Колку мажите навистина сакаат паметни жени?

• Креатор на темата Креатор на темата Lilu23
  • Време на започнување Време на започнување
@noodle прашањето беше реторичко.
А што толку вие жените се замарате да бидете паметни?
Доволно е да сте убави и да го потврдите авторитот на мажот.
Се разбира да бидете достојни соговорници или слушатели на теми на кој го интересираат мажот.
Жената не може да биде паметна жената може да биде одана и послушна.
Жената може да има Ај Кју 170 а мажот да чисти улици и мажот пак да е супериорен од жената.
Зошто скоро сите пророци,научници(нобеловци),чиновници,властодршци,кралеви биле мажи?
Дај достате со ширење на тоа глупите демагогии со кои ви го перат мозокот во тоа НЏО-та каде што сте запослени.
Да не ме сватите погршно не е дека сум некој безобзирен шовинист факт е дека и кај жените има градација според интелектуалната скала на кое се наоѓаат еве некоја груба класификација:
шмизли:Aj Kjу 80
оние што по цел ден се гледаат во огледало:Aj Kjу 85
трачарки:Aj Kју 90
рокерки:Ај Кју 103
оние што пишуваат поезија:Ај Кју 107
металки:Aj Kју 110
оние што се бават со математика:Ај Кју 117

Отприлика вака би изгледала класификацијата базирана на нивото на интелект кој го поседуваат жените.
:pos2::pos2:Сега ми е јасно зошто имало толку немажени жени во државава а и не планираат да се мажат наскоро:kesa: па за кого бе да се мажат за мажулиња што само знаат да скокаат да се чаталат види ме имам висуленце со јајциња ми се тресит:pos2: абе бегај таму.
Позади секоја успешна жена стои успешен маж, и обратно :smir:
а иначе лично преферирам алфа-мажјаци ама не зошто сметам дека се поуспешни туку заради тој машко-женски однос што пали, мужот е доминантен, јак заштитник на семејството, абе да те грабне и да те префрли на едното рамо, а жената е кревка, и женствена како жена што треба да биде секој го пали овој однос помеѓу половите ама не треба ова да се меша со интелегенцијата и работното место, ниту да има фрустрации зш жената повеќе заработува и слично тоа не значи дека не може да биде зачуван тој страствено машко-женски однос.:smir:

Јас сум супериорен доминантен па не сум шовинист не ги мешај тие поими.
чекај да расчистиме ти сметаш дека си супериорен и доминантен врз основа на пол?Или личен успех?Или способност ?

чекај да расчистиме ти сметаш дека си супериорен и доминантен врз основа на пол?Или личен успех?Или способност ?
Не супериорен, не се сметам во однос на никој, мислев повеќе на доминантен, самодоверба малку повеќе така нешто.

П.С. Да и одговорност.

Не супериорен, не се сметам во однос на никој, мислев повеќе на доминантен, самодоверба малку повеќе така нешто.
а што ми се мешаш ?уствари ?не ја свати поентата на мојот првичен пост ?

а што ми се мешаш ?уствари ?не ја свати поентата на мојот првичен пост ?
Ја сватив, не ги ставај, шовинизмот и доминантноста во еден ист кош :toe:.

машкото кое смета дека е доминантно или треба да доминира(то ест дека треба да е газда во куќа) само врз основа на фактот дека мајка природа му дала пенис е шовинист да се разберемр а не врз фактот дека имаш способности и знаеш да се наметнеш ко авторитет
самиот факт дека ти имаш кур меѓу нозе не значи дека можеш да доминираш повеќе од мене или пак дека јас сум субмисивна само затоа што иам цицки и пичка да се разбереме :pipi:
сеа кој дел не ти е јасен ?

Мислам дека нема потреба од караници:helou: буцио под поимот доминантност мислеше на она што го реков погоре во постот дека мажот може да доминира ама до одредена граница не да се праи газдата а женава да трча по него и да му мие нозе у легенче со ружина водичка, туку у смисол на машки да се понаша да не ббиде цмиздре некое, да биде достоен на функцијата столб на фамилијата:smir:

машкото кое смета дека е доминантно или треба да доминира(то ест дека треба да е газда во куќа) само врз основа на фактот дека мајка природа му дала пенис е шовинист да се разберемр а не врз фактот дека имаш способности и знаеш да се наметнеш ко авторитет
самиот факт дека ти имаш кур меѓу нозе не значи дека можеш да доминираш повеќе од мене или пак дека јас сум субмисивна само затоа што иам цицки и пичка да се разбереме :pipi:
сеа кој дел не ти е јасен ?
Иначе ова е дефиниција за шовинизам :smir: сосема се согласувам

Домаќинките се ценат за тоа и си создадена :)

Програмер сум, екс државен првак во шах баратам со терминологии и кованици кои не можат да се прочитаат во колумните на Фрчкоски имам прочитано повеќе книги од колку што ти имаш оставено постови.
Какво глупо прашање па и најголемите глупаци се рачунаат за паметни.
Да бевте паметни како што се декларирате немаше да скокате како риба на тавче туку ќе ја признаевте супермацијата на мешкиот род и ќе сваревте едно кафе.
Следечи.

Така и мислев,сам ќе си одговориш на прашањето:icon_lol:
Иначе ако си ги мериме на темава,од овие твои наведени квалификации можам да те вработам кај мене за одржување на шпоретот,а чат пат да реагираш и кај правосмукалката.
И запомни од секој паметен има и попаметен,си се преценил:smir:

@noodle прашањето беше реторичко.
А што толку вие жените се замарате да бидете паметни?
Доволно е да сте убави и да го потврдите авторитот на мажот.
Се разбира да бидете достојни соговорници или слушатели на теми на кој го интересираат мажот.
Жената не може да биде паметна жената може да биде одана и послушна.
Жената може да има Ај Кју 170 а мажот да чисти улици и мажот пак да е супериорен од жената.
Зошто скоро сите пророци,научници(нобеловци),чиновници,властодршци,кралеви биле мажи?
Дај достате со ширење на тоа глупите демагогии со кои ви го перат мозокот во тоа НЏО-та каде што сте запослени.
Да не ме сватите погршно не е дека сум некој безобзирен шовинист факт е дека и кај жените има градација според интелектуалната скала на кое се наоѓаат еве некоја груба класификација:
шмизли:Aj Kjу 80
оние што по цел ден се гледаат во огледало:Aj Kjу 85
трачарки:Aj Kју 90
рокерки:Ај Кју 103
оние што пишуваат поезија:Ај Кју 107
металки:Aj Kју 110
оние што се бават со математика:Ај Кју 117

Отприлика вака би изгледала класификацијата базирана на нивото на интелект кој го поседуваат жените.

Данќе шон. Ај иди читај книѓици сеа.

Мажите ги сакаат жените со бујни цицки, дигнат задник или во превод лепотица.
А колку е паметна денеска не е тоа ин.

Мажите ги сакаат жените со бујни цицки, дигнат задник или во превод лепотица.
А колку е паметна денеска не е тоа ин.

Има разлика од:

јака пичка (без мозок)
згодна девојка (со мозок)

Ти само напиша за ова првово.
Јас сум за девојка, убава, паметна, дружељубива, а не пичкетина што секој ја гледа како дупка (дупките немаат мозок нели).

Мислам дека не постои маж,кој за да биде "мачо мен",би шетал и би бил во врска со глупа жена.
Зарем маж би бил во врска со некоја која нема општи познавања од ништо,девојка која каде и да се појави со него и во чие друштво и да ја претстави таа би истрескала некој "интелигентен" бисер и не би знаела да сврзе два реда муабет и слично?:nenene::nenene::nenene:
Не викам дека нема и вакви мажи кои се во врска со девојки како гореспоменатите,ама дали тоа е доказ за "мачо мен"?НЕ.
Баш спротивно.Тие се исти како и нивните девојки.:toe:

Секако дека вистинските мажи сакаат паметни жени.......само што кога жените се малку попаметни од нив,нормално дека им смета.:pipi:

niedna pametna zena ne se rasprava so mashko, znae kao da si gi naredi kockite u zivotot, da bide na vrvot i da se oseka zadovolna, a sepak del od potcinetosta kon mazot...toa e pametna zena:baeh:

niedna pametna zena ne se rasprava so mashko, znae kao da si gi naredi kockite u zivotot, da bide na vrvot i da se oseka zadovolna, a sepak del od potcinetosta kon mazot...toa e pametna zena:baeh:
не знам за каква потчинетост се работи. За она што тековно сеуште се случува по балканов? Уште нозе да му мие. Она што го спомнав за пита и колачи секако беше зае*анција. Нема потчинетост. Секој треба да си функционира во својот "домен" грубо кажано со целосна помош од другиот. Но тоа не е поврзано со овој поим паметна жена. Всушност зошто би се плашел од паметна жена, зарем да не можам 2 збора да скршам со неа? Без разлика дали се однесува на излагање у град, врска или брак. Побитно е да се слични со нивото на вродена интелигенција (наследена де) затоа што доста е тешко одржување врска или брачна заедница на две лица со голема разлика во интелигенцијата. А (појма немав досега) случајно најдов од каде е дојден зборот интелигенција-од intellegere, што значи да разбереш.
Значи успешна интеракција со околината и:
решавање на проблеми, брзина на мислење, генерално знаење, креативност, апстрактно размислување, меморија...

А памет според некои би било поим за можност за креативно адаптирање на околината. Не знам колку држат вода овие "дефиниции", секогаш треба истите да се искомбинираат со другите квалитети на личноста за која ова се однесува.
Добра комбинација згодна, добра и паметна, лоша кобинација грда, зла и глупа. Но и тоа е релативно, секогаш треба да се има предвид и многу други фактори, поаѓајќи од себе-за почеток какви сме ние, дали сме злобни и колку сме адаптибилни на околината.

Има многу фактори и кофактори кои се битни за терминот "паметна жена".

Башка и за крстозборки ќе имам помош :)

не знам за каква потчинетост се работи. За она што тековно сеуште се случува по балканов? Уште нозе да му мие. Она што го спомнав за пита и колачи секако беше зае*анција. Нема потчинетост. Секој треба да си функционира во својот "домен" грубо кажано со целосна помош од другиот. Но тоа не е поврзано со овој поим паметна жена. Всушност зошто би се плашел од паметна жена, зарем да не можам 2 збора да скршам со неа? Без разлика дали се однесува на излагање у град, врска или брак. Побитно е да се слични со нивото на вродена интелигенција (наследена де) затоа што доста е тешко одржување врска или брачна заедница на две лица со голема разлика во интелигенцијата. А (појма немав досега) случајно најдов од каде е дојден зборот интелигенција-од intellegere, што значи да разбереш.
Значи успешна интеракција со околината и:
решавање на проблеми, брзина на мислење, генерално знаење, креативност, апстрактно размислување, меморија...

А памет според некои би било поим за можност за креативно адаптирање на околината. Не знам колку држат вода овие "дефиниции", секогаш треба истите да се искомбинираат со другите квалитети на личноста за која ова се однесува.
Добра комбинација згодна, добра и паметна, лоша кобинација грда, зла и глупа. Но и тоа е релативно, секогаш треба да се има предвид и многу други фактори, поаѓајќи од себе-за почеток какви сме ние, дали сме злобни и колку сме адаптибилни на околината.

Има многу фактори и кофактори кои се битни за терминот "паметна жена".

Башка и за крстозборки ќе имам помош :)

:bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo:

се сложувам а и би го додал овде мегусебниот почит и разбирање на потребите мегусебно....одличен пост.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom