрезентација ќе имаме ниту пак клубови во некој Европски куп, ако немаме поквалитетна лига од оваа сега. Не се прави репрезентација со 90% интернационалци од кои мнозинството не се стандардни и играат во лузерски клубови што се задоволуваат и со нерешено.
Таквата перцепција на резултатот ја пренесуваат и во репрезентација, па нормално е дека не може да се постигне победничка атмосфера.

Грешка :smir:. Најголеми фаворите се Шкендија за мене. Кој гледал знае :smir:. А потоа следат, Слога и Тетекс...

Е баш ако си прател немаше да го речеш ова...Шкендија и јас мислам дека ќе влезе, ама преку бараж. Нема шанси да заврши пред Тетекс, не дека сум фан на Тетекс, туку според играта, освен ако не се случи нешто Тетекс да падне толку во играта а Шкендија да се подобри МНОГУ во играта.

Шкендија има ново раководство?
Мислам пред една или две сезони си замина тогашниот претседател. Како и да е, ако сакаат да играат во Прва лига сигурно ќе им требаат и нови навики. Ако планираат да продолжат со старата песна, прекини, притисоци на полувреме, инциденти итн. подобро и да не влегуваат во Прва лига.
И мои фаворити се Слога и Тетекс. И двете екипи сум ги гледал, на гости кога игреле, на погорно ниво се од останатите.

Од сезонава има ново раководство, на почеток на сезона поранешниот газда ги напушти. Дрита нема шанси да влезе во прва лига или пак да заврши меѓу први 4, затоа што сега почнаа да местат исто како Тетекс до лани, затоа што немаат пари. Според мене Тетекс и Слога би требало, затоа што до сега покажаа највеќе, а Брегалница и Шкендија ќе играат бараж. Тетекс би требало сега зимава да земат нови засилувања, може од Вардар некој да дојде затоа што Брацо се знае со играчите на Вардар, а и од Работнички се планираат некои засилувања па ќе видиме што ќе биде.

Уште второто коло не` очекува големо дерби тука во Тетово. Старото и добро познато Тетекс - Шкендија. Првиот натпревар сезонава заврши Шкендија 0 - 2 Тетекс. Натпреварот се игра на 7 Март и очекувам не 2 туку 3 комада во мрежата на црвено-црните...:baeh:

Напрееед Тетеееекс...

Едно место е резервирано за нас во прва лига ОБАВЕЗНО!:helou:

Attachments

• vojvodi[1].jpg
    vojvodi[1].jpg
    16,8 KB · Прегледи: 108
Shkendija e vo pregovori so Artim Pollozhani i Burhan Emurllahu od Vardar. Dogovorot vekje e postignat, edinstvena druga opcija e ovije 2 da idat u Azerbexhan.

Napred SHKENDIJA...

SHKENDIJA LOGO.gif

Shkendija e vo pregovori so Artim Pollozhani i Burhan Emurllahu od Vardar. Dogovorot vekje e postignat, edinstvena druga opcija e ovije 2 da idat u Azerbexhan.

Napred SHKENDIJA...

Прегледај го приврзокот 9188

Браво за Шкендија ја ценам публиката а и малку сме зајадени со нив мислам публика меѓу публика али сепак ги ценам сепак не го оправдувам тоа со притисоците што го прават на секој меч коа играт дома али јебига фудбалски фанатик од мене што може да очекуваш да го го бацам во гз море да ја бацам жена му да ја бацам али доста оф топик
Ако се засили шкендија како што сега наведе ти може ке биде нешто не велам не ама со оваа постава што ја имаат сега не верувам

ПС. Брегалница-Шкендија 0-1 ке ја паметам додека сум жив најболниот пораз за полуфиналето 2005/06

Положани да прифати да игра во втора лига? Хах! За Ермулаху може, ама Положани тешко дека ќе прифати такво нешто, со оглед на тоа што игра за репрезентација...Ама ќе видиме, ако понуди Шкендија добра плата не верувам дека ги одбил, такви сме ние само за пари гледаме. Едно е јасно, дека догодина Тетово ќе има нови прволигаши, па сега дали ќе бидат 1 или 2 ќе видиме :)

ПС. Брегалница-Шкендија 0-1 ке ја паметам додека сум жив најболниот пораз за полуфиналето 2005/06

Toj mec, nikogas nema da go zaboravam. Mi teknuva kako denes, go si izlezevme od avtobusite, site pevme nadvor pokraj stadionot,(natprevarot bese pocnat) a devojkite u zgradite pokraj ulicata, ne pozdravuva, i ni prakja baknezi. Respekt za site tije. Koga Pollozhani go postinga gollot, erupcija vo stadionot.:vozbud:
Samo edno ne mi se dopagjase, stadionot vi bese katastrofa, smrdese na kanalizacija. :nesvest:

Положани да прифати да игра во втора лига? Хах! За Ермулаху може, ама Положани тешко дека ќе прифати такво нешто, со оглед на тоа што игра за репрезентација...Ама ќе видиме, ако понуди Шкендија добра плата не верувам дека ги одбил, такви сме ние само за пари гледаме. Едно е јасно, дека догодина Тетово ќе има нови прволигаши, па сега дали ќе бидат 1 или 2 ќе видиме :)

Prviot pat koga go zemavme Pollozhani od Baskimi, so dve skrseni noze, nie go napravivme futballer, nie go podigavme vo ovo nivo, zaradi nasa zasluga toj denes igraa za reprezentacijata. I zaradi se, pa se razbira i zaradi parite sto mu se ponudeni, ne smetam deka ke imaa nekoj problem toj da dojde u Shkendija.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom