Креационизам наспроти еволуционизам

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Не реков Бог (God), туку божество (deity).
Источното „обожување“ е сосема различно од западното, и е многу поеволуирано, но суштината е иста. Имаш храм, молитви, палење на стапчиња, поклонување, обреди, ритуали итн.
И има многу Буди, не е еден.
Си се излажал бајаги ако мислиш дека сум будист или незнам што.
Иначе зборот Буда у превод е разбудениот.

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Да во право си.
Сите ние сме чеда на вонземјани и андроиди зачнати некаде помеѓу падот на Атлантида и 9/11.
Твоите постови се доказ дека не постои процес на природна селекција.

Член од
19 август 2007
Мислења
941
Поени од реакции
302
Си се излажал бајаги ако мислиш дека сум будист или незнам што.
Иначе зборот Буда у превод е разбудениот.
Не те теизирав. Само реков дека си во ориентална фаза.
Ќе заакаш ваљда некад на исток, па ќе добиеш и перспектива на тоа што го читаш и мислиш дека го знаеш.

--- надополнето ---

Твоите постови се доказ дека не постои процес на природна селекција.
Благодарам за искажаната љубов.
Sorry, but I don't swing that way.

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Ќе заакаш ваљда некад на исток, па ќе добиеш и перспектива на тоа што го читаш и мислиш дека го знаеш.

--- надополнето ---

Искажана љубов?
Љубопитност можеби, дури и лагано сожалување, како према лабораториски стаорец на кој се гледаат последици од разни болештини и експерименти, во случајов дејството на догмите врз...некаков ентитет.

Недостатокот на смисла за иронија и сарказам во обид да се избегнат фактите не ја доведува во прашање максимата на Декарт “I think, therefore I am.“ Напротив.

Можеби треба нова, не толку строга која ги гласела “I repeat...therefore I repeat...and repeat...“

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244

Дека сум под влијание на она што го читам.......да.
А дека сум у некаква фаза....не.
Дека ме интересира какви се(тие од исток)....јок.
Јас само гледам од милион различни аспекти да го видам светот.
А она што го читам не е никогаш една работа туку 100 одеднаш.
Така да фази нема кај мене многу.
Што не значи дека не се мењам

Член од
19 август 2007
Мислења
941
Поени од реакции
302
Недостатокот на смисла за иронија и сарказам во обид да се избегнат фактите не ја доведува во прашање максимата на Декарт “I think, therefore I am. Напротив.
Можеби треба нова, не толку строга која ги гласела “I repeat...therefore I repeat...and repeat...“
Не, стварно. Емоциите искажани и преку постови на форумов и преку ПП во сандаче се премногу авантгардни за строгите максими на мојата сексуална определеност.

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
И нешто одеднаш ти се смени, која трансформација ти се задеси чедо божје.
Глумиш сочуство и некои слични работи ?

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Не, стварно. Емоциите искажани и преку постови на форумов и преку ПП во сандаче се премногу авантгардни за строгите максими на мојата сексуална определеност.
Емоции?
Едноставно набљудување на последиците.

Жалам но твоите обиди за духовитост и дискредитирање со ефтини алузии се веќе видена финта на форумот.
Може да се кладиме по бришење на профил, стави скрин шот да видиме какви се тие наводни ПП и што има врска со “сексуална определеност“.

Ако пак лажеш (а лажеш) редно е да го избришеш профилот...

Член од
19 август 2007
Мислења
941
Поени од реакции
302
Емоции?
Едноставно набљудување на последиците.

Жалам но твоите обиди за духовитост и дискредитирање со ефтини алузии се веќе видена финта на форумот.
Може да се кладиме по бришење на профил, стави скрин шот да видиме какви се тие наводни ПП и што има врска со “сексуална определеност“.

Ако пак лажеш (а лажеш) редно е да го избришеш профилот...
Ах, колку само треперливо ме познаваш. Да беше бар женско, не само што ќе лажев туку и профил ќе избришев за тебе.

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Ах, колку само треперливо ме познаваш. Да беше бар женско, не само што ќе лажев туку и профил ќе избришев за тебе.
Неможеш да го докажеш она што го тврдеше, а не сакаш ни да ги сносиш последиците за лагата.
Нешто слично како просечен верник во теоријата за потеклото на човекот претставено преку делото Дарвиново.
Некому му се гледаат педери на секој чекор, некому алки кои недостигаат...
Фантазијата комбинирана со wishful thinking е заеднички именител во случајов...

Член од
19 август 2007
Мислења
941
Поени од реакции
302
Неможеш да го докажеш она што го тврдеше, а не сакаш ни да ги сносиш последиците за лагата.
Нешто слично како просечен верник во теоријата за потеклото на човекот претставено преку делото Дарвиново.
Некому му се гледаат педери на секој чекор, некому алки кои недостигаат...
Фантазијата комбинирана со wishful thinking е заеднички именител во случајов...
Ма каков Дарвин, какви алки. Боље трипам на термит. Халуцинациите за антички нуклеарни цивилизации, масони и индиго гуштерчиња, се откачени... браааат.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
И во кои си ти? Во третите или четвртите?

Ако си гностик, не си неверник, само си прифатил друга вера со поинакво поимање на бог.
Ако си агностик си некаде на пола, и верник и неверник.
Како се дефинираш себеси?

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
И во кои си ти? Во третите или четвртите?

Ако си гностик, не си неверник, само си прифатил друга вера со поинакво поимање на бог.
Ако си агностик си некаде на пола, и верник и неверник.
Како се дефинираш себеси?
Ако си гностик тогаш би требало да знаеш, они не викаат јас верувам дека Бог постои.
Они викаат дека знаат дека Бог постои.
Ако станува збор за Бог како оној од библијата (Енки и Енлил) тогаш он и не е Бог.
Тие се високо технолошки развиена цивилизација која човекот на земјава, без никакво знаење ги направил богови.
За таков Бог можам да ти речам дека не постои.
Да речам дека дефинитивно нема Бог(како и да го дефинираме)....не сум доволно луд.
Не знам ни 0.000000000000000000000000000001% од универзумов и да тврдам дека знам ...
По ова прашање сум главно агностик.
Доволно е сега за сега

Член од
5 септември 2007
Мислења
3.848
Поени од реакции
960
На линков подоле имате листа од над 700 современи научници (во главно доктори на науки и професори) кои не се сложуваат или пак се скептични со Дарвинизмот.

www.dissentfromdarwin.org

Kajgana Shop

На врв Bottom