Кој да не ги признава?Точно е дека дипломите од FON не ги признаваат и дека не можиш да се вработиш сонив затоа што лесно се добивало диплома од FON?
Кој да не ги признава?
Признат е од Министерство за образование, акредитирани се факултетите.
Ако те интересира за работа од државни установи до големи и мали фирми има многу вработени дипломирани студенти од фон.
Тие муабети од рекла казала благе везе немаат.
Јас знам премногу луѓе и од државните факултети што седат дома. И ти знаеш многу нели?ВО државни установи можеби ..... затоа што се гледа на дело дека имаме недоволно образовани во државниве установи
ОД каде информацијата дека со од фон диплома се многу вработени ?
Јас сите што ги знам што дипломираја на ФОН така си седат дома или се вработени со помош на нивните родители додека се на висока функција
Јас знам премногу луѓе и од државните факултети што седат дома. И ти знаеш многу нели?
Не е финтата до универзитетот, финтата е што нема работни места. Или има места ама не по струка. А секој млад би сакал да го работи она што го учел. Па седат дома додека не се помират и не најдат било што.
Иначе знам многу што се вработени. Мои колеги. Зашто сум на постдипломски на фон. Речиси сите работат. Дел од нив се и во одлични компании.
И јас работам.
Па сеа ти види.
Зборевме за работа и за признавање на дипломи нели?хмммм не можиш да го споредиш ФОН со државните факултети затоа што на фон даваат 100 прашања кои треба да ги научиш напамет а 30 однив ги даваат на испит. Сакаш некиш положен треба да си освен ако не знаеш да читаш па да не положиш ,секој кој се запишал на фон завршил.
Ова е ептен точно, какви дебили завршуваат тоа е страшно. Дури мислам и лица со ретардација (гранична) имаат дипломирано таму. И не само таму туку на сите приватни, јас бев на ЕУРМ и тврдам дека СЕКОЈ завршува без исклучокхмммм не можиш да го споредиш ФОН со државните факултети затоа што на фон даваат 100 прашања кои треба да ги научиш напамет а 30 однив ги даваат на испит. Сакаш некиш положен треба да си освен ако не знаеш да читаш па да не положиш ,секој кој се запишал на фон завршил.
Секогаш во муабетите има % што е точно.Зборевме за работа и за признавање на дипломи нели?
Ти одговорив на прашањето.
Не ни направив споредба на факултетите.
Не ни сум во студентски прашања ни во архивата на фон да знам дали сите завршиле што запишале.
Ако те интересира подетално за државни-приватни универзитети и факултети си имаш таква тема на кајгана.
Али убаво си пишав и сам си знаеш дека невработеност на дипломирани студенти има и од државните и од приватните факултети.
Вработени студенти има и од државни и од приватни факултети.
Со мојата диплома не ми пререкле на ниедно место, ни ме вратиле.
Муабети и шпекулации за се има. Тоа не ме занима. Си знам ја што е реалност, ти одговорив на прашањата па што сакаш мисли си ти. Немам намера да ги убедувам скептиците.
Зависи од испит/колоквиум.Секогаш во муабетите има % што е точно.
Еве викаш ти дека си на ФОН и дека работиш во позната и голема компанија сигурно ти знаеш како е на испит и што даваат за учење.
Кажи ми дали пред да полагаат испит студентите на фон дали ги знаат прашањата кои дел однив ке ги добијаат на испит ?
Од студенти што студираат и завршиле на фон ми кажаја дека му давале околу 100 прашања кои однив 30 биле на испит.
Да те поправам. Имаше еден у моја група на економски на ЕУРМ, не можеше скоро ниеден испит од прва година да положи и се откажа.Ова е ептен точно, какви дебили завршуваат тоа е страшно. Дури мислам и лица со ретардација (гранична) имаат дипломирано таму. И не само таму туку на сите приватни, јас бев на ЕУРМ и тврдам дека СЕКОЈ завршува без исклучок
Да те поправам. Имаше еден у моја група на економски на ЕУРМ, не можеше скоро ниеден испит од прва година да положи и се откажа.
За прашањата не е проблем да се научат, а богами ниту да се препишат. На секој колоквиум сум сведок на тоа како некои "студенти" спремаат ливчиња, препишуваат и најчесто не ги фаќаат. И после некој таков што да го прашаш нешто нема да знае "А" да ти каже со препишување ќе заврши факултет со просек 6,2 ќе ја има истата диплома која што ќе ја имам и јас со просек 9,8 Али ептен мерак ми се прави коа ќе дојде на ред полагање кај некои професори како што е Панче Јовановски кој ќе каже цела книга да се учи за испит.хехе значи тој најдебил бил од сите што се вика незнаел ни да ги прочита и да ги научи 100те прашања кои однив треба да бидат на испит