MaxTV IPTV телевизија (Македонски Телеком) генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

Член од
8 мај 2009
Мислења
16
Поени од реакции
13
denes bea i merea, za tehnichka mozhnost, mi vika na granica si, upload-ot ti e slab moze da imash problem so menuvanje na kanalite daodi mnogu sporo.
Ima nekoj vakvo iskustvo?

Член од
17 септември 2008
Мислења
822
Поени од реакции
19
Во последно време навечер ги нема Нова и ОБН, незнам што е финтата али страшно ме нервира, неможам да гледам НБА на ОБН.

S

Sheldon Cooper

Гостин
Темава замре, даj пишуваjте што ви пречи а што ви се допаѓа на Макс ТеВето. Мене ми смета што нема телетекст на нашиве канали, и ретко ставаат нови канали.

P

Princ

Гостин
Нашите канали треба да си стават телетекст, не можат таа услуга да им ја направат од макстеве :)

Член од
17 септември 2008
Мислења
822
Поени од реакции
19
Нашите канали треба да си стават телетекст, не можат таа услуга да им ја направат од макстеве :)
Нашите канали имаат телетекс, ама преку maxtv не можеш да го користиш, на тоа мисли петар, пример на HRT има на а1 нема.

head

ЧОВЕКОТ СО МАЛО ТЕЛО
Член од
15 септември 2005
Мислења
1.406
Поени од реакции
590
Нашите канали имаат телетекс, ама преку maxtv не можеш да го користиш, на тоа мисли петар, пример на HRT има на а1 нема.
ХРТ има телетекст на MAX TV :nesum:Баш ќе проверам ...
Мене единствено што ме нервира кај MAX TV , што скоро секоја вечер нема НОВА и ОБН :nenene:И ова се случува откако ги ставија на програмата .
И уште нешто ме нервира ... Имено , Ако имаш закажано снимање на емисија на еден канал , а гледаш во тој момент друг канал , во тој случај на вториот ТВ приемник неможеш да гледаш телевизија:kesa:Се надевам дека со воведување на оптиката , ќе се исправи овој "недостаток" .

Член од
17 септември 2008
Мислења
822
Поени од реакции
19
Мене единствено што ме нервира кај MAX TV , што скоро секоја вечер нема НОВА и ОБН :nenene:И ова се случува откако ги ставија на програмата .
И уште нешто ме нервира ... Имено , Ако имаш закажано снимање на емисија на еден канал , а гледаш во тој момент друг канал , во тој случај на вториот ТВ приемник неможеш да гледаш телевизија:kesa:Се надевам дека со воведување на оптиката , ќе се исправи овој "недостаток" .
НОВА и ОБН на почетокот ги даваа и навечер, а после неколку недели почнаа да ги исклучуваат, не знам зашто го прават тоа. Тоа за снимањето сум приметил. Глупо е стварно.

Член од
24 јануари 2008
Мислења
1.135
Поени од реакции
140
Чудно што OBN ја има уште на MAX TV на кабловските оператори одамна ја нема во програмската шема :toe:

head

ЧОВЕКОТ СО МАЛО ТЕЛО
Член од
15 септември 2005
Мислења
1.406
Поени од реакции
590
Чудно што OBN ја има уште на MAX TV на кабловските оператори одамна ја нема во програмската шема :toe:
Сигурно ги имаат регулирано авторските права чим ја емитуваат :toe:
Не верувам дека Т-Хоме би сис дозволил на диво да пушта канали .

Член од
24 јануари 2008
Мислења
1.135
Поени од реакции
140
НОВА и ОБН на почетокот ги даваа и навечер, а после неколку недели почнаа да ги исклучуваат, не знам зашто го прават тоа. Тоа за снимањето сум приметил. Глупо е стварно.
За OBN шансите да се обнови договорот се 1% така да кажам OBN тешко дека ќе ја има во некоја понуда кај кабловските оператори а можи поради тоа ја нема навечер на Max TV

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Уште ги нема обн и нова навечер ?

Снајпериста

несреќник
Член од
20 ноември 2008
Мислења
293
Поени од реакции
4
имам два телевизори, дали можи на двата да се приклучи max TV?

S

Sheldon Cooper

Гостин
имам два телевизори, дали можи на двата да се приклучи max TV?
Не сум сигурен, мислам дека треба втор рисивер а може и да има некоjа финта да се гледа тв на два телевизора само ќе треба еден канал истовремено да се гледа.

Аj бе нека стават нови канали, немаат ништо ставено последниве месеци освен тоj шкиптарскиот. Нека стаат некоj шпански канал и ARD. Добри серии даваат

Член од
17 септември 2008
Мислења
822
Поени од реакции
19
Аj бе нека стават нови канали, немаат ништо ставено последниве месеци освен тоj шкиптарскиот. Нека стаат некоj шпански канал и ARD. Добри серии даваат
Да да, треба да освежат со некои нови канали, спортската понуда е тиња, треба да ја пуштат SportKlub барем, таа е од соседството, не мора SkySports или Premiere. Музичките канали се одлични, од другиве горе-доле сум задоволен.

Kajgana Shop

На врв Bottom