Ленилогија: Целибат, сега.

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Не планирам да се замонашувам :icon_lol:.

Леее, пак со смешнава тема. :icon_lol:

Публицитет бе луѓе, шо не ви е јасно :)

Леее, пак со смешнава тема. :icon_lol:

Публицитет бе луѓе, шо не ви е јасно :)
Зошто смешна тема? Можеби не веруваш дека го можи човек тоа. Можи со тоа нешто човекот си има одредена цел религиозна или било каква.

Зошто смешна тема? Можеби не веруваш дека го можи човек тоа. Можи со тоа нешто човекот си има одредена цел религиозна или било каква.
Темава е откажување од сексот поради причината „Не ми е најден на улица“. А тоа, излезено од устата на обични смртници шо не дека нешто многу се преебале во животот, е баш смешно, во најмала рака.

Откажување од религиозни причини е друга работа и тука не станува збор за тоа.

Јас практикувам целибат
Барем 2-3 дена во недела живеам во целибат. Не е лошо.

На Лени Кравиц му здосади без секс

Лени Кравиц (44) ги прекина своите сексуални активности изјавувајќи дека ќе ги чува за онаа вистинската. Наскоро тој сепак ќе се откаже од целибатот.
“Ги сакам Британките поради секси акцентот. Се надевам дека ќе сретнам таква девојка”, изјавил рокерот.

пишман аџија

Јас лично предолго сум практицирал целибат, така што не го поддржувам.

Сепак, не треба да се претерува. Сметам дека сексот треба да се практикува, како поради задоволство, така и поради истражување. Јасно е дека ако сексот со некоја не го бива, нема теорија да бидне нешто друго. Но, треба да помине време (и секс), за човек да почне да бара и повеќе.

Според мене, Лени Кравиц греши во својот став. Не може еден маж на тацна да добие совршена љубов. Жените да, тоа го можат, но тоа е затоа што се родени сексуално задоволени (т.е. имаат орган за сексуално задоволување - клиторисот), па од старт бараат нешто повисоко. Мажот мора да е сексуално споен со жената прво, за потоа да може да бара нешто повеќе. Вака, ако Лени секса сè живо, *освен* вистинската во неговиот живот, лошо се однесува кон вистинската (т.е. го сака само нејзиниот ум, а не нејзиното тело, т.е. не ја сака целосно) и тој нема да биде вистински за неа и таа ќе му раскине.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom