Формула 1 сезона 2009

• Креатор на темата Ајсшутер
  • Време на започнување

Дали правилата конечно ја направија Ф1 интересна и рамноправна?

• Да

Гласови: 86 41,3%
  • Не

Гласови: 122 58,7%

• Вкупно гласачи
    208
Член од
16 март 2009
Мислења
2.130
Поени од реакции
183
Berni vo edno intervju izjavi deka Ferrari zima 80000 poveke a ne kako ti sto kaza 500000
Normalno deka ke ima beneficii koga e naj trofeen tim :smir:
I nikoj ne im e kriv koga McLaren im e za nikade areodinamikata
Тоа е приврзаност кон само еден тим,и нема веза муабетот дека на мекларен аеродинамиката не чинела или слично...мекларен и да ги нема во Ф1,се знае кој е фаворизираниот.Ферари.
-во новава сезона како што следам оддалеку само на 3 тима им е усовршен дифјузерот....со тоа спорниот двоен дифјузер на браун ГП

gelcev

Scuderia Ferrari
Член од
13 август 2008
Мислења
451
Поени од реакции
10
Тоа е приврзаност кон само еден тим,и нема веза муабетот дека на мекларен аеродинамиката не чинела или слично...мекларен и да ги нема во Ф1,се знае кој е фаворизираниот.Ферари.
-во новава сезона како што следам оддалеку само на 3 тима им е усовршен дифјузерот....со тоа спорниот двоен дифјузер на браун ГП
Pa od timot imase izjavi deka ne se zadovolni od aerodinamikata na HRT2 voditelite izjavija i na formula1.com.mk mislam imase izjavi ili na koli.com.mk deka ne se zadovolni nemoj i ti kako Neki_coc fanovski da gledas zatoa sto si za McLaren i pravo dobra im e aerodinamikata drugi im se krivi

Член од
16 март 2009
Мислења
2.130
Поени од реакции
183
аман човеку,не кажав нигде дека им е добра аеродинамиката(оваа сезона)...а минатата не ја спомнувам оти е премногу болна тема за тебе:wink:
-а на ферари демек им е добра аеродинамиката?
-помири се дека браун ГП ја зимаат 1-2 титулите ваа година,а ферари ќе бидат негде 3 место максимум:tv:

-а ја се тешам дека браун користи НАШ мотор:helou:

gelcev

Scuderia Ferrari
Член од
13 август 2008
Мислења
451
Поени од реакции
10
аман човеку,не кажав нигде дека им е добра аеродинамиката(оваа сезона)...а минатата не ја спомнувам оти е премногу болна тема за тебе:wink:
-помири се дека браун ГП ја зимаат 1-2 титулите ваа година,а ферари ќе бидат негде 3 место максимум:tv:

Aj neka ti tekne od kade dojde Brawn znaci ako ne bese Brawn Hondata ke bese za nikade znaci dzabe ti e i mercedes motor.
Aha minatata sezona eve malce da vidis

2000 Formula One Scuderia Ferrari Marlboro 17 9 9 108 1st
2001 Formula One Scuderia Ferrari Marlboro 17 11 9 123 1st
2002 Formula One Scuderia Ferrari Marlboro 17 7 11 144 1st
2003 Formula One Scuderia Ferrari Marlboro 16 5 6 93 1st
2004 Formula One Scuderia Ferrari Marlboro 18 8 13 148 1st

Za razlika od McLaren na Ferrari e podobra aerodinamikata.
Neka ja zemat titulata morat li se Ferrari da ja zemaat

Член од
16 март 2009
Мислења
2.130
Поени од реакции
183
Браун и хонда немаат ништо заедничко...едино заедничко е шо браун влезе на местото на хонда,НО исфрлија се и сега во тимот нема ни Х од Хонда:helou:

gelcev

Scuderia Ferrari
Член од
13 август 2008
Мислења
451
Поени од реакции
10
Year of Foundation: 2009 Honda sold and named Brawn GP
Founder: Ross Brawn
Debut: Grand Prix of Australia 2009
Grand Prix: 3
World Champions: 0
Constructor Titles: 0
Wins: 2
Pole Positions: 2
Fastest Laps: 2
Team Principal: Ross Brawn
Designers: Loic Bigois (2009)
Address: Honda Racing F1 Team Ltd BAR Operations Centre, Brackley, Northamptonshire, NN13 7BD England

Znaci so povlekuvanjeto na Honda Brawn ja prezema a znaeme od kaj dojde Brawn.
Muabetot mi bese sto ti se tesis so toa sto Brawn Gp koristi mercedes motor da ostanese Brawn vo Ferrari ke nemase Honda ke nemase Brawn Gp svakas znaci motorot sto go koristat Brawn Gp ne toa sto gi napravi da se na vrvot tuku covekot koj sto dojde.
I ne se tesam so toa tuku gi bodram Ferrari makar da si posledni i se nadevam na podobro.:smir:

Ferrari girl

Ferrari Girl
Член од
17 ноември 2008
Мислења
122
Поени од реакции
4
Што се замарате...сега ке имаме нова Формула 1 и ке има мн подобри правила...овој Берни кој го шиша се знае кој се главни..Феррари бе :baeh:

Член од
12 декември 2008
Мислења
1.553
Поени од реакции
101
Што се замарате...сега ке имаме нова Формула 1 и ке има мн подобри правила...овој Берни кој го шиша се знае кој се главни..Феррари бе :baeh:
http://www.a1.com.mk/vesti/sport.asp?VestID=110259

http://www.taratur.com/node/9746

http://sportdenes.com/motosport/formula-1/fiА-nе-popush-Аta-prеd-zakanitе-na-fotА.html

Барем најаките тимови ќе ги гледаме во исто натпреварување.
НАПРЕД ФЕРАРИ

gelcev

Scuderia Ferrari
Член од
13 август 2008
Мислења
451
Поени од реакции
10

Ne sum siguren sledna trka e vo germany a ima uste 9 trki a ne e golema razlikata 30 boda a kako sto vidov i vo vozaci ne e daleku Vetel 25 boda :smir:

01 Brawn-Mercedes 105
02 RBR-Renault 74.5

01 Jenson Button 64
02 Rubens Barrichello 41
03 Sebastian Vettel 39

Тиња

Водоматач
Член од
10 мај 2009
Мислења
64
Поени од реакции
4
кој има крилјаааааа? ај нек се угоде, да не биде неинтересно до крај, нек ја искомплицираат малце :)

Член од
19 мај 2008
Мислења
1.929
Поени од реакции
500
01 Brawn-Mercedes 105
02 RBR-Renault 74.5

01 Jenson Button 64
02 Rubens Barrichello 41
03 Sebastian Vettel 39
Значи некој да ми кажеше дека ваков ќе биде редоследот после Велика Британија ќе го испратев во Бардовци на броење овци.:pos: Првенството може да биде интересно од аспект што Ред Бул доминираше оваа трка, па ако продолжат така уште неколку ќе се стопи разлика (под услов Батон да биде слаб како денеска). Студеното време очигледно дека не им одговара на Браун ГП, меѓутоа не може на секоја трка да биде вака студено. И на крај една голема пофалба за Фелипе Маса кој извозе одлична трка и успеа од 11 да стигне до 4 место што е негов најдобар пласман во Силверстоун.

Член од
10 јуни 2009
Мислења
1.422
Поени од реакции
401
ЧЕститки за 1-2 победата на Ред Бул само нека продолжат во исто темпо и да се израмнат по бодови,КОј ли очекуваше таков расплет на настаните оваа сезона,Ред Бул лани беа катестрофа исто и Хонда поранешното име на Браун ЏП,Мислам ако Фетел продолжи така тој ке е шампион,само пред таа трка една грешка го коштеше да загуби од 1 на 2 ,а и грешката од тимот отиде на 3 то.е то Формула еднен се вози до последната креивина и од последниот метар до финишот,како што е во фудбалот до последната секунда,НЕ се знае кој ке е шампион,има уште половина од првенството,Им посакувам добар одмор на сите возачи од Ф1 шампионатот,ПОсебно на Луис и Хеики-знам оти не се во посакуваниот болид ама тоа е финанскиска криза и веке најавиа дека клучниот месец за нив е Јули до тогаш ке видаме што ке се случи:vozbud:

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Им посакувам добар одмор на сите возачи од Ф1 шампионатот,ПОсебно на Луис и Хеики-знам оти не се во посакуваниот болид ама тоа е финанскиска криза и веке најавиа дека клучниот месец за нив е Јули до тогаш ке видаме што ке се случи:vozbud:
шоима да се случи, рачунај дека сезоната за повеќето тимови е пропадната. До година ако гледаме Ф1 без Берни Мозли и компанја ке има што да се гледа.

Аеродром

Faithful :)
Член од
15 август 2008
Мислења
2.217
Поени од реакции
256
Kako sto moze da vidime i procitame,formula 1 e na rabot na propast.Mislam deka vcera se odrza posledniot sostanok pomegu FIA i novoformiranata FOTA.Ne go znam epilogot od ovoj sostanok,no spored mene ke se raspadne f1 i FOTA ke formira svoe prvenstvo sto ke bide mnogu zabavno,no da se raspadne f1 ke bide golema tragedija po 50godini...Ako nekoj znae sto se dogovorile na ovoj sostanok moze da me izvesti.

Inace za prvenstvoto edno golemo Bravo za brawn gp i red bull.Nikoj nemozese da go predvidi sevo ova sto se slucuva ovaa godina.Ferari poleka se vraka na vistinskiot pat no veke e predocna,da se nadevame deka ke zavrsat 3ti vo konstruktori.

Член од
30 јуни 2008
Мислења
493
Поени од реакции
13
Kako sto moze da vidime i procitame,formula 1 e na rabot na propast.Mislam deka vcera se odrza posledniot sostanok pomegu FIA i novoformiranata FOTA.Ne go znam epilogot od ovoj sostanok,no spored mene ke se raspadne f1 i FOTA ke formira svoe prvenstvo sto ke bide mnogu zabavno,no da se raspadne f1 ke bide golema tragedija po 50godini...Ako nekoj znae sto se dogovorile na ovoj sostanok moze da me izvesti.

Inace za prvenstvoto edno golemo Bravo za brawn gp i red bull.Nikoj nemozese da go predvidi sevo ova sto se slucuva ovaa godina.Ferari poleka se vraka na vistinskiot pat no veke e predocna,da se nadevame deka ke zavrsat 3ti vo konstruktori.
ФОТА не е новоформирана, таа отсекогаш постоела, ФОТА е нешо како синдикат на Ф1 тимовите и ги заштитува нивните права... :smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom