Креационизам наспроти еволуционизам

Член од
28 март 2006
Мислења
17.804
Поени од реакции
12.295
А ти ја знаеш она: стопати повторена лага, звучи како вистина?
како ќе го докажеш ти сатаната? преку неговите заповеди?
неповикан си ако не знаеш да одговориш него се караш колку да се јавиш и инаетиш. твоја работа е, но без цел...

цитатите не ги објасни...и не е битно... последното прашање кое е генерално дадено не го одговори. Постојат изјави за и против еволутивната теорија...во кои да веруваме?

--- надополнето ---

Најголемиот трик кој религијата го извела е да ги убеди глупите дека Господ постои.
ти како атеист настапуваш со изјавите за глупост или се опишуваш себеси? везден нешто во уста ја имаш таа глупавост. не знам дал малку си воспитан на почит кон другите.

Член од
7 декември 2010
Мислења
178
Поени од реакции
131
Да, од Usual Suspects. :)

--- надополнето ---

Не, лагата и безброј пати да се повторува, пак ќе си биде лага. Како што и вистината и безброј птаи да се порекнува, пак вистината ќе си остане вистина. :)
негледај такви филмови имаё насилство и не го величат бозјото слово . држи се до проверено http://www.imdb.com/title/tt0049833/
не забегувај од стадото , има волци.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.198
Поени од реакции
23.729
абе читам и не можам да си верувам на очите какви се не работи се изнапишаја за темава.искрено отпрвин си сватив како онака тепање време ама сватив дека некој ептен има заглибено длабоко со оглед се не какви глупости пишат.да си слеп на очи најкратко речено.ти да ја земаш цитати од библијата како факт то е што знам рамно на ...... па имај верба колку да сакаш.и друго , се спиривте во настанокот на се.кој можи да тврди дека е вака и така.затоа постојат теории и константи.теориите се докажваат или во недостаток на докази онаа теорија која има најповеќе логика барем според мене.и сега ако тврдите како можело од ништо да настани нешто и дека тоа е неоспорен факт за побивање на еволуцијата или дека се е направено по некоја виша сила која креиала се тогаш јас ке се запрашам ами таа креационистичка сила ( бог ) од што настанала, од ништо од секогаш постоела од..... вие ке ми одоговрите одма дека бог е вечен и дека бла бла бла пошто така пиши во библијата и сега што муабет да правиме. ај ке си го дрвиме и да видиме на кој му е поголем барем тука нема лажење! или според вас од ништо не можи нешто ако се работи за ете да речиме еволуција ама секако дека можи ако се работи за виша креационистичка сила која после направила се пак од ништо.ако за вас тоа има логика и ви е доволен аргумент за да навечер спиете мирно тогаш мислам секоја дискусија е излишна.и на крај на крајовите ако нешто неможите да си го замислите и да си претпоставите дека е можно само заради тоа дека ви се гледа невозможно и затоа мора да постои нешто што сето тоа морало да го направи не ја прави теоријата грешна туку ве прави вас ограничени ( без навреда да не ме сватите погрешно).ако јас ете на пример не можам да решам равенка со три непознати тоа незначи дека равенката нема решение и дека одма треба да му се пуштам на професорот дека поставил невозможна равенка или одма да побарам помош од пријател( бог) туку дека можеби толку ми делиле или е надвор од моите капацитети.затоа впрочем и постојат оценките од 1 до 5 или до 10.дека на секоја не му фаќа црпката колку на другиот и то е то.
и за да не ја разводениме темата со препукувања од типот ти одговорив 100 пати прочитајси ова она или некој да се прави на мутав и прашва те едно те исто 100 пати со надеж дека некој ке му одговори баш она што сака да го слушне, предлагам ете да не се пише на темата ништо се додека како на пример креационистите не одговорат кратко и јасно( а не на прашањето со прашање) со доказ па макар и од библијата или од друга научно признаена
книга на конкретните прашања .па од кога ке одговорат конкретно нека си постават прашање и ке одоговриме ние нормално без прашање на прашањето со каков таков доказ па макар о од дарвин книгите или друга научно признаена книга.и се додека не се одговори да не се почнува друго прашање или подпрашање. тоа ке ви биди исто како на чорбаџијата дебатата во живо само што се ке биде написмено и ке нема бегање. пофер од ова нема мислам.
така да ајде креационисти има неколку прашанња погоре одберете си едно и одговорете конкретно и концизно и после пукајте ке пробаме и ние да одговориме, па после пак ние и се така.ама само по едно за да не забега темата

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Не знам дал малку си воспитан на почит кон другите.
Почитта, на почетокот се нуди безрезервно. Кога еднаш ќе ја изгубиш, треба да направиш нешто повеќе за повторно да ја стекнеш.

Некои членови на овој форум одамна ја загубија мојата почит. Мислам дека се забележува кои.

Со тебе во два наврати почнував да градам однос на почит и доверба, пошто верував дека си разбран и паметен човек. Јас сум свесен дека дискутираме ставови и вредности и дека некои работи кои се пишуваат се можеби тешки за прифаќање, ама свесен сум и дека знаеш кога твоето прашање е одговорено, а сепак го враќаш после 10тина страници во повторно чудење и неразбирање.

Ова, ми се чини, се вика пасивно-агресивно однесување. Многу нервира, поради тоа што секое твое порекнување бара повторно, најверојатно по трет или четврт пат, некој да ги пребарува информациите, да проверува, копира и линкува, во надеж дека ќе ти помогне да добиеиш одговор.

Ного педерски.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.804
Поени од реакции
12.295
Почитта, на почетокот се нуди безрезервно. Кога еднаш ќе ја изгубиш, треба да направиш нешто повеќе за повторно да ја стекнеш.

Некои членови на овој форум одамна ја загубија мојата почит. Мислам дека се забележува кои.

Со тебе во два наврати почнував да градам однос на почит и доверба, пошто верував дека си разбран и паметен човек. Јас сум свесен дека дискутираме ставови и вредности и дека некои работи кои се пишуваат се можеби тешки за прифаќање, ама свесен сум и дека знаеш кога твоето прашање е одговорено, а сепак го враќаш после 10тина страници во повторно чудење и неразбирање.

Ова, ми се чини, се вика пасивно-агресивно однесување. Многу нервира, поради тоа што секое твое порекнување бара повторно, најверојатно по трет или четврт пат, некој да ги пребарува информациите, да проверува, копира и линкува, во надеж дека ќе ти помогне да добиеиш одговор.

Ного педерски.
јок, твојата шема е -ако некој го порекнува постоењето на некој Бог, тогаш е ок...респекат. Ако малку пружи отпор, веднаш се "кити" со "квалитети". Тоа е случајот и со мене и со новинарка и со мандрак...не знам зашто си толку против некого кој верува или сака да верува. јбг, провери ги почетоците на дискусиите. Јас иако постар, сепак ги паметам...не е в ред Дбацк, не е.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
I ете пак еден најобичен текст, неможеш да го разбереш. Воопшто не го вели тоа што си го напишал.
Така вели Господ: проклет да е оној човек, што се надева на човек и кој телото свое го смета за сила, и чие срце се клони од Господа.
Ебати муабетот. Ти во таков господ ли веруваш? Што те колне и што те учи да не им веруваш на луѓето?!?!
Што не е така?

--- надополнето ---

јок, твојата шема е -ако некој го порекнува постоењето на некој Бог, тогаш е ок...респекат. Ако малку пружи отпор, веднаш се "кити" со "квалитети". Тоа е случајот и со мене и со новинарка и со мандрак...не знам зашто си толку против некого кој верува или сака да верува. јбг, провери ги почетоците на дискусиите. Јас иако постар, сепак ги паметам...не е в ред Дбацк, не е.
Не е. Затоа се лутиме, нели. ...а „јок“ е многу силен одговор. Тоа ли е све што имаш да кажеш за постот?

Не можеш со речник да се вадиш. Све си пишува.

Само кој какви наочари носи.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.804
Поени од реакции
12.295
Не е. Затоа се лутиме, нели.

Не можеш со речник да се вадиш. Све си пишува.

Само кој какви наочари носи.
кога веќе одиме во тема...не е до наочарите, до душата е дибек. Се кезеше кога споменав дека брат ми е (па и да не ми е брат, било кој да е, се работи за човек) болен од рак, се подсмеваше со чајчиња...пробав некој да ми ги избрише тие постови за да не продолжиш да си ја лечиш душата со нив и да се ситиш со моите "незнаења" за таа болест, за жал не ми успеа...се подсмеваш со све живо, со сечии чувства. Тоа ич не е в ред човече...очилата ќе ги смениш, срцето не можеш. почитта од луѓе кои не почитуваат туѓи религии, нации, идеи, маки...зашто ми е.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
како ќе го докажеш ти сатаната? преку неговите заповеди?
неповикан си ако не знаеш да одговориш него се караш колку да се јавиш и инаетиш. твоја работа е, но без цел...
Јас безброј пати објаснив дека Сатаната во идеологијата на Лавеј е симбол опишан и дефиниран во 9-те сатански изјави! Ти бараш да ти го докажам тоа! За да доловам колку апсурдно и глупо е твоето барање, ќе ти побарам да ми докажеш дека жолтото е боја! Повели докажи ми!
цитатите не ги објасни...и не е битно... последното прашање кое е генерално дадено не го одговори. Постојат изјави за и против еволутивната теорија...во кои да веруваме?
Напротив, објаснив и образложив! Во врска со археорапторот, ти како научен авторитет го посочи National Geographic! Колку овој медиумски магазин е тоа, на сите им е јасно!
Друга работа! Еволуцијата е факт! Теориите како Дарвиновата, само даваат можни објаснувања, примерите кој ги посочив се очигледен доказ! Тоа што тебе не ти се допаѓаат одговорите незначи дека не се дадени! Ти верувај во што сакаш, но за еволуцијата има непобитни докази, од друга страна за креационизмот има само еврејски народни легенди и пусти желби!

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
кога веќе одиме во тема...не е до наочарите, до душата е дибек. Се кезеше кога споменав дека брат ми е (па и да не ми е брат, било кој да е, се работи за човек) болен од рак, се подсмеваше со чајчиња...пробав некој да ми ги избрише тие постови за да не продолжиш да си ја лечиш душата со нив и да се ситиш со моите "незнаења" за таа болест, за жал не ми успеа...се подсмеваш со све живо, со сечии чувства. Тоа ич не е в ред човече...очилата ќе ги смениш, срцето не можеш. почитта од луѓе кои не почитуваат туѓи религии, нации, идеи, маки...зашто ми е.
ТРетпут ти пишувам за ова. Не биди сељак. Врати се и најди го постот и прочитај што сум напишал јас, а што си прочитал ти.

Чајот беше за тебе, како и муабетот со медицината.

Не проектирај и не биди толку подол. Срамота е!

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Jeee jeee jeeee rok en rooool metalikaaaaaaa aaa aaa moj najdobri drugaaatr heeee jeee jesus christ albert einstein yeeee ba dup ba dup uhhhh um yeaaaah !

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Што има везе тоа што живеел пред повеќе од 300 години. Да не случајно последниве 300 години некој атеист „докажа“ дека Бог не постои? :)
Да, за тој Њутн...
4 January 1643 – 31 March 1727

,,Науката ги доближува луѓето до Бог." (Луј Пастер)
December 27, 1822 – September 28, 1895

...ама сигурно не си ја прочитал оваа од Луи - пошто ја нема на сајтот на Discovery Institute - проверив:
The universe is asymmetric and I am persuaded that life, as it is known to us, is a direct result of the asymmetry of the universe or of its indirect consequences. The universe is asymmetric.
Дека му е Госпо? Да не те лажат, море, онија од Институтон, а?

...а еве како не' води прогресијата низ времето:

I do not believe in a personal God and I have never denied this but have expressed it clearly. If something is in me which can be called religious then it is the unbounded admiration for the structure of the world so far as our science can reveal it. (Albert Einstein, 1954)
14 March 1879 – 18 April 1955

После, една назад, као гратис, едно 200 години пред Исак:

The church says the earth is flat, but I know that it is round, for I have seen the shadow on the moon, and I have more faith in a shadow than in the church. — Ferdinand Magellan
Црквата тврди дека земјата е рамна, но јас знам дека таа е тркалезна, бидејќи ја видов сенката на месечината, а имам повеќе верба во сенка, отколку во црквата.
1480 – April 27, 1521

* * *

...и уште еден Исак, my personal favorite + on topic!!!

Creationists make it sound like a ‘theory’ is something you dreamt up after being drunk all night — Isaac Asimov
Креационистите прават „теорија“ да звучи како нешто што си сонувал после цела ноќ пијанчење.
January 2, 1920[1] – April 6, 1992

Kajgana Shop

На врв Bottom