Human
Explorer
- Член од
- 10 октомври 2009
- Мислења
- 12.544
- Поени од реакции
- 5.220
Немаш слобода , некој ти ја земал.
Што е слобода за тебе Игоре?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Немаш слобода , некој ти ја земал.
Што мислиш дека може со зборови да се каже што е слобода ?Што е слобода за тебе Игоре?
И како дојде до овој генијален заклучок, може ли да знам? Како заклучи ти дека неможам да ги надминам парадигмите на "мојата" религија?Брат имаш андерграунд и комерцијала
Бирај со кого ке се дружиш.Хахах уствари ти веке си одбрал , тоа е работа на срцето.
Или си едното или другото , трето нема.
Уствари има и трето ама ај да речеме дека сега за сега е недостапно.
Едните работат заради општо добро и од љубов а другите за пари.
Проблемот кај тебе е што неможеш да ги надминеш парадигмите поставени од твојата "религија".
Како слеп за стап се држиш исто како и сите други што веруваат во други религии.
Немаш некој голем проблем , само депрограмирај се .И како дојде до овој генијален заклучок, може ли да знам? Како заклучи ти дека неможам да ги надминам парадигмите на "мојата" религија?
Бидејќи или работиш за општо добро или за пари, може ли да ни одкриеш во која група спаѓаш ти? Дали кога ќе дојде први, платата ја даваш за општо добро? И најважно од се, каква врска има сето тоа со конкретнава тема? Сум забележал дека ти и уште еден член, се знае кој немора да го споменувам! Не пропуштате прилика да искоментирате за тоа каде е проблемот со мене, што е проблемот со мене, како јас сум слеп а вие сте просветлените.......! Тоа се случува без разлика која е темата, во секој можен контекст!
Игоре ти воопшто не ја познаваш мојата "програма", затоа не си го пикај носот каде што не му е место. Јас имам проблем единствено со оние кој ќе се обидат да ми ја наметнат нивната воља над мене, секој друг што ќе покаже почитување, истото и ќе го добие од мене. Несакам да се провоцираме на форумов, имаме заеднички мислења и погледи кон одредени теми и наместо провокација може во тие области да се насочиме кон дискусија. Се надевам дека ова ќе го сватиш како чин на добра воља.Немаш некој голем проблем , само депрограмирај се .
Што мислиш дека може со зборови да се каже што е слобода ?
The Tao that can be spoken of is not the absolute Tao.
Пробај го овој концепт дека не си слободен барем на една недела па ај ке правиме муабет после.
Се што ке правиш нека биде у духот на оваа хипотеза.
Пробај во временски период од една недела да ја докажеш .
Користи ги сите можни ресурси а богами покрај нетов се многу .
По една недела пиши на форумов , ама биди искрен .
Не е ова у речник на чин на добра воља повеќе е заканаИгоре ти воопшто не ја познаваш мојата "програма", затоа не си го пикај носот каде што не му е место. Јас имам проблем единствено со оние кој ќе се обидат да ми ја наметнат нивната воља над мене, секој друг што ќе покаже почитување, истото и ќе го добие од мене. Несакам да се провоцираме на форумов, имаме заеднички мислења и погледи кон одредени теми и наместо провокација може во тие области да се насочиме кон дискусија. Се надевам дека ова ќе го сватиш како чин на добра воља.
П.С. Се извинувам за офтопиков.
The Tao that can be spoken of is not the absolute Tao .
Нема .Зарем има унифицирано апсолутно Тао со пакет стандарди и сертификати???
Очигледен пример дека воопшто не се разбираме! Никаде јас нереков дека ти ми наметнуваш било што, туку реков дека единствено имам проблем само со оние кој се обидуваат да ми ја наметнат нивната воља! Сите останати кој ме почитуваат ќе бидат почитувани и од мене! Нема овде никаква закана.Не е ова у речник на чин на добра воља повеќе е закана
Ама нема везе знам дека немаш лоша душа , за да мислиш лоши работи за некој друг.
Јас ти наметнувам моја воља ?!
Нема везе отидов апла офтопик
ОкОчигледен пример дека воопшто не се разбираме! Никаде јас нереков дека ти ми наметнуваш било што, туку реков дека единствено имам проблем само со оние кој се обидуваат да ми ја наметнат нивната воља! Сите останати кој ме почитуваат ќе бидат почитувани и од мене! Нема овде никаква закана.
Пак ќе ти кажам дека несакам да имаме несогласувања и да се провоцираме, имаме простор за дискусија бидејќи имаме и теми за кој се согласуваме, да ја насочиме енергијата во таа насока!
ај ќе видиме за некоја година можеби во наредните 10 ќе му текне пак сосема нова претпоставкаСега, се одлучил на сосема нова претпоставка