Беломорска Македонија

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Ништо не е невозможно, само треба во умот на Македонците да се всади поздравот, ќе се видиме во Солун.

И око нема да ми трепне на прва прилика сите тие доселници кои ја узурпираа Беломорска да ги отерам назад у три лепе од кај што дошле, притоа не набодувајќи ги на бајонет, не вадејќи им ги ноктите, не сечејќи им ги ушите, не силувајќи им ги жените, ние не сме исти како нив.
Ние си ја сакаме и ќе си ја вратиме беломорска.
И Југославија беше идилична земја со многу јака економија и војска и на нејзе и помина рокот, како кондом ја фрлија.
Колку ќе трае тоа МАКЕДОНСКИОТ... кога ќе го направиш, без бајонет, без корнење нокти, сечење уши, без силување, со новите технологии ????
Ќе истера ли едно 1000 години....пред да го фрлат....со изминат рок....

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Суштината бате.
Се почнува од мислата.
Ако имаш мисла, ај да не збориме за Александар мир да има, ај да потпишеме рамковен мир да има, ај да не се бориме за правата на Македонците мир да има, ај да не збориме за Солун мир да има, ај да смениме име мир да има, со таа мисла ти апсолутно се ќе изгубиш и ќе станеш бегалец во сопствената земја, или извини терминот на нашите перачи на мозок, внатрешно раселено лице.

Член од
12 септември 2008
Мислења
271
Поени од реакции
42
Ednata strana od mojata familija poteknuva od Dojran.1913/14 godina Gospodova mojata familija se podeluva na 4 dela.Ednite ostanuvaat vo grcija,edni gi transportiraat vo bugarija za da zavrsat vo sofija, edni Strumica (nekoi od niv se regrutirani od srbite),edni vo Makedonskiot Dojran...
Babami shto mi e vo grcija ja pametam kako detence koga mi raskazuvashe za grcite i grkomanite,shto zulumi pravele...Megju drugoto pametam mi reche: Doma, ako majkani chueshe da govorime grchki!!Odma shaka lut piper (bukovec) u usta!!!...
A prikaznite od drugiot del na familijata.Koga mu tropnale bugarite na dedomi i go mobilizirale pod bajoneti!... A babami so 3 izvodi od maticno!Eden Tashka,eden Nadezda i eden Nada. Koj kako doagjal ja krstel!...
Koj e toj sds ili dpmne koj ke mi kaze MENE deka toa ne e tochno!!?
Kutri sushtestva,svojata dusha si ja prodadovte. Vie ste tolku bedni,shto ne ja svakjate samata tezina na zborot "dusha". Neka vi e Gospod napomosh-Ke vi treba!

J

Johnny Stulic

Гостин
Суштината бате.
Се почнува од мислата.
Ако имаш мисла, ај да не збориме за Александар мир да има, ај да потпишеме рамковен мир да има, ај да не се бориме за правата на Македонците мир да има, ај да не збориме за Солун мир да има, ај да смениме име мир да има, со таа мисла ти апсолутно се ќе изгубиш и ќе станеш бегалец во сопствената земја, или извини терминот на нашите перачи на мозок, внатрешно раселено лице.
Slavjanski ne se raboti dali nie ke se "borime" ili ne, se raboti kolku tie sami se borat.Makedoncite vo Belomorska Makedonija se dovolno pametni,vozdrasni i vakcinirani i kako gradzani vo EU ,mozat da ja najdat lesno adresata za da ispratat pisulce so EMBG i potpis tie 300 000 Makedonci sto ni se vo Grcija i sto se maltretirani od kletite Grci za da se priznae Makedonskoto malcinstvo tamu,da mu se vratat zaplenetite imoti,za torturite sto mu gi pravat Grcite itn itn ,vaka ostanuva samo Pavle so saka ludze da se bori za pravata na Makedoncite i normalno Grujo da se brka politicki poencina.

Jas licno bev vo Belomorska Makedonija pred 7-8 godini i toa nekolku meseci ,tamosnite Makedonci ziveat za tri klasi podobro od ovdesnite,vozat najnovi vozila,imaat opremeni ucilista,studentski domovi,besplatno zdravsto,benificii od drzavata itn itn i ne znam kolku sakaat samite nie da gi "spasime" od Grckiot jarem barem so tie jas sto razgovarav ne bea bas podgotveni za "spasuvanje".

Член од
27 мај 2008
Мислења
1.025
Поени од реакции
42
Штулич а тој клипот погоре шо мислиш
исцениран е?

БЕЛОМОРСКА МАКЕДОНИЈА

На почетокот на 80-тите години од САД дојде информација, која ја пренесоа сите јавни гласила во СФРЈ, дека тогашната наша сакана држава ќе се распадне. Таа информација што дојде од канцелариите на ЦИА, наиде на две типа реакции: најнапред на потсмев, а потоа и на одбивање. Кој тогаш можеше да претпостави дека Југославија ќе се распадне?! И тоа крваво. Па, се говореше “амриканците се глупи“, “што тие знаат за нас“ и слично.
И... Југославија се распадна. И тоа дефинитивно и засекогаш.
Американците знаеа повеќе од нас. Или, знаеа што ќе направат со нас југословените. Ние не знаевме.

Веднаш по американското, уште поточно Бушовото, фијаско во Букурешт, грците дигнаа голема галама и во паника почнаа да се жалат од американкиот конзул во Солун.
Империјата почна веднаш да го возвраќа ударот кон данајците. Грците сватија дека американските обавештајци, сите со дипломатски прстој во Грција, почнаа да “работат“ на теренот. Во Чемерија со албанците, во Беломоркса Македонија со нашите. Исто така, го обработуваа и теренот на Тракијскиот дел на Грција. Што се однесува до кризните односи меѓу Турција и Грција, тука веќе одамна американците си поигруваат со едната и другата страна.

И, еве, не така долго по активностите што ги спроведоа агентите на ЦИА на теренот каде не живеат грци, туку други националности, Грција се соочи со проблем на бунт, демонстрации, апсења, депортирање на новинари...

Дестабилизирањето на Грција е во тек. Тодорка вештерката и целиот кабинет топрва ќе се соочат со американкиот гнев.

Спас им е само маслинката да го изберат за председател.

Ебате светот. Најдобар голфер – бамбус, светски шампион во Формула 1 – ќумур, а како иде работата и председателот на најмоќната држава на светот ќе е црн ко тунел.

Време е да се фаќа пат кон некоја друга дестинација. На друга планета, на пример.

http://www.milenko.com.mk/aktuelno_24.html

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Slavjanski ne se raboti dali nie ke se "borime" ili ne, se raboti kolku tie sami se borat.Makedoncite vo Belomorska Makedonija se dovolno pametni,vozdrasni i vakcinirani i kako gradzani vo EU ,mozat da ja najdat lesno adresata za da ispratat pisulce so EMBG i potpis tie 300 000 Makedonci sto ni se vo Grcija i sto se maltretirani od kletite Grci za da se priznae Makedonskoto malcinstvo tamu,da mu se vratat zaplenetite imoti,za torturite sto mu gi pravat Grcite itn itn ,vaka ostanuva samo Pavle so saka ludze da se bori za pravata na Makedoncite i normalno Grujo da se brka politicki poencina.

Jas licno bev vo Belomorska Makedonija pred 7-8 godini i toa nekolku meseci ,tamosnite Makedonci ziveat za tri klasi podobro od ovdesnite,vozat najnovi vozila,imaat opremeni ucilista,studentski domovi,besplatno zdravsto,benificii od drzavata itn itn i ne znam kolku sakaat samite nie da gi "spasime" od Grckiot jarem barem so tie jas sto razgovarav ne bea bas podgotveni za "spasuvanje".
Југославија живееше за 10 класи подобро од Грција до 1980 година.
И ?
Ако нема тежина резолуција во Парламентот на Македонија за правата на Македонците, тогаш не знам што друго ?
Држават со своите институции ќе помогне во борбата за правата на Македонците во Беломорска Македонија.
Нешто што требаше да биде направено 1948 година.
Ние како народ прво мораме да ги изградиме, културните, духовните врски помеѓу нас.
Тоа е почетокот на спасот.
Неможеш од крај да тргнеш.

J

Johnny Stulic

Гостин
Internet MR - Bljovotinite od Milenko sto mi gi postiras nemaat nikakva povrzanost so temata nitu pak so mojot tekst na temata.
Milenko "Karika koja Nedostaje" Nedelkovski uspeal nekako da povrze Conspiracy Theory za mali deca so rasisam od najvisoko mozno nivo vo eden tekst koj nema nitu poenata,nitu pak poraka i vo obid da izleze nekoja duhovita kolumna izlegla obicna bljuvotina kako i obicno na negovota posrana stranica .

Slavjanski

Kako da im pomognime na tamosnite Makedonci koga tie najverovatno ne sakaat pomos,ne znam sto e problemot eve jas i ti da napravime nekoja peticija so adresata na EU napravena na Angliski jazik vo Word deka im se zagrozeni pravata na deklariranje na nacionalna pripadnost vo zemja clenka na EU neka si ja isprintaat neka soberat 200000-300000 glasovi so EMBG i svoeracen potpis mora da ima rezultati.
Vaka izleguva deka Egejcite se nepismeni,prosti Makedoncina koj pasat kozi i berat praski ziveat vo geto i ne znaat da si gi pobaraat nivnite prava pa nie iluminatite od maticnata drzava koj nemame sol da si frlime vo oci ,treba da gi prosvetilme zatucanite braka Makedonci od Belomorjeto da si gi baraat svojte prava.

Ajde bre Slavjanski nemoj da se pravis ili bides tolku naiven.
Edinstveno sto se soglasuvam e deka ako go udris Egeecot po dzeb e duri togas si naebal ama kako sto rekov za tie Conspiracy Theory ne mu e tuka mesto.

Член од
27 мај 2008
Мислења
1.025
Поени од реакции
42
Прашањето беше за тебе а текстот после нема врска со тебе ама има врска со темата
Нема шо да се коментира со тебе оти
скокаш џабе и плус плукаш околу тебе
таквите сами си пресудуваат
:pos2::pos2::pos2:

J

Johnny Stulic

Гостин
Прашањето беше за тебе а текстот после нема врска со тебе ама има врска со темата
Нема шо да се коментира со тебе оти
скокаш џабе и плус плукаш околу тебе
таквите сами си пресудуваат
:pos2::pos2::pos2:
Internet za zal ne mozam da go gledam klipot radi firewall-ot na rabota ama pretpostavuvam deka e proteruvanjata za decata-begalci ama jas pak ke povtoram deka jas nikade toa ne go negiram i ne znam voopsto zosto mi go postavuvas.

Ajde da diskutirame i da eloborirame za tekstot sto go postirase od G-nt Milenko Nedelkovski pa da bide diskusijata na nivou za da go go procitam tvojeto ceneto mislenje.

На почетокот на 80-тите години од САД дојде информација, која ја пренесоа сите јавни гласила во СФРЈ, дека тогашната наша сакана држава ќе се распадне. Таа информација што дојде од канцелариите на ЦИА, наиде на две типа реакции: најнапред на потсмев, а потоа и на одбивање. Кој тогаш можеше да претпостави дека Југославија ќе се распадне?! И тоа крваво. Па, се говореше “амриканците се глупи“, “што тие знаат за нас“ и слично.
И... Југославија се распадна. И тоа дефинитивно и засекогаш.
Американците знаеа повеќе од нас. Или, знаеа што ќе направат со нас југословените. Ние не знаевме
Znaci vo ovoj dela na tekstot cenetiot avtor Milenko se osvrnuva na tvrdenjata od 80-tite procitani vo renomiranite Trece Oko ,Galaksija,Politikin Zabavnik,Verovali ili Ne rubrikite na Kotelec i niv slicnite magazini (pomladite clenovi od forumot mozat da procitaat vo makedonskiot M-Express slicni tvrdenja).

Веднаш по американското, уште поточно Бушовото, фијаско во Букурешт, грците дигнаа голема галама и во паника почнаа да се жалат од американкиот конзул во Солун.
Империјата почна веднаш да го возвраќа ударот кон данајците. Грците сватија дека американските обавештајци, сите со дипломатски прстој во Грција, почнаа да “работат“ на теренот. Во Чемерија со албанците, во Беломоркса Македонија со нашите. Исто така, го обработуваа и теренот на Тракијскиот дел на Грција. Што се однесува до кризните односи меѓу Турција и Грција, тука веќе одамна американците си поигруваат со едната и другата страна.

И, еве, не така долго по активностите што ги спроведоа агентите на ЦИА на теренот каде не живеат грци, туку други националности, Грција се соочи со проблем на бунт, демонстрации, апсења, депортирање на новинари...

Дестабилизирањето на Грција е во тек. Тодорка вештерката и целиот кабинет топрва ќе се соочат со американкиот гнев.
Ovdeka imame elaboracija na cenitiot Milenko koj zapoznaet od gorespomenative magazini i slicni na niv deka CIA raboti na teren za potkopuvanje na Grcija od pricina sto na Makedonija ne im dozvolila da vleze vo golemoto semejstvo NATO i im go povredila egoto na nivniot cenet pretsedatel George W.
Za volja na vistinata demonstaciite vo Grcija vo golem del bea od Etnicki Grci pa zatoa tvrdenjata na Milenko padzaat vo voda.

Спас им е само маслинката да го изберат за председател.

Ебате светот. Најдобар голфер – бамбус, светски шампион во Формула 1 – ќумур, а како иде работата и председателот на најмоќната држава на светот ќе е црн ко тунел.

Време е да се фаќа пат кон некоја друга дестинација. На друга планета, на пример.
Za ovoj del na mi se komentira Degen.

Pa duri i zavrsnata nota mu e vo fazon na X-Files na golemiot poznavac na svetskite sostojbi Milenko

Se nadevam Internet MR ke mi repliciras na postot i ke gi otfrlis ovie moi nebulozi kon cenetion Milenko.

Mir so tebe

Kajgana Shop

На врв Bottom