За што Владата ми ги троши парите? Видете сами!

• Креатор на темата Креатор на темата GRUNGE
  • Време на започнување Време на започнување

GRUNGE

Cobain со цигарче!
Член од
25 февруари 2008
Мислења
677
Поени од реакции
28
Денес ми ја преелееја чашата! Аман веќе со кампањиве!

Во дневниот весник „Дневник“ (24.11.2008 година) публикувано е следното соопштение.

Зошто владата е во право а зошто СОНК не е!

Абе ајде?!

До кога Груевски мисли дека народот пие мастило и ќе ги злоупотребува нашите пари за водење на евтини (морално евтини) кампањи?!

Да ви кажам преку глава ми е од лажната слика што се прикажува во земјата, да не зборувам за милионските суми што се трошат за непродуктивни кампањи од типот „Отвори го срцето“ или што ти јас знам, кога истите пари можеа да се инвестираат во некоја болница за деца, за некој круцијален лек за на позитивната листа и.т.н!

Ми се смачија кампањите на ТВ, го испраа мозокот на народот, ми се смачи да го слушам Латас како се величи како петел ако Груевски мрднал со малото прсте.

Еве видете само што се пишуваат во Соопштението кое опфаќа цела страна во ДНЕВНИК.

Ако Груевски очекува дека ќе гласам за неговата партија наредниве избори гадно се лаже!

:tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp:

Службените огласи се плаќаат?

Мислам дека не. Но како и да е, претеруваат со “информирањето“ на јавноста, се создава презаситеност и контра реакции.

Јас колку што знам и службените огласи се плаќаат на годишно ниво. Ама не ме држете за збор. Сепак весникот одделува хартија,тонер за тие да се испечатат.

Е јака штикла, сега и тонерот и хартија ти смета што ќе се потроши за владата тебе магаре олкаво да те информира што се случува во земјата...

абе нит се терате нит се водите. Кога бевме во апсолутен и фашизоиден мрак од 17 години кога никој ништо не смееше да писне за тоа што и како прави владата, сега кога ја имате најтранспрарентната влада досега (каква таква, мучка чучка сепак, како никој досега дава на увид се што прави) и пак не ви чини!

Абе убаво турците знаеле, стапо само за ваквите ко вас. Овој народ не заслжува своја земја, се покажало тоа многу пати, еве и сега.

Дај тури ја сликата пак не можам да ја видам, не ја отвара.

Глобалната економска криза изгледа важи само за даскалите во Македонија,оти за друго владата сеуште не уверува дека нема место за паника.:pos2:

Е јака штикла, сега и тонерот и хартија ти смета што ќе се потроши за владата тебе магаре олкаво да те информира што се случува во земјата...

абе нит се терате нит се водите. Кога бевме во апсолутен и фашизоиден мрак од 17 години кога никој ништо не смееше да писне за тоа што и како прави владата, сега кога ја имате најтранспрарентната влада досега (каква таква, мучка чучка сепак, како никој досега дава на увид се што прави) и пак не ви чини!

Абе убаво турците знаеле, стапо само за ваквите ко вас. Овој народ не заслжува своја земја, се покажало тоа многу пати, еве и сега.

Дај тури ја сликата пак не можам да ја видам, не ја отвара.

Прво помини курс за Основи на Информатичко Образование и клик на слика да знаеш а потоа коментирај!

Ако сакаш да ја злоупотребуваш темата само да ги исплукаш СДСМ, направи го тоа во посебна тема, каде ќе добиеш клуч од администраторите.

Овде зборуваме за несовесното јавно трошење на нашите пари. Ако имаш ти длабок џеб оди спонзорирај ја ВМРО-ДПМНЕ и ќе ти дадат некоја функција на изборите.

Темава не е да се величат СДСМ, ЛДП, или било кои опозициски партии.

Зборуваме за оние што се на власт и недомаќинското трошење!

Коментари од ваков тип на ситни партиски војничиња не сакам на темава!

Прво помини курс за Основи на Информатичко Образование и клик на слика да знаеш а потоа коментирај!

Ако сакаш да ја злоупотребуваш темата само да ги исплукаш СДСМ, направи го тоа во посебна тема, каде ќе добиеш клуч од администраторите.

Овде зборуваме за несовесното јавно трошење на нашите пари. Ако имаш ти длабок џеб оди спонзорирај ја ВМРО-ДПМНЕ и ќе ти дадат некоја функција на изборите.

Темава не е да се величат СДСМ, ЛДП, или било кои опозициски партии.

Зборуваме за оние што се на власт и недомаќинското трошење!

Коментари од ваков тип на ситни партиски војничиња не сакам на темава!

Како што ти не се согласуваш со Владата така некој друг може да се согласува, што не го прави него партиски војник а тебе негов политички опонент. Едноставно различни гледања.

Блогерџија, не си од вчера, знаеш дека без разлика на твоите лични причини за револт, каде не се сомневам во твојата објективност, сепак вакви теми ги привлекуваат најчесто оние кои можат да соберат ситни партиски поени.
Почекај до вечер, ќе е преполни темава со веќе видени коментари.
:toe:

1. Држат аргументите на Владата.
За 4 години платите на професорите ќе се покачат за 40%.
Ако тоа не е аргумент, незнам што е .
Извинете ПРОФЕСОРИ, каде бевте изминатите 17 години ?

1. Држат аргументите на Владата.
За 4 години платите на професорите ќе се покачат за 40%.
Ако тоа не е аргумент, незнам што е .
Извинете ПРОФЕСОРИ, каде бевте изминатите 17 години ?
Единствено професорите стално протестирале.Ми текнува едно време само Дојчин цветановски беше на тв со изјави за штрајковите.Не сум запознаен со брањата на штрајкот но штом се решиле луѓето на штрајк имаат некоја разумна причина.

Добро ако некој не сака нека не ги чита огласите.

До сега никоја влада не не имаше известувано за ништо што се работи а сега кога не информираат и тоа не не чини.

и изгледа некој сака да ја слуша само едната стран а другата кој ја Е*е.

Блогерџија другиот пат не ја полни толку чашата па нема да ти се прелее.И добро Владата нема право да си ја каже својата страна на приказната.Владата не ти дојде со пиштол дома да го читаш соопштението во Дневник.:toe:

Блогерџија другиот пат не ја полни толку чашата па нема да ти се прелее.И добро Владата нема право да си ја каже својата страна на приказната.Владата не ти дојде со пиштол дома да го читаш соопштението во Дневник.:toe:

Не си ја разбрал поентата. Парите се проблем, иначе и така никој не ги чита бајките на поморанџесите зелнковци.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom