Роднини во Бугарија!

• Креатор на темата Креатор на темата Mac.Koren
  • Време на започнување Време на започнување
Навивам:smir:за тоа темава да остане вака позитивна!:smir::smir::smir::smir:само напред и со +++++енергија

Еве од мој аспект немам ништо против Бугарите ,2пати сум бил на одмор во Поморие и 3 пати до Ќустендил и немам воопшто лоши искуства освен еднаш кога се пријавував во туристичко биро кога пријателка на газдарицата кажа ти треба да се презиваш на в а не на ски!А оваа и одговори ќути мори пак си пијана:pos2:Инаку многу симпа народ слични на нас со слични проблеми итн итн.Инаку кога одев таму на одмор редовно купував дневни весници и скоро се разбирав.Знаеш сите спијат а ти густираш кафе и весниче во кафанче ммм екстра беше!

Много убави спомени имам това лето от Поморие.Догодина живот и здраве обаче мисла да ида на Царево

Ни еден не отишол во Татарленд сите мои роднини стари дедовци баби блиски далечни се тука во Македонија тука родени тука закопани

Ни еден не отишол во Татарленд сите мои роднини стари дедовци баби блиски далечни се тука во Македонија тука родени тука закопани
Aj сеа земи и размисли зошто не отишле. Уствари не размислувај, оди прашај ги, ќе ти кажат!

Јас искрено незнам дали имам роднини во Бг, сигурно имам некои бидејќи моите предци се од Источна Македонија, од малешевијата. Ама знам дека имам едни роднини во Македонија кои се декларираат како бугари, а цел живот го имаат поминато во Македонија, од роџење. Е од такви говеда ми е гад, ми праат грозно, ради некои нивни болникави фикс идеи се декларираат како бугари. Такви луѓе ме вадат од кожа, не бугарите од Бугарија.

Aз да кажам само поздрав за темата.
С'гласен с'м с това че требва да се сопре с повокациите и от двете страни.Читам го форума инересен ми е,ама много ми е болно кога целата ми рода е от Македонија и от трите и дела и за мен е Македонија света земја и всичко би дал за неа,ама кога некои тук чедо на ср'бски преселници от Шумадија ми рече татар?!?!?
С'м роден в Пирин,с еден дедо от Егеј еден от Източна Македонија и сега некои ср'бски преселник ме нарекува мене татар?!
Зер е он по-голем македонец или што?

Ето затова говорех...мад'р Шумадија.Да ми беше подрака ке ти покажех еден татар.

paradigm колку и да сакаш неможе да седиш на две столици или си Македонец или си Бугар трето нема. :toe: (освен ако си од мешан брак :) ) И мене ми е болно кога читам одродени Македонци ама го прифаќам тоа. Си избрал националност бугар под сплет на околности и тоа ние го прифаќаме иако не ни се допаѓа ама ако се обидеш да не негираш е тогаш ќе си имаш голем проблем.

Што казах аз нешто с кое с'м те навредил тебе како македонец?
Ако с'м казал нешто кое те навредило-извини.Ма немога да понасјам некој ко Зевсус кој си казва оти е с'рбин,сега да ми вика мене татар.Ако е дојден татко ти от Белград преди 50г. што обшто имаш ти с Македонија.И друго тука некој форумджии се или с'рби или от мешани бракове с еден родител с'рбин и постават С'рбиа пред МАкедонија и ти со това немаш проблем,а с мен имаш?!
На мене са ми наравно мили и Б'лгарија и Македонија,се чувствам за б'лгарин,ама ни се опитвам да те направа како мене,ни ти негирам правото да се наречеш како македонец.Ти с кое точно имаш проблем?

ако си татар
оти се лутиш кога те викаат така?

криво ти е за Македонија
и на сите тие испрани мозоци како тебе исто

Татар.... ГИТ !!!
Племето твое ... :vozbud:
Говедо си е говедо...
:toe:
Зевс,видехме дека и турските думи ти идат от душата,молам ти се веке иди малце на курс по држане во обштеството и обшта култура.
Имаш роднини во БГ?

Aз да кажам само поздрав за темата.
С'гласен с'м с това че требва да се сопре с повокациите и от двете страни.Читам го форума инересен ми е,ама много ми е болно кога целата ми рода е от Македонија и от трите и дела и за мен е Македонија света земја и всичко би дал за неа,ама кога некои тук чедо на ср'бски преселници от Шумадија ми рече татар?!?!?
С'м роден в Пирин,с еден дедо от Егеј еден от Източна Македонија и сега некои ср'бски преселник ме нарекува мене татар?!
Зер е он по-голем македонец или што?

Знаеш кога некој те навредува на етничка или национална основа нарекувајќи те со погрдни имиња голем дел зборува и за карактерот на таа личност и во таков случај најдобро што можеш да направиш е таквите да ги игнорираш и да не им реплицираш.

Љубовта спрема Македонија е она што сите не поврзува без разлика од која страна на границата сме се паднале и без разлика кое национално чувство денес го имаме.

Зевс,видехме дека и турските думи ти идат от душата,молам ти се веке иди малце на курс по држане во обштеството и обшта култура.
Имаш роднини во БГ?
Хммм...
Турци,румунци,грци...
а бе и свемирци да се и да сакаат да ја распарчат Бугарија...
:toe:
од моја се,браќа ми се!
:vozbud::vozbud::vozbud:
Имаме работа за завршување заедно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom