de colo сакаше да се докаже со тој шут и убаво им ја вметна таа топка.млад е jasno e.и ке биде од тој уште поголем играч....во прилог (.......веќе .е.....
демек франција не знаеја што добиваат со победата над грција
...требаше ти да им кажеш... ....или ај сега ке бегаме од шпанија...ке местиме утакмици.....и ке губиме на зорле...и покрај тоа што играа цело второ пол со 2а постава i јасно е дека ке ги какаат грциите ako stisnat na pedalot.....јасен им е ризикот...и добро е сто го прифатија ...не е ова нашиот тим......
Јебига, сами се криви што не знаеа тактички да одиграат . Имаа можност да бираат а они избраа погрешно . И мене ми се свиѓа тоа што фајтерски пристапија и што бескомпримисно одеа на победа, ама јебига понекогаш треба и тактички со мозок да изиграш . Поговорката *тражили сте - гледајте * морам да им ја посветам .
не би рекол за франце така(не оти сум опиен ама ај да не биде дека само за србија сум се фатил и ги напаѓам) .........минимум 10 а мах. со 20........новиов тренер на франце.баш им даваше на сите шанса...и ги вртеше доста играчите....без оглед со кого играат и како...за жалење се немаат играчи...само 1 или2 дали буквално го преспаа еуро2009.......впрочем и предходниот тренет claude често имаше таква одлука за играчите и смените.......за тим кој играше дополнително квалификации за еп и дојде најкасно......со само 1 пораз вкупно(друг таков тим немаше на ова еп и тоа од златото!) ....јас друг тим од таква позиција да го постигне ова не знам у историја на еп ......а кога ке има ке ми го пишеш тука........
Таков е системот де . Шпанија во четвртфинале влезе како четвртопласирана па стана првак . Хрватска пред 2 години со скор 3-6 беше на шестото место . Треба да се победува кога е најпотребно а тоа очигледно е четвртфиналето . Не за џабе Жељко Обрадовиќ вика дека ЕП започнува од четвртфиналето . Пред тоа све е гола вода. И со 2 победи можеш да стигнеш до 1/4 финале , а после да освоиш злато .
А за тоа криви се тв-правата и нивното продавање. Повеќе утакмици аутоматски значат повеќе пари за ФИБА, ги заболе нив дали Франција со еден пораз има петто место а Шпанија со 2 злато .
арно им се трефнаа 3те со УСА па да фатат и светско за последен пат(за кое у годиниве и веков кои идат ке го сонуваат!)......на јарич и гурович (а јарич па еден искусен играч со беше тогаш !)
Значи и на словенците им се трефкаа тројките на Јагодник ? Или тоа беше пјур знаење и умешност ? Тогаш малку кој од американците обраќаше внимание на Гуровиќ па не е ни така чудно што шутираше од доста добри позиции . Тоа што погоди не е никаква среќа или пак трефкање како што викаш ти . Низ целата кариера он тоа го праеше/прави кај и да игра . Не за џабе до пред месец дена беше играч за кого се платило најголемо обештетување во Европа .
за на сп не ни ми пагаат на памет за нешто по сериозно........ама на еп ке се држат у првите 4....ни се допага тоа или не .......но со оглед на тренерот казлаускас и минатото (имаат ксмет тоа е) не ги отпишувам во целост грците......
Многу тоа кај нив зависи од развојот на Куфос и Калатес .
Абе во ред е тоа, али кој успех го напраиле они ? Резултатите се мерило на успехот .
http://www.eurobasket2009.org/en/cid_toT,ovGDH2EaLKL67XnPo2.playerID_43654.compID_qMRZdYCZI6EoANOrUf9le2.season_2009.roundID_6328.teamID_288.html
старите сто ги пишав ......кои фалат а не како иден материјал......барем роллер да беше друга ке беше организацијата на нападот.......
Демирел,Окулаџа,Фемерлинг не верувам дека веќе ќе ги видиш за Дојчланд . Првите двајца сигурно, а третиот зависи од Дирк . А нешто не верувам дека за СП ќе добијат вајлд-карта , а за две години Дирк ќе има веќе 32 (ако не се лажам) и не очекувам од него многу да се напиња .
Фридзон не е лош....дали ке биде паркер гинолиби или гасол....друга работа......
викам јас за тимската игра.....може да имаат се спектакуларни индивидаулци со напумпана статистика.....на крај ништо од тимов...
Пак истото ... Све зависи од АК47 .
да не биде само Nicolas Batum.........
Alexis Ajinça Charlotte Bobcats
Yakhouba Diawara miami heat
Ian Mahinmi San Antonio Spurs
Johan Petro Denver Nuggets
Joakim Noah chicago bulls
Nando De Colo San Antonio Spurs
Antoine Diot NBA prospect (sledna godina)
Edwin Jackson NBA prospect
Adrien Moerman NBA prospect
се децки мегу 19 -23 ...........
а за тоа што постигнале ај читај тука(да не праам copy/paste ili da ne ispadne ja go izmisliv)....и не збори на ветер....t.e deka se znaesh
http://www.eurobasket2009.org/en/cid_toT,ovGDH2EaLKL67XnPo2.teamID_282.compID_qMRZdYCZI6EoANOrUf9le2.season_2009.roundID_6328.coid_PrriAyxFGqAfEOVYBuMr93.articleMode_on.html
Ноа го заболе за Франција,Петро не знам зашто не играше сеа . Диот и Де Коло играа и сеа . Другите се физикалци и доста од играта би им зависело од Паркер . Без него, тоа е промашена инвестиција . А најголем проблем им е што не можат да најдат асален селектор . Они би го сакале Божа Маљковиќ али нема он време да се замара со туѓи проекти .
тоа се вика им се погоди нив или ксмет.....и нема врска со нивната тактика....никого не натераа они да дојде со 3 постава на сила!....
не ....туку оваа првенство не се знаеше кој јаде кој пие.......секој можеше да губи од секого....некој беа ептен тапа..некој изненадија....некои се кокцкаа со UK....itn itn........и тоа беше очекувано...
И да беа сите комплетни пак ќе беше изедначено . Сам го кажа тоа во некој од претходните постови кога спомна дека не е 89/90 па да се знае дека СФРЈ ќе игра финале и дека поразениот во финалето може да биде друга репрезентација. Тоа е целата филозофија, што повеќе изедначеност и неизвесност .
za mladincite poslednive 4.5 godini go procita materijalot..........
sydney 2000 (2nd)
2005 bronze.......
1999 euro 4th
itn...
ako ova za tebe ne se uspesi......po parker i 2000.....mnogu se insvestira naprotiv tamu u basketot слицно акако кина по yao ming....se zivo i divo pocna da igra basket.....
за еуролига......па они другарце не се ни замараат со таа лига ......за нив е тоа неуспех......или дома ке си играат или НБА .......освен НБА ...не сакат да чујат за друга лига.....НБА им е репер......се под тоа е понижење и оди ти кази им за "јаката" еуролига
Никогаш на врвот не биле , можеби блиску но никогаш на него . А и нема да бидат богами . Тоа се успеси, али недоволни за тоа колку ти нив ги величаш и ги праиш најкошаркарска нација у Европа .
Како може да не се замараат со Евролига . Од година во година се е позабележливо приближувањето на ЕЛ кон НБА . Дејвид Штерн сака да направи една посебна Европска Дивизија во која би играле ПАО,ЦСКА,Реал,ТАУ,Макаби итн . и кои би играле со НБА тимовите . Секоја година се повеќе НБА играчи доаѓаат во Европа . Секоја година има турнеи на НБА екипите по Европа, а од оваа година и европските екипи одат во Америка . И ти тука ми збориш дека ЕЛ не била јака и дека французите не сакале да се замараат со неа . Страшно !
Ако не , нека идат сите директно у НБА и француското првенство нека биде таа Европска Дивизија .
se izmoriv.......ne pisuvam veke do turcija......
see you in turkey.......
Кој ќе те чека година дена па сеа ?
Ајде, контрирај и на други теми . Малце да живне тука , само шо не сака да те цитира никој затоа што имаш километарски постови . Среќа па ја сум упорен и желен за борба
@ Шарпланинац
Дарко Миличиќ треба да си среди проблемите у главата па после да дојде у репрезентација . Дечкото е кошаркарски Кнеле, шабан од прва класа. Има година дека у Њујорк за да се опраи и после на припреми да се појави ...
Радмановиќ не верувам дека некад ќе заигра за Србија . На страна што е сличен со Миличиќ ама мислам дека има многу подобри решенија од него .
Славко Вранеш и Чабаркапа се црногорци а Варда игра за БиХ .
Ракочевиќ реши да одмара летово за да биде поспремен за у Ефес Пилсен и новата сезона , а наредната година мислам дека му е последна шанса да заигра за репрезентација .
Јариќ е манекен , нека ја шета Адриана Лима и нека не се замара . Има подобри од него .
Ивковиќ рачуна на Саша Павловиќ поготово затоа што на позиција 3 нема некои спектакулари решенија , а он совршено би се вклопил . Потпиша за Минесота кај што треба да има солидна минутажа па ќе го видиме и него .
Котуровиќ е у пензија колку што ми е познато .
Пеѓа има проблеми со грбот и може да ја заврши кариерата набрзо .