izvini drugarce
so sreka neka ti e diplomata
ama ti ako si odel so lanci na vrat i mercedesi na ispit
togas sigurno deka taka ke ti pravat za sam da ti tekne deka treba nesto da podmackas
Си студирал на фон па да знаеш како е?
Немам ланци, немам мерцедес него одам со автобус на факултет и се запишав од едноставна причина што имам подобри услови за студирање.
Учам повеќе и од некои што се на државниот факултет и јас лично знам кои ми се моите квалитети.
Првите генерации што беа на фон поминуваа полесно, зајакнати се сега многу критериумите. Дел од дипломирани студенти се вработија ако те интересира. А оноа огласи за не примаме од ФОН имаше само еден пред 2 години и тоа беше колку што памтам и последен. Не знам некој кој го вратиле на конкурс зашто е од Фон.
Не велам дека е претешко за да дипломираш, но воопшто не е лесно. Државните факултети имаат огромна традиција и одличен кадар и одлични студенти. Но има и корумпираност на државен факултет а има и тука. Како што има таму добри и лоши професори има и тука. Во глобала професорите се исти што предаваат на Фон предаваат и на државниот.
Има лоши студенти кои препишуваат, кои поминуваат со пари давајќи, има такви кои се многу квалитетни студенти. Истото го има и на државен па дури верувај и повеќе.
Твој е изборот кај ќе студираш.
Не навредувај ги оние што студираат на приватен.