Креационизам наспроти еволуционизам

Член од
7 декември 2010
Мислења
178
Поени од реакции
131
ај да не ве цитирам сите....

прибидејки ( хаха ко 1 моја другарка си) шансите дека од 1 експлозија ке се создаде совршенство се исти со шансите јас да мижам и да си штракам по тастатура во ворд и да ја напишам господарот на прстените до точка и запирка.....
и да знам што е биг бенд...

бтв огноотпорен у потпис ме стаи бе :smeshko:
скарани со биологија, скарани со логика, скарани со наука , само за бенд сте.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.432
Поени од реакции
5.128
Zosto da nema logika? Bas barav nekoe video sto ne e epten komplicirano a gi opfaka osnovite i gi objasnuva pogresnite sfakanja vo vrska so evolucijata.
Gledaj go, kratko e i bas e slikovito. Bi im preporacal na miki1 i corbadzija da go gledaat zosto pojma nemaat.
Особено после 9тата минута. И станува јасно што се Мики и Чорбаџија... тоа што им е кажано многупати. Сигурно ќе се препознаат.

Belle

A Jedi
Член од
12 април 2009
Мислења
1.006
Поени од реакции
552
Добро биг бенг знам што е...не сум видела дека со д сум на пишала па и вие па :uvo:

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Добро биг бенг знам што е...не сум видела дека со д сум на пишала па и вие па :uvo:
Ти си чула нешто што те излажале некои верници или некои попчиња за биг бенг, ама дефинитивно не знаеш што е.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Ти си чула нешто што те излажале некои верници или некои попчиња за биг бенг, ама дефинитивно не знаеш што е.
Остави го девојчето на мира. Се разбира деа знае. А и што има да се знае, нешто пукнало, голема работа...

F

Frankie Yale

Гостин
Особено после 9тата минута. И станува јасно што се Мики и Чорбаџија... тоа што им е кажано многупати. Сигурно ќе се препознаат.
Da, bas na niv mi tekna koga go gledav videovo. Miki pripagja na levata strana a Corbadzija na desnata. :)
Остави го девојчето на мира. Се разбира деа знае. А и што има да се знае, нешто пукнало, голема работа...
Post na godinata!

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.432
Поени од реакции
5.128
Da, bas na niv mi tekna koga go gledav videovo. Miki pripagja na levata strana a Corbadzija na desnata. :)

Post na godinata!
Точно, иако и Мики понекогаш успева да премине на десната страна. Уствари само еднаш досега... :)

--- надополнето ---

Место г си пишала д, така?

Блиску се, јбг, само ф ги дели...

Член од
13 мај 2010
Мислења
569
Поени од реакции
437
Илузијата за мазниот проток

И денешните генетичари навистина открија во наследната супстанција еден таков манускрипт на животот. Уште од порано се знае дека вкупниот опфат на наследството е далеку поголем одошто е тоа неопходно за нацртот на обликување на организмот. Кога молекулите на човековите гени би се наредиле една по друга (додека во клетките се стуткани едни до други), би се добил синџир долг десет милијарди километри.
Денес се знае дека покрај носителите на вистински наледни информации (активнигени) постојат и таканаречени неми гени. Тие содржат шифрирани упатства за градба на протеини, само што по тие упатства засега сè уште не се постапува. Оттука извира и важната поддршка на Моновата хипотеза. Сосема е можно во телото да доаѓа до менување на наследните супстанции, а при тоа фактички да не се менува и изведениот нацрт на обликување на организмот како целина. Но, кога во немитегени ненадејно ќе се активираат потполно променети информации тогаш мутацијата (што настанува на таков начин) е несомнено темелна.
Во тој случај, дали без тешкотии би се сфатило како од влекач за час настанува птица, па тогаш одглумениот очај на германскиот палеонтолог Шондеволф би се покажал како сосема неумесен. Глетката на птица која се изведува од јајцето на еден влекач тогаш можеби не би претставувала најнормална работа на светот, но сепак би било нешто што би можело да се замисли.
Извадок од „Розата од вода“

Што мислите за ова „пополнување“ на дупките во Дарвиновата теорија?

Belle

A Jedi
Член од
12 април 2009
Мислења
1.006
Поени од реакции
552
Добро ај до утре не пишувам на темава доволно се избрукав со моиве киксови да отспијам малце треба очигледно :nesum::kesa:

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Добро ај до утре не пишувам на темава доволно се избрукав со моиве киксови да отспијам малце треба очигледно :nesum::kesa:
Не бе супер си. Немој да си одиш. После Мики се е освежување...

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
А знаеш што е тоа Биг-бенг?
Саат во Лондон...

Него самата теорија на експлозија е теорија на деструкција односно верување дека универзумов настанал преку деструкција односно умиштување, теорија на настанување на нешто преку уништување самата себе се побива.

Е ај сега :icon_lol:.

F

Frankie Yale

Гостин
Извадок од „Розата од вода“

Што мислите за ова „пополнување“ на дупките во Дарвиновата теорија?
Ebate fontot ocite me zabolea, tek posle mi tekna vo notepad da go kopiram :)

Inace, ne razbrav dali ovoj izvadok aludira na toa deka gospod ni go vmetnal toj manuskript na zivotot?

Kajgana Shop

На врв Bottom