Колку мажите навистина сакаат паметни жени?

• Креатор на темата Креатор на темата Lilu23
  • Време на започнување Време на започнување
А како се мери памет, за да знам како да си ги извагаме мозоците со жената? Преку решавање крстозбор? :helou:
Нек е паметна, само да знае да замеси пита, колачи пунети со вишни или панцероти, да напрај зимница и да испегла кошула.

@noodle прашањето беше реторичко.
А што толку вие жените се замарате да бидете паметни?
Доволно е да сте убави и да го потврдите авторитот на мажот.
Се разбира да бидете достојни соговорници или слушатели на теми на кој го интересираат мажот.
Жената не може да биде паметна жената може да биде одана и послушна.
Жената може да има Ај Кју 170 а мажот да чисти улици и мажот пак да е супериорен од жената.
Зошто скоро сите пророци,научници(нобеловци),чиновници,властодршци,кралеви биле мажи?
Дај достате со ширење на тоа глупите демагогии со кои ви го перат мозокот во тоа НЏО-та каде што сте запослени.
Да не ме сватите погршно не е дека сум некој безобзирен шовинист факт е дека и кај жените има градација според интелектуалната скала на кое се наоѓаат еве некоја груба класификација:
шмизли:Aj Kjу 80
оние што по цел ден се гледаат во огледало:Aj Kjу 85
трачарки:Aj Kју 90
рокерки:Ај Кју 103
оние што пишуваат поезија:Ај Кју 107
металки:Aj Kју 110
оние што се бават со математика:Ај Кју 117

Отприлика вака би изгледала класификацијата базирана на нивото на интелект кој го поседуваат жените.

Да сакаат доста паметни женки , и бааги отворени ....

Па се разбира ако не е паметна што ќе ми е.
Ама колку и да бараш во државава ретко да најдеш некоја паметна.
Сите се губат во просторот и времето.
Никако да им дојде паметот на жените.

Паметна жена еднаш во животот можеш да видиш,а повеќе пати да сонуваш.

Искрено кажано, кога ќе слушнам дека машките не признаваат за паметни жени, или пак мислат дека жените се наменети само за на излог, ме наведува да помислам колку се тие самите (мажите) со ниска самодоверба, несигурни и плитки, мислејќи дека авторитетот (читај: стапот) е единствениот начин да ја ставиш "под контрола".

Вистински маж нема страв од паметна жена, исто како што паметна жена не се истакнува и знае кога и каде и` е местото. Функционираат заеднички и сплотено, без да си газат еден на друг.

Се` друго е само покажување на несигурност во сопствените способности, преку мислата дека другиот е помалку вреден или подреден.

Се разбира да бидете достојни соговорници или слушатели на теми на кој го интересираат мажот.
Жената може да има Ај Кју 170 а мажот да чисти улици и мажот пак да е супериорен од жената.
Зошто скоро сите пророци,научници(нобеловци),чиновници,властодршци,кралеви биле мажи?
Дај достате со ширење на тоа глупите демагогии со кои ви го перат мозокот во тоа НЏО-та каде што сте запослени.
Да не ме сватите погршно не е дека сум некој безобзирен шовинист факт е дека и кај жените има градација според интелектуалната скала на кое се наоѓаат еве некоја груба класификација:

Отприлика вака би изгледала класификацијата базирана на нивото на интелект кој го поседуваат жените.

Јас сум домаќинка.
Колку е мојот IQ? :)

Извни,ти за паметен ли се сметаш?

Chosen, еве ја ги исполнувам сите твои наведени услови, ама ти да ми најдеш маж што ќе сака 24 часа суперирност, 24 часа преданост (оданост во македонскиот е преданост, не треба IQ за ова), 24 часа послушност, млитавост...
Мислам, фино шо нас жените не не` бива по твоиве критериуми, туку оние што тоа го сакаат што карактер се да би се задоволиле со нешто што вегетира покрај нив во животот.
Алал му вера на оној што сака привезок 24/7 покрај себе.

Алал му вера на оној што сака привезок 24/7 покрај себе.
Така е таа да се онесвестува одвреме на време и овај со шамари да ја освестува :pos::pos:.

abe luge koj saka glupavi luge voopsto bez razlika dali e masko ili zensko, mnogu jasno deka sekoj maz si saka pametna zena.

Јас сум домаќинка.
Колку е мојот IQ? :)

Домаќинките се ценат за тоа и си создадена :)

Извни,ти за паметен ли се сметаш?
Програмер сум, екс државен првак во шах баратам со терминологии и кованици кои не можат да се прочитаат во колумните на Фрчкоски имам прочитано повеќе книги од колку што ти имаш оставено постови.
Какво глупо прашање па и најголемите глупаци се рачунаат за паметни.
Да бевте паметни како што се декларирате немаше да скокате како риба на тавче туку ќе ја признаевте супермацијата на мешкиот род и ќе сваревте едно кафе.
Следечи.

Точно, паметот не е мерлива единица, освен ако не се подложиш на тест, но дома никој никого не тестира. Тие тестови се далеку од реалноста, бракот/животот на две лица. Точно, најглупавиот се смета себеси за најпаметен.

Навистина е тешко да се одреди паметна жена/маж. Кои услови треба да ги исполнува? Дали се мисли на прошетани, начитани, "еманципирани", високообразувани? Сепак тоа не е памет, тоа е апгрејд на памет/ум.
Оние кои со образованието се сметаат за паметни, ако немале на што да го калемат (на веќе постоечки интелект) тоа образование, тешко да ќе се видело аир од тоа образување.
Абе замрсена темава :smir:

Домаќинките се ценат за тоа и си создадена :)

Програмер сум, екс државен првак во шах баратам со терминологии и кованици кои не можат да се прочитаат во колумните на Фрчкоски имам прочитано повеќе книги од колку што ти имаш оставено постови.
Да бевте паметни како што се декларирате немаше да скокате како риба на тавче туку ќе ја признаевте супермацијата на мешкиот род и ќе сваревте едно кафе.
Следечи.

Мора да си работел во библиотека, или да имаш вистинска моќ за убедување да ти позајмат книга. :jaj:

Следечи.
Ако сакаше кафе да вариш не мораше титулата и професијата да си ја напишиш, инаку турско за мене со една лажица шеќер :helou:.

Брате баратам и јас со терминологии ама џабе кога да земам да ги пишувам по стручен речник никој нема да ме разбери, а и повеќето луѓе немаат таков вид на речник да си ги побараат и објаснат тие зборови. Не е остроумност или предност, мана е затоа што нема да те разберат луѓето. Ти ќе мислиш дека си многу паметен, а тие многу глупав затоа што нема да можат да те разберат (излегуваш надвор од комуникација со другите) :toe:.

Мора да си работел во библиотека, или да имаш вистинска моќ за убедување да ти позајмат книга. :jaj:

Ако сакаше кафе да вариш не мораше титулата и професијата да си ја напишиш, инаку турско за мене со една лажица шеќер :helou:.
де бре па вие не го напѓајте
човекот си е барем искрен дека е шовинист ,не е ни прв ни последен таков како него ,само се прашувам дали е ваков во живо,супериорен доминантен :pipi: или пак девојка му е супериорна ,доминантна :pipi:

де бре па вие не го напѓајте
човекот си е барем искрен дека е шовинист ,не е ни прв ни последен таков како него ,само се прашувам дали е ваков во живо,супериорен доминантен :pipi: или пак девојка му е супериорна ,доминантна :pipi:
Јас сум супериорен доминантен па не сум шовинист не ги мешај тие поими.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom