Снег

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Охрид најмногу снег ама веќе 5-6 часа врнит дожд ЛОМ Е СЕ

Брокер

Broker of the Year
Член од
25 јули 2009
Мислења
1.227
Поени од реакции
257
Многу сум среќен со снегот, кога ќе врне снег се ми изгледа чисто, се ми изгледа природно, нема никакви отпадоци, а и белата боја некако ми ги одмора очите, по цели саати седам пред прозорецот и го гледам снегот, како некоја магија е, се надевам дека барем уште 2 недели ќе се задржи вака како што е

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
ЧИТАЈТЕ

Снежната покривка која вчера го покри Охрид, изнесуваше 31 сантиметар и според Управата за хидрометеролошки работи, била за неколку сантиметри поголема од снежната покривка која била измерена во скијачките центри низ Македонија.

Во Крушево вчера биле имерени 28 сантиметри од новонаврнатиот снег, а на Попова Шапка и на Маврово по 25 сантиметри. Во другите градови биле измерени помалку од десетина сантиметри снег.

Според прогнозите, нови врнежи од снег ќе следуваат од понеделник, кога се најавува и повторно опаѓање на температурите.

I

InF3cTeD

Гостин
Жими мајка!Во Велес кај не врне па и се топи тој шо заврна.Не е фер овоа па сакам пак снег

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Жими мајка!Во Велес кај не врне па и се топи тој шо заврна.Не е фер овоа па сакам пак снег

Студеното и снежно време во земјава ќе потрае и идната недела, најавуваат од Управата за хидрометеоролошкио работи.

Вo понеделник Макединија ќе потпадне под влијание на нов влажен и студен бран што ќе донесе поинтензивни врнежи од снег. Студено време не очекува и во вторник, кога утринските температури ќе се движат од минус 7 до минус 1, а дневната нема да биде повисока од нулата.

Слично време не очекува и во среда. Утринските температури ќе се движат од минус 12 до минус 5, а дневните од -6 до -1 степен Целзиусов, информираат од Управата за хидрометеоролошки работи на Македонија.

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Незнам како е во останатиот дел од Македонија но во Преспа моментално ИСТУРА, доста ситен но навистина интензивно :)

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
И во Битолско истура снег... не само вечерва, цел ден си врни.

Скијање до посер :vozbud:

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.985
Поени од реакции
12.621
Незнам како е во останатиот дел од Македонија но во Преспа моментално ИСТУРА, доста ситен но навистина интензивно :)
Блазе вам, во Прилеп сето е растопено влажно, а снег денес ни снегулка, ебати и промена на клима и промена на полови, дај прати малку овде...

Me2

интериста
Член од
21 ноември 2009
Мислења
5.205
Поени од реакции
2.199
Ве молам кажете дали во Скопје ќе вее снег? и каде во Македонија вее снег ОДГОВОР ВЕ МОЛАМ :nesum:

Д

ДаркхарТ

Гостин
Тука во Велес скоро се стопи :јејеје::јејеје::јејеје::јејеје:

Me2

интериста
Член од
21 ноември 2009
Мислења
5.205
Поени од реакции
2.199