Автобуси

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Спална?!
Спална колку што знам...нема во автобуси...
Има такво нешто слично во возовите и кревет во камионите...ама автобус???
има кај задната врата, која сега скоро кај сите автобуси е на средина
одма до скалите има кревет под седиштата

sanos_a

www.autobusi.net/
Член од
12 декември 2008
Мислења
554
Поени од реакции
83
Dali mozi nekoj dami kazi ili da klaj slika kaj se naoga spalnata na avtobusite pozz tnx
спалната се наога одма до вратата на средина од автобусот. кај неоплан-от спалната може да биде и одма позади кај што седи совозачот односно одма испод првите седишта за патници затоа што неоплан автобусите се со карактеристичен дизајн.

clip87

Mivec fq400
Член од
27 септември 2008
Мислења
67
Поени од реакции
0
на скопјани нека им се честито кинески даблдекери. заврши тендерот најдобра понуда има некоја кинеска фабрика. се е улаво у оваа држава имаме кампања купувајте домашни производи а ке набавеме 300 кинески автобуси
ovaa e najlosiot poteg na vladata so go ima napraveno do sega za ovaa vladeenje...mnogu losh izbor napravija so izborot na dvospratni avtobusi...sega gragjanite za cena na izgledot ke platat so neprakticnosta na ovie avtobusi barem so se odnesuva za naseto podracje odnosno za gradot skopje i za negovata mreza...

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
ovaa e najlosiot poteg na vladata so go ima napraveno do sega za ovaa vladeenje...mnogu losh izbor napravija so izborot na dvospratni avtobusi...sega gragjanite za cena na izgledot ke platat so neprakticnosta na ovie avtobusi barem so se odnesuva za naseto podracje odnosno za gradot skopje i za negovata mreza...
Кога ќе ги видиш да возат низ Скопје тогаш верувај а до тогаш кулирај! :сладолед:

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Хехе...сега дознавам дека и во автобусите има кревет :)
А дабл-декери...се поништи тендерот...

JeepMkd

Scratch model builder
Член од
25 јуни 2008
Мислења
1.576
Поени од реакции
468
Види, не е баш кревет... Има еден мал простор најчесто кај средната врата на автобусот и му доаѓа над багажот... Долго колку што е широк автобусот, широко максимум метро и одвај уште толку е високо. Не е најпријатното место за спиење, жешко, бучно и не е за клаустрофобични. Вакво беше барем во Сканија автобус со кој се возев 5-6 дена. И не е за сите, најчесто таму одмара еден шофер додека другиот вози (на подолги релации).

В

викацот

Гостин
Којзнае дали ке имаме кај нас некогаш вакви!!!
имаше брат една зима го донесо мерцедес од германија возеше на линија 15 и во внатре беше толку убаво што не ми се излегуваше на крај од него:vozbud:

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
Од Октомври 2009 Шведскиот производител на автобуси SCANIA почна да ја произведува новата генерација на Touring автобусите, кој сака повеќе да знае само нека кликне овде и ќе ги дознае сите детали околу овој автобус?
Како кај камионите така и кај автобусите секоја година официјално се бира Coach of The Year, за 2010 прогласен е автобусот Merzedes-Benz Travego.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.179
Поени од реакции
18.255
Травего автобус на годината!Ми се свиѓаТ!Еве една споредба на автобуси на Галеб-првите 2 слики репариран во ЕуроБус ,а третата во БоБус...пример бр.1,очигледен превид на седиштата-имаат мрежи за весници,немаат РАЧКИ за рацете!!!Среќа шо (засега) е само 1 ваков бус во Галеб,се надевам нема да се уште...за разлика од него на др.слики сед.се 5-ка..ова само пример од сликиве...да не зборуваме за разлика во систем за греење/ладење,светлата за читање горе над седиштата,првиот е значително побучен значи послаба звучна изолација на моторот итн.да не набројуваме до детали...
А Мерцедесите (Турисмо О350 РХД) се набавени како едни од последните произведени од таа генерација по поефтини цени од Mercedes Turk A.S.-фабрика на МБ за тој регион...мене ми се баш ОК во смисла бучава и силина на мотор (особено на угорница) и не е верувам дека возеле со 80 км/ч(мислам дека Sanos_a ќе потврди)...инаку стигнаа во Охрид во мај 2008...а во септември дојде и еден Neoplan 1116/3 Cityliner со 63 седишта...значи луѓето се трудат во рамки на нивните можности - мислам на сите компании...прашање е дали ние имаме култура како патници за такви возила?

Attachments

Рудници и

Член од
9 декември 2009
Мислења
12.179
Поени од реакции
18.255
Прашање:Дали некој е запознаен дали Струмица Експрес уште ја имаат оваа Сканиа?Мислам дека е еден од 2-3 двокатни во Македонија...Имаше еден и во Охрид Експрес DAF ОХ-422-БЈ,кој сега е префарбан во Хисар Туризам од кога имаат заеднички газда и е со безвеза Туризмо маска...:baeh:

Attachments

Рудници и

Член од
9 декември 2009
Мислења
12.179
Поени од реакции
18.255
http://www.kapital.com.mk/DesktopDefault.aspx?tabindex=0&tabid=65&EditionID=504&ArticleID=10799

Секогаш нашето е понеквалитетно (за нас) од туѓото...:nesvest:
А шо е со другата ф-ка за автобуси МЦИ Интернатионал во Скопје (Качанички Пат)?Имаме 2 фабрики ,двете извезуваат 95% од производството...сигурно ако се неквалитетни нема да ги купуваат во странство,валјда не пијат нафта...:???

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Прашање:Дали некој е запознаен дали Струмица Експрес уште ја имаат оваа Сканиа?Мислам дека е еден од 2-3 двокатни во Македонија...Имаше еден и во Охрид Експрес DAF ОХ-422-БЈ,кој сега е префарбан во Хисар Туризам од кога имаат заеднички газда и е со безвеза Туризмо маска...:baeh:
Сеуште ја имаат, ја видов пред некој ден.

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
Сеуште ја имаат, ја видов пред некој ден.
А кај го виде автобусот, како стои паркиран кај Ракаџиски Мост веќе подолго време.
Тој автобус имаше проблем со менувачот, оригиналниот менувач го расипаа па ставија друг кој го земаа од Косово ама не се посреќија од него и така автобусот си стои, собира прашина и р'ѓа фаќа...

Kajgana Shop

На врв Bottom