Автобуси

Член од
24 ноември 2008
Мислења
1.035
Поени од реакции
44
торко дома на твоите да им викаш
инаку се гледа дека не си возел автобус затоа што цел живот се расправам со шофери на автобуси и камиони па знам што како е
шофери со 20-30 годишно искуство над волан
така да многу повеќе ги знам тие работи од тебе
а кога сме до лентата од 80 повеќе не покажува па ту утепај се од докажувања ако сакаш и на суд појди пак шоферот ќе е во право
и ова од искуство го знам
а дека ќе познам кога е автобус запален или изгасен секако дека ќе познаам :helou:
Добро ај на дедоти муги кажуваш меѓите и кај се расправаш бе толку време со шофери?? во која фирма. а за ова невозерњево шодати кажам ај нека биде по твое :pos2: иначе на лентата многу убаво се гледа дали тахографот бил блокиран или не има вештак за таа работа, и за кој шофери збориш бе од која фирма??

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Добро ај на дедоти муги кажуваш меѓите и кај се расправаш бе толку време со шофери?? во која фирма. а за ова невозерњево шодати кажам ај нека биде по твое :pos2: иначе на лентата многу убаво се гледа дали тахографот бил блокиран или не има вештак за таа работа, и за кој шофери збориш бе од која фирма??
фирма ЖАС - Кичево некогашно или Симекс сегашно
е сега за тахографот имаш направа што ти ја смалува брзината или поточно што ти прави за да покажува 20, 30 и сл. помалку
а за тоа што како ги знам работиве и шоферите нема на форум да пишувам дотолку детално

Член од
24 ноември 2008
Мислења
1.035
Поени од реакции
44
и шоработиш во Симекс?? механичар електричар, магационер,портир, диспечер, на автобуска си што??? и дајте бе напрајтеси автобуска никој неве ебе застануваат сите на улица доле,на семафор качуваат патници и апашишта сте бре:pos2: 500 ден перонизација:tapp: а тројца несе качуваат:pos2:најтрагино шо нема ни перон, :) а и ептен сте јаки голема фирмаста колку автобуси и линии имате бе :)

sanos_a

www.autobusi.net/
Член од
12 декември 2008
Мислења
554
Поени од реакции
83
како смее да изгасе автобус у возење. нема шанси. кола шо се вика не смееш да изгасеш а не па автобус. остај сервото кажи ми од дека ке најде притисок да закоче ако не дај боже му излезе нешто пред него?
јас да ти казам ништо не рекламирам тука ни па имам намера да рекламирам нешто. тие на тото саносите шо се 403 може решетките и осовините да се стари али ипак тоа е нова шасија и ти кажувам дека е подобро возењето отколку во стар автобус. јас се имам возено во санос 403 на охрид експрес (порано тие 2 автобуси беа на хисар) има даф моторче од 380 кс и на угорно не да влече - растур праве 5 -та брзина и цепа на стража
во македонија има нови автобуси. авто атом лани во март купи 3 нови марбус б3 090 тлл е моделот, а исто со нив исти такви автобуси купија и тритерол струмица (не струмица експрес)
еве ти слика од тие марбус-и

сликата е сликана во кочани јас ја сликав
еве ти доказ дека во македонија има нови автобуси.
исто во битола има и еден man lions top coach (ne e na transkop) со некаква гомно металик боја кој е исто нов. (битолчани ако сакаат нека стават негова слика)

фирма ЖАС - Кичево некогашно или Симекс сегашно
е сега за тахографот имаш направа што ти ја смалува брзината или поточно што ти прави за да покажува 20, 30 и сл. помалку
а за тоа што како ги знам работиве и шоферите нема на форум да пишувам дотолку детално
ЖАС кичево??? да не бесе случајно автотранспорт кичево?
жас е од гостивар

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
и шоработиш во Симекс?? механичар електричар, магационер,портир, диспечер, на автобуска си што??? и дајте бе напрајтеси автобуска никој неве ебе застануваат сите на улица доле,на семафор качуваат патници и апашишта сте бре:pos2: 500 ден перонизација:tapp: а тројца несе качуваат:pos2:најтрагино шо нема ни перон, :) а и ептен сте јаки голема фирмаста колку автобуси и линии имате бе :)
на детски постови не одговарам, не си компетентен за темава иди прависи муабет со другарчињата за играчки
а инаку не работам во Симекс доста ти е толку

жас е од гостивар
ЖАС беше голема фирма
или поточно Железничко Автобуски Сообраќај
е сега ЖАС-Бус Гостивар од поодамна се приватизира
потоа следеше и приватизација на ЖАС - Кичево во Симекс автотранспорт
ти треба да ги знаеш овие работи што насекаде по форуми пишуваш за македонски автобуски превозници

sanos_a

www.autobusi.net/
Член од
12 декември 2008
Мислења
554
Поени од реакции
83
јас имам видено на кичевски мерцедес автобус пишуваше автотранспорт кичево. најверојатно не беше префарбан кога е приватизиран и на него да пишува симекс. а како ке ги знам тие работи кога само јас и уште еден сме од македонија шо пишуваме за превозниците у македонија

Член од
24 ноември 2008
Мислења
1.035
Поени од реакции
44
како смее да изгасе автобус у возење. нема шанси. кола шо се вика не смееш да изгасеш а не па автобус. остај сервото кажи ми од дека ке најде притисок да закоче ако не дај боже му излезе нешто пред него?
јас да ти казам ништо не рекламирам тука ни па имам намера да рекламирам нешто. тие на тото саносите шо се 403 може решетките и осовините да се стари али ипак тоа е нова шасија и ти кажувам дека е подобро возењето отколку во стар автобус. јас се имам возено во санос 403 на охрид експрес (порано тие 2 автобуси беа на хисар) има даф моторче од 380 кс и на угорно не да влече - растур праве 5 -та брзина и цепа на стража
во македонија има нови автобуси. авто атом лани во март купи 3 нови марбус б3 090 тлл е моделот, а исто со нив исти такви автобуси купија и тритерол струмица (не струмица експрес)
еве ти слика од тие марбус-и

сликата е сликана во кочани јас ја сликав
еве ти доказ дека во македонија има нови автобуси.
исто во битола има и еден man lions top coach (ne e na transkop) со некаква гомно металик боја кој е исто нов. (битолчани ако сакаат нека стават негова слика)

жас е од гостивар
добро сега до кога кесе расправаме :) иам возено и за пида некој 2 месеца манот нее нов го знам сумго возел настаро е земен од германија4 години стар е автобусот Саше Алибаба го возеше,овој на сликава од авто атом го вози Коле и нее нов на старо е купен 7 или осум години е стар, знам дека имаат и еден понов,две или три години стар само и возен во хрватска,е сега Хисар и Охрид експрес бе бате се и двете На газда Ружди една фирма тие тоа :toe: а тритерол ги зема на лицитација автобусите што беа на пролетер,и правец диме друма човек свати колку и да сакаме да биде вистина ама нее ниедна македонска фирма нее толку моќна да испрчи огромни суми на пари,за ганц нов автобус,ниедна бре прво кога кесиги врати парите??? еден нов автобус од фабрика нее под 6000,000 еу не заебавај :)

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
одамна е приватизирана фирмата, и од старите автобуси останаа само неколку кои се користат за градски превоз, а ти го немаш приметено тоа симекс
оти на сите тоа го пишува

sanos_a

www.autobusi.net/
Член од
12 декември 2008
Мислења
554
Поени од реакции
83
ама јас ти зборам за 2004-05 година и на еден нископоден мерцедес мислам и дека не возе веке во битола кога студирав стално довагаше на автобуска и на него пишуваше автотранспорт кичево а немаше симеск

добро сега до кога кесе расправаме :) иам возено и за пида некој 2 месеца манот нее нов го знам сумго возел настаро е земен од германија4 години стар е автобусот Саше Алибаба го возеше,овој на сликава од авто атом го вози Коле и нее нов на старо е купен 7 или осум години е стар, знам дека имаат и еден понов,две или три години стар само и возен во хрватска,е сега Хисар и Охрид експрес бе бате се и двете На газда Ружди една фирма тие тоа :toe: а тритерол ги зема на лицитација автобусите што беа на пролетер,и правец диме друма човек свати колку и да сакаме да биде вистина ама нее ниедна македонска фирма нее толку моќна да испрчи огромни суми на пари,за ганц нов автобус,ниедна бре прво кога кесиги врати парите??? еден нов автобус од фабрика нее под 6000,000 еу не заебавај :)
тој манот не е на транскоп ти напишав а овие на авто атом и на тритерол може само да сонуваш дека се правени во друма. еден ваков марбус кошта со сите давачки во македонија 135,000 евра и тие 6 марбуси (3 на атом и 3 на тритерол) се ганц нови. за во друма знам дека транскоп има правено неколку автобуси 3-4 ниски 415 и еден висок 315 на кои им ставаат туризмо маски напред и назад штопови.

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
знам за кој збориш :) и знам кој го возеше само што приватизацијата неколку години пред тоа

sanos_a

www.autobusi.net/
Член од
12 декември 2008
Мислења
554
Поени од реакции
83
знам за кој збориш :) и знам кој го возеше само што приватизацијата неколку години пред тоа
знаеш за кој мерцедес ти викам. напред имаше еднокрилна врата а назад беше двокрилна

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
знаеш за кој мерцедес ти викам. напред имаше еднокрилна врата а назад беше двокрилна
тој беше од старите останати, ги праќаа за Битола или Прилеп, а после ги продадоа во источна Македонија

sanos_a

www.autobusi.net/
Член од
12 декември 2008
Мислења
554
Поени од реакции
83
а дека во источна македонија? во кој град? јас сум од кочани и од кочани па натаму во другите градови нема таков мерцедес.

Член од
24 ноември 2008
Мислења
1.035
Поени од реакции
44
Да нее во тетово случајно тој автобус ??? шого зборите

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Тетово мислам дека не продадоа таму
претежно продаваа КУманово, знам дека и Прилеп продадоа некои а некои заминаа и в отпад

Kajgana Shop

На врв Bottom