MaxTV IPTV телевизија (Македонски Телеком) генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.747
Поени од реакции
52.705
Абе јас не сум корисник ама сакам да прашам само , за онај белион викаш за Thomson ли како беше? 106 метри тој ако фаќа јас главава ја редам на трупче. Можеби некако на убав сончев ден каде што е ПРЕМНОГУ отрворено, тој одвај еден стан дава сигнал секаде и милион дупки јаде што да се отепаш нема сигнал .....
Па се зезаше он, можеш да видиш по смајлињата. Дека го прашуваат до која далечина му фаќа рутерот.

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Па се зезаше он, можеш да видиш по смајлињата. Дека го прашуваат до која далечина му фаќа рутерот.
Абе јас не сум корисник ама сакам да прашам само , за онај белион викаш за Thomson ли како беше? 106 метри тој ако фаќа јас главава ја редам на трупче. Можеби некако на убав сончев ден каде што е ПРЕМНОГУ отрворено, тој одвај еден стан дава сигнал секаде и милион дупки јаде што да се отепаш нема сигнал .....
Точно дека се зезав. Како може да измерам колку фаќа точно во метри:D? Али ај, се фатија да се инатат, па да си поиграме малце.
Иначе што се однесува до бојата, Томсон е плав, а белиот е Пирели.

Епа кај мене и кај многу други на скроз отворен простор (директна видливост меѓу рутерот и другиот уред) фаќа до 50 метри максимум, а во затворен простор едвај до 15 метри :salut:
Добро. Мојот е посебен рутер, специјална едиција ми дадоа на мене. Затоа ми фаќа повеќе од 15 метри. Задоволен? Може сега крај на безвезниве муабети?

Член од
20 јануари 2008
Мислења
387
Поени од реакции
27
Точно дека се зезав. Како може да измерам колку фаќа точно во метри:D? Али ај, се фатија да се инатат, па да си поиграме малце.
Иначе што се однесува до бојата, Томсон е плав, а белиот е Пирели.

Добро. Мојот е посебен рутер, специјална едиција ми дадоа на мене. Затоа ми фаќа повеќе од 15 метри. Задоволен? Може сега крај на безвезниве муабети?
Томсон е плав - исправка. Не е веќе плав, туку бел. Монтирав кај еден комшија пред некоја недела. THOMSON бел. =)

Член од
22 јули 2006
Мислења
1.265
Поени од реакции
36
Има плав, а има и бел. Плавиот е 780, белиот 782.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.747
Поени од реакции
52.705
Што е важно каква боја е рутерот?

Јас денес аплицирав. Колку време им треба за да дојдат?

Член од
25 февруари 2009
Мислења
1.565
Поени од реакции
417

Ич к** не ми чуе каков ти е рутерот

Што е важно каква боја е рутерот?

Јас денес аплицирав. Колку време им треба за да дојдат?
Мојот е бел и е TG 782 модел.

Иначе не доаѓаат они сега, сам си го местиш, така е до 31.12 со самоинсталација за 0 денари, ептен ако сакаш и они ќе дојдат ама ќе ти наплатат 1299 + ддв, а отприлика за една недела.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.747
Поени од реакции
52.705
Ама не ми дадоа опрема па сам да си местам. А и во договорот пишува дека они треба да дојдат во рок од 30 дена.

Член од
4 септември 2007
Мислења
106
Поени од реакции
6
имам едно прашање.

како што знаете од денес даваат 5 филма од видеотеката гратис за ноември, и 5 филма гратис за декември. прашањето ми е (бидејќи сум понов макс тв корисник) кај филмовите за изнајмување сеуште стои изнајми за 60 ден, без разлика што ова стои сепак се без пари така?

Член од
25 февруари 2009
Мислења
1.565
Поени од реакции
417
Ама не ми дадоа опрема па сам да си местам. А и во договорот пишува дека они треба да дојдат во рок од 30 дена.
Мене ми се јавија после 10-ина дена да си ја земам опремата од салон.

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Томсон е плав - исправка. Не е веќе плав, туку бел. Монтирав кај еден комшија пред некоја недела. THOMSON бел. =)
Е могуче новите модели на томсон да се бели. Не сум сретнал кај некој, затоа не ни знаев дека имало и бели томсони.

head

ЧОВЕКОТ СО МАЛО ТЕЛО
Член од
15 септември 2005
Мислења
1.406
Поени од реакции
590
имам едно прашање.

како што знаете од денес даваат 5 филма од видеотеката гратис за ноември, и 5 филма гратис за декември. прашањето ми е (бидејќи сум понов макс тв корисник) кај филмовите за изнајмување сеуште стои изнајми за 60 ден, без разлика што ова стои сепак се без пари така?
Така е , без пари се филмовите иако пишува дека чинат 60 денари :helou:

Член од
20 јануари 2009
Мислења
108
Поени од реакции
1
Aj da prasam i jas ima li nekoj staveno od vaa novata digitalna tv BoomTv sto e na telekom Slovenija?ili neka otvore nekoj nadlezen na forumot nov topik kade sto ce se razgovara za Boom Tv..:coffee:
Pozdrav

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.092
Поени од реакции
1.370
Се додека не пуштат цените нема шанси Макс ТВ.Плус која идиотска работа тие минути што ти доаѓаат во претплатата можеш да ги збориш само со контакти на Т-Хоме,ако вртиш на друг фиксен оператор не се важат и ти се наплатува:tapp::tapp: Сега за сега:Oген оген прескапо.:back:

shema77

Borriello
Член од
30 јули 2009
Мислења
432
Поени од реакции
7
Еве јас сум понов корисник на Маx TV па ме интересира дали се наплаќа онаа опција во менито каде што можеш да провериш колку имаш реализиран сообраќај на телефонската сметка и на интернетот?

Член од
4 септември 2007
Мислења
106
Поени од реакции
6
Еве јас сум понов корисник на Маx TV па ме интересира дали се наплаќа онаа опција во менито каде што можеш да провериш колку имаш реализиран сообраќај на телефонската сметка и на интернетот?

Нормално дека не се наплаќа. Таа иста опција да провериш колку имаш телефонски и адсл сообраќај ја имаш и на веб сајтот на Т-Хоме.

Kajgana Shop

На врв Bottom