Малку помош околу Nokia E51

Член од
29 јануари 2007
Мислења
217
Поени од реакции
1
Значи вака, сакам нов мобилен. Нешто што ќе биде мало, а ќе има доста функции, ОС, камера колку да се каже дека ја има... и ниска цена. Не најдов нешто подобро ни во T-mobile ни па во Cosmofon. Се работи за Nokia E51 па ако некој има искуство, или било какво мислење, пофалби-поплаки.. Нека повели :)

Spec:
General 2G Network GSM 850 / 900 / 1800 / 1900
3G Network HSDPA 850 / 2100
Announced 2007, September
Status Available. Released 2007, November
Size Dimensions 114.8 x 46 x 12 mm, 61 cc
Weight 100 g
Display Type TFT, 16M colors
Size 240 x 320 pixels, 2.0 inches
- Five-way scroll key
- Downloadable themes
Ringtones Type Polyphonic, MP3
Customization Download
Vibration Yes
Memory Phonebook Practically unlimited entries and fields, Photocall
Call records Detailed, max 30 days
Card slot microSD (TransFlash), up to 8GB, hotswap, buy memory
- 130 MB user data memory
- 96 MB SDRAM memory
- ARM 11 369 MHz processor
Data GPRS Class 32
HSCSD Yes
EDGE Class 32
3G HSDPA, 3.6 Mbps
WLAN Wi-Fi 802.11b/g, VoIP over WLAN
Bluetooth Yes, v2.0 with A2DP
Infrared port Yes
USB Yes, v2.0 miniUSB
Features OS Symbian OS 9.2, Series 60 v3.1 UI
Messaging SMS, MMS, Email, Instant Messaging
Browser WAP 2.0/xHTML, HTML
Games Downloadable, order now
Colors Black, Silver
Camera 2 MP, 1600x1200 pixels, video(QVGA@15fps)
- Push to talk
- Java MIDP 2.0
- MP3/AAC/video player
- FM radio
- Document viewer
- T9
- Voice command/memo
- PIM including calendar, to-do list
- Integrated handsfree
Battery Standard battery, Li-Ion 1050 mAh ( BP-6MT)
Stand-by Up to 310 h
Talk time Up to 4 h 20 min
(копирано од gsmarena)

Фала :smir:

Шмики

Byakugan
Член од
12 март 2008
Мислења
743
Поени од реакции
16
Мнгоу црвто телефонче, коска е!

Глупо е што има мал екран, камерата преку ден е супер, али ноќе е катасторфаа.:)tapp:)
Имаш 3г. Вифи-то е одлино. Батеријата е издржлива. За меморија ке си земес мемориска картица. 9.2 с60 симибанец.

За тие пари, за кои се продава сега е одличен.

:pipi:

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Споредено цена > перформанси е одличен ... ако сакаш почекај го мада незнам кога ќе дојде кај нас ... веќе е пуштен во продажва Нокиа Е63
доста солиден модел нема да биде како Е71 метален ама сепак има одлични перформанси и цена од околу 200 евра ... е сега кога ќе дојде и колку ќе кошта кај нас ...:tapp:

Член од
3 октомври 2008
Мислења
17
Поени од реакции
0
Telefonov go ima bratucetka mi i super e samo golema mana e toa sto e mn mal ekranot i kamerata e losa ali ako ne ti terba kamera telefonot e super za tie pari, a i dosta e brz za razlika od nekoi nokii.POZDRAV!

Sprite

Bayern Fanatic
Член од
23 јули 2007
Мислења
447
Поени од реакции
36
Јас зедов завчера Нокиа Е66 и задоволен многу сум екстра телефон

Diabolical !llusion

Магец
Член од
3 август 2006
Мислења
2.238
Поени од реакции
22
според тоа шо го глеам..супер телефонче е..
ај сине нека ти е честито :) вечер и за воа ќе частиш..

bezobrazna

...Paste
Член од
7 август 2008
Мислења
440
Поени од реакции
27
немој да се мислиш,јас си го купив пред 2 дена... си купив мемориска и топ е!!! само ако знае некој да ми каже зошто кога се примаат слики,мелодии било што од друг телефон прво одат во меморија на пораки??? и од пораки треба една по една да ги префрлам во галерија??? или па ја незнам ?????????

ако знае некој нека ми каже,ок?? фала однапред!!!:pipi:

olitea

I Am The Enemy
Член од
24 април 2007
Мислења
829
Поени од реакции
19
telefonceto e super ja go imam veke pola godina i voedno mi e prv telefon sto tolku dolgo se zadrzal kaj mene dosega nema pokazano niedna mana taka da nemoj da se mislis vedna s zemaj go super e

немој да се мислиш,јас си го купив пред 2 дена... си купив мемориска и топ е!!! само ако знае некој да ми каже зошто кога се примаат слики,мелодии било што од друг телефон прво одат во меморија на пораки??? и од пораки треба една по една да ги префрлам во галерија??? или па ја незнам ?????????

se sto ke primis odi vo memeorijata od porakite no zatopa ima opcija save i zacuvaj si kaj so sakas i potoa izbrisi gi od memorijata na porakite

Член од
30 јануари 2007
Мислења
274
Поени од реакции
5

Така е на многу нокии, мора прво во инбокс да дојде фајлот, па после ги носиш у галерија...
Тука може и да ти настане проблем- инбоксот е фабрички наместен на телефонска меморија- ако телефонската меморија ти е полна, а превземаш некој поголем фајл, може да ти вика мемори фул, иако на мемориската имаш меморија, но бидејќи фајлот всушност се снима на телефонска меморија за него нема место. Ова можеш да го средиш вака- додека си во инбокс одиш во options- other options- memory in use- memory card. Така меморијата која сега ќе ја користи инбоксот е од мемориската картичка

Член од
27 јуни 2008
Мислења
1.543
Поени од реакции
42

Мораш да ги зачуваш,од пораките да ги префрлиш на друго место...

bezobrazna

...Paste
Член од
7 август 2008
Мислења
440
Поени од реакции
27
Јас у старт си наместив само меморија од мемориска... Затоа и можев сите песни и слики одеднаш да ги пратам кај мене. Ама за другово ми беше чудно,што идеа сите у пораки!!!На претходната нокиа си идеа одма у галерија затоа... Фала за помошта...:pipi:

Член од
22 септември 2008
Мислења
185
Поени од реакции
4
Да ти кажам супер телефон... но доколку наместо 2MP камера имаше 3MP

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Јас у старт си наместив само меморија од мемориска... Затоа и можев сите песни и слики одеднаш да ги пратам кај мене. Ама за другово ми беше чудно,што идеа сите у пораки!!!На претходната нокиа си идеа одма у галерија затоа... Фала за помошта...:pipi:
Сигурно претходната Нокиа ти немала симбиан оперативен систем :smir:

Razor

u jelly?
Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.544
Поени од реакции
168
За тие пари е супер,еден другар го има

Kajgana Shop

На врв Bottom