Филозофка
Amelie Poulain
- Член од
- 21 јануари 2009
- Мислења
- 1.680
- Поени од реакции
- 525
:pos2::pos2:Сега ми е јасно зошто имало толку немажени жени во државава а и не планираат да се мажат наскоро:kesa: па за кого бе да се мажат за мажулиња што само знаат да скокаат да се чаталат види ме имам висуленце со јајциња ми се тресит:pos2: абе бегај таму.@noodle прашањето беше реторичко.
А што толку вие жените се замарате да бидете паметни?
Доволно е да сте убави и да го потврдите авторитот на мажот.
Се разбира да бидете достојни соговорници или слушатели на теми на кој го интересираат мажот.
Жената не може да биде паметна жената може да биде одана и послушна.
Жената може да има Ај Кју 170 а мажот да чисти улици и мажот пак да е супериорен од жената.
Зошто скоро сите пророци,научници(нобеловци),чиновници,властодршци,кралеви биле мажи?
Дај достате со ширење на тоа глупите демагогии со кои ви го перат мозокот во тоа НЏО-та каде што сте запослени.
Да не ме сватите погршно не е дека сум некој безобзирен шовинист факт е дека и кај жените има градација според интелектуалната скала на кое се наоѓаат еве некоја груба класификација:
шмизли:Aj Kjу 80
оние што по цел ден се гледаат во огледало:Aj Kjу 85
трачарки:Aj Kју 90
рокерки:Ај Кју 103
оние што пишуваат поезија:Ај Кју 107
металки:Aj Kју 110
оние што се бават со математика:Ај Кју 117
Отприлика вака би изгледала класификацијата базирана на нивото на интелект кој го поседуваат жените.
Позади секоја успешна жена стои успешен маж, и обратно :smir:
а иначе лично преферирам алфа-мажјаци ама не зошто сметам дека се поуспешни туку заради тој машко-женски однос што пали, мужот е доминантен, јак заштитник на семејството, абе да те грабне и да те префрли на едното рамо, а жената е кревка, и женствена како жена што треба да биде секој го пали овој однос помеѓу половите ама не треба ова да се меша со интелегенцијата и работното место, ниту да има фрустрации зш жената повеќе заработува и слично тоа не значи дека не може да биде зачуван тој страствено машко-женски однос.:smir: