Снег

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.586
Лопатата овојпат ќе одмори

Па многу рано почна да врне, не е фер...спијат луѓето што треба да ги одржаваат улиците :)

Ја само ради тоа не го критикувам снегов...ради св. Никола (по едниот син). Овој период мора да имаме снег пред врата, инаку маф ни е работа :)

Само не ме недисува што т.н. марфиеви правила важат и за снегот.
Ми текнува колку снег внеше лани за именденот... и колку убаво беше... а што со марфи?

Член од
28 март 2006
Мислења
17.854
Поени од реакции
12.388
Ми текнува колку снег внеше лани за именденот... и колку убаво беше... а што со марфи?
Таман ќе ми тргне, за пола саат две госпоѓи да ми побараат рака да ги придржам по лизгавово време...и двете старки. Ова му доаѓа како-од толку златници да се фатиш за тенекија, од 10 скалила ќе ја погодиш онаа пукнатата, сите автобуси доаѓаат само двојка нема... така и ја со ова бабиве
Затоа вакви нешта нарекувам Марфи малер :)

H

HITCH

Гостин
Свети Џиш (т.е. свети Никола) не го бива без снег... така да навали мајсторе, да видиме колку ти е силата :)
Кога бев мала секогаш за Св. Никола имаше многу снег. Св. Никола навистина е како Дедо Мраз :smir:

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Кога бев мала секогаш за Св. Никола имаше многу снег. Св. Никола навистина е како Дедо Мраз :smir:
Па во суштина Св. Никола е православниот Дедо Мраз. За него легендата е дека им давал подароци на децата кои биле сиромашни. Во Русија Св. Никола е Дедо Мраз. :) А и кај нас било така порано. :)

H

HITCH

Гостин
Па многу рано почна да врне, не е фер...спијат луѓето што треба да ги одржаваат улиците :)
Срамота, во најубавиот сон ги будат :pos:

--- надополнето ---

Па во суштина Св. Никола е православниот Дедо Мраз. За него легендата е дека им давал подароци на децата кои биле сиромашни. Во Русија Св. Никола е Дедо Мраз. :) А и кај нас било така порано. :)
Да, знам. Затоа ги сврзав, оти најубаво е кога има снег за Св. Никола :pipi:

Член од
13 август 2010
Мислења
956
Поени од реакции
1.100
Oх,да се пофалам многу сум несмасна...абе тргнав во чаршија,де ваму се ѕверам,де онаму и кога се слизнав..право на газ...лелеее а во тој момент помнуваа еден куп деца,ми се изнасмеаа:pos2:
Нив и смешно а мене ми се плачеше,ама ај станав како ништо да не било,фатив такси и да ме нема.

~DaRko

Поштен лопов
Член од
29 март 2009
Мислења
5.888
Поени од реакции
2.481
ајде и вечерва да призаврне и тамам до коленици :zlo:
п.с. ако не заврне, утре нема да може да се гази на земја т.е. на мраз

CELTIK

magionicar
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.909
Поени од реакции
839
znaci dzabe ne se reklo sv nikola bela brada toa asocira deka kaj i da e snegot okolu sv nikola ke zavrne i ako opsto gledate site pravoslavni praznici imaat i meteroloska znacajnost primer ne znam kolku od vas nekoj pratel na nazad megutoa jas meteroloskite zbidnuvanja gi pratam redovno taka na pr sekoja godina unazad najmalku 4-5 g za praznikot golema bogorodica vrne prviot dozd posle letnata susa isto posledniot dozd mnogu pati se desilo da zavrne za petrovden i potoa do golema bogorodica dozd nema isto i za malata bogorodica redovno vrne dozd za sv nikola skoro sekogas paga prviot sneg ,najgolem stud ima od vodici do sv atanas zimski proleta e celo vrme promenliva no postojat tri dena vo april koi narodot kaj nas gi vika babite toa se 12 13 i 14 april vo ovie tri dena se slucuvalo mnogu pati na tretiot den da imame temeratura pod 0 pa tuka e gjurgjovden koj skoro sekogas e soncev a i duv e isto taka soncev den sv naum e promenliv koga na sv naum ke zavrni susata trae sekogas podolgo zatoa sto ako zavrni na sv naum ne vrni na petrovden i obratno taka ovie denovi ne slucajno se staveni tokmu so dati koi ne se menuvaat

A

Auditore

Гостин
Денес не беше толку студено ради снегот, али вечерва осеќам се живо ќе заледи..
Има некој информации дали ќе вее утре исто како денес?

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
можете да замислите шо ке се дешава утре со бабиве и дедовциве по автобусиве наши поготово ако замрзне
значи да бидам појасен

Баба/Дедо + Мраз + Петок бесплатно возење у автобус...

има да биде жива калакурница на сите страни офкање ке има :)

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Јас вечерва чекам уште снег, како што гледам се спрема да врнит така да за едно 1-2 часа ќе почне

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Јас вечерва чекам уште снег, како што гледам се спрема да врнит така да за едно 1-2 часа ќе почне
тешко... толку беше за денес.. други најави за врнежи од снег нема.. а недела чекаат да биде плус 7 степена шо значи скроз ке се истопи

Me2

интериста
Член од
21 ноември 2009
Мислења
5.205
Поени од реакции
2.199
Има некој информации дали ќе вее утре исто како денес?
Нема да вее, колку што гледав на телевизија и на интернет утре сончево, задутре има шанси за снег а во недела шанси за дожд

Kajgana Shop

На врв Bottom