Снег

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Хаха секогаш е вака, кај тие што мразат снег ќе се тури од врнење, а кај тие што го обожаваат или нема да наврне или у рок од 10-15 мин ќе се стопи.

Член од
23 август 2008
Мислења
1.755
Поени од реакции
264
Секоја зима се повеќе и повеќе мразам снег! Ме нервираат дури и луѓето шо паѓаат у несвест леле снег леле колку е убав!!!
Кога има снег е ладно, а јас сум премногу совесна за да не се грижам за многуте бездомници по улициве (годинава од студот починаа двајца).
Башка коа е ладно се трошат поише дрва за огрев = се сечат повеќе дрва.
Исто и топлификацијава карши моја зграда работи со полна пареа, па само беливе дробови и тие на комшииве знаат како ни е!
Да не зборувам за сметките за струја...
Кога ќе замрзне снегот по улициве е премногу лизгаво и ретки се тие среќници што никогаш не паднале и не скршиле ништо.
Планинските места се отсечени и изолирани од светот.Луѓето ако си немаат залихи на брашно тешко дека ќе јадат леб тие денови....

И после сево ова сигурни сте дека ГО ОБОЖАВАТЕ снегот?

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Well, фалев на темава хехе, почна и тука и тоа одеднаш ИСТУРА, за 3-4 мин веќе има 1 сантиметaр снег :D

Член од
25 декември 2008
Мислења
1.879
Поени од реакции
1.092
Кај мене се е белооооо, се надевам вечерва ке го натрупа барем 30см.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Во Охрид едно кило снег ! Чудно дури !:vozbud:

~DaRko

Поштен лопов
Член од
29 март 2009
Мислења
5.888
Поени од реакции
2.481
многу мразам снег, а надвор сеебело веќе :toe:
и уште врне ли врне.................

Член од
16 јули 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.034
Секоја зима се повеќе и повеќе мразам снег! Ме нервираат дури и луѓето шо паѓаат у несвест леле снег леле колку е убав!!!
Кога има снег е ладно, а јас сум премногу совесна за да не се грижам за многуте бездомници по улициве (годинава од студот починаа двајца).
Исто и топлификацијава карши моја зграда работи со полна пареа, па само беливе дробови и тие на комшииве знаат како ни е!
Кога ќе замрзне снегот по улициве е премногу лизгаво и ретки се тие среќници што никогаш не паднале и не скршиле ништо.
Планинските места се отсечени и изолирани од светот.Луѓето ако си немаат залихи на брашно тешко дека ќе јадат леб тие денови....

Па не е ладно поради снегот туку врне снег поради што е ладно.Снегот не е причина за студот туку последица од него.Уствари снег врне кога температурата е околку 0 степени.На -20 не врне снег.И богами сигурен сум дека го обожавам снегот.Некако ме расположува :)

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203

ДА,јас барем ГО ОБОЖАВАМ СНЕГОТ!Белата боја делуват баш смирувачки и на расположение,остај то цело ѓубре шо сме го исфрлиле насекаде ние културните луѓе снегот го скри...барем на неколку дена,ама поефикасно од било која општинска/државна институција.
Мене ми е сеедно ако скршам рака/нога на снегот ,не ми е проблем.
За луѓето бездомници си во право,ама кажи дали си во состојба барем еден од нив да прибериш дома?
И ете после топењето ,ќе се наквасиме сите...ОК,ама не верувам дека сите имаме по еден пар чорапи :toe:
Оди некој пат на планина ,можда ќе смениш мислење ;)

Член од
27 август 2009
Мислења
1.540
Поени од реакции
1.671
Како се разврна снег. Ако продолжи вака утре ќе има комедии ко ќе одам на школо:icon_lol:

Аеродром

Faithful :)
Член од
15 август 2008
Мислења
2.217
Поени од реакции
256
Нема надеж у скопје дека ќе натрупа ко што треба.Али ај уште малце да се понадеваме.

Kajgana Shop

На врв Bottom