Травего автобус на годината!Ми се свиѓаТ!Еве една споредба на автобуси на Галеб-првите 2 слики репариран во ЕуроБус ,а третата во БоБус...пример бр.1,очигледен превид на седиштата-имаат мрежи за весници,немаат РАЧКИ за рацете!!!Среќа шо (засега) е само 1 ваков бус во Галеб,се надевам нема да се уште...за разлика од него на др.слики сед.се 5-ка..ова само пример од сликиве...да не зборуваме за разлика во систем за греење/ладење,светлата за читање горе над седиштата,првиот е значително побучен значи послаба звучна изолација на моторот итн.да не набројуваме до детали...
А Мерцедесите (Турисмо О350 РХД) се набавени како едни од последните произведени од таа генерација по поефтини цени од Mercedes Turk A.S.-фабрика на МБ за тој регион...мене ми се баш ОК во смисла бучава и силина на мотор (особено на угорница) и не е верувам дека возеле со 80 км/ч(мислам дека Sanos_a ќе потврди)...инаку стигнаа во Охрид во мај 2008...а во септември дојде и еден Neoplan 1116/3 Cityliner со 63 седишта...значи луѓето се трудат во рамки на нивните можности - мислам на сите компании...прашање е дали ние имаме култура како патници за такви возила?