MaxTV IPTV телевизија (Македонски Телеком) генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Дали на некој му сецкаше денеска Макс ТиВи-то? Мене цел ден на секои 2-3 минути ми сецка, се јавив таму кај што треба да се јавам почнаа да ме криват за интернетот, после се јавив пак...ми рекоа дека ке го средат... уште гледам снимена ТВ.. :)

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.455
Поени од реакции
18.456
хехе браво бе како дозна од каде оваа инфорамција да не гледаш на грав ,ориз ... пиши повеке? :twisted:

http://www.mkfondovi.com/mk/vesti/makedonija/business/1092-2009-02-13-09-04-55

Немам некој посебни информации, само оваа вест ја видов случајно.

А и традиционално во Април секоја година досега МТ дава нови пакети и понуди во Македонија.

Член од
28 јануари 2007
Мислења
57
Поени од реакции
0
Каналите се во SD (Standard rezolution), како и кај сите други. Имаш опција да ти се прикажуваат и во 720п и 1080и, ама тоа рисиверот прави upscale од обичниот сигнал. Се на се не гледам НИКАКВО подобрување од кабловската.
Има разлика, не е дека нема, треба да се инаетиме ако викаме дека нема. Јас бев на Теле Кабел во Аеродром, на МТВ сигналите беа мачканици (не дека гледам нешто посебно МТВ, ама лига на шампиони, светски првенства...), а нај што ме иритираше што константно имаше 2 светли линии кои штрафтаа нагоре надоле (посебно забележливо на темна слика). И тогаш и сега глрдам на ЛЦД ТВ и ИМА разлика. Башка пробај гледај некој филм од телевизија или музички канал преку озвучување приклучено, ИМА разлика.

Saiya Jin

Dizzy Fingers
Член од
26 април 2006
Мислења
1.266
Поени од реакции
10
Да прашам ако земам 3Max дали го задржувам MaxADSL-от или ќе треба да го менам пакетот. Исто што е разликата меѓу MaxTV и кабелската телевизија. Како функционира 3Мах? Ако можете да ми одговорете. Фала однапред.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
395
Поени од реакции
6
Да прашам ако земам 3Max дали го задржувам MaxADSL-от или ќе треба да го менам пакетот. Исто што е разликата меѓу MaxTV и кабелската телевизија. Како функционира 3Мах? Ако можете да ми одговорете. Фала однапред.
3MAX se deli na dva paketi 3max comfort i 3max comfort+, a sto e razlikata od edniot do drugiot paket mozes da vides tuka.

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Ок тоа го видов но никаде не пишува дали ќе треба да се мени пакетот или може да остане MaxADSL.
Само преминуваш од еден во друг паќет, со тоа што сега ќе имаш и нова опрема за користење на макс 3 услугата.

Член од
11 јуни 2008
Мислења
54
Поени од реакции
0
Има разлика, не е дека нема, треба да се инаетиме ако викаме дека нема. Јас бев на Теле Кабел во Аеродром, на МТВ сигналите беа мачканици (не дека гледам нешто посебно МТВ, ама лига на шампиони, светски првенства...), а нај што ме иритираше што константно имаше 2 светли линии кои штрафтаа нагоре надоле (посебно забележливо на темна слика). И тогаш и сега глрдам на ЛЦД ТВ и ИМА разлика. Башка пробај гледај некој филм од телевизија или музички канал преку озвучување приклучено, ИМА разлика.
Јас сум на телекабел во центар (кај универзална), и сеуште гледам од кај нив програма, иако веќе имам макс тв, поради тоа што сликата е поубава(кај макс тв има пикселизација). Сеуште не сум изнајмил филм, па за квалитетот не можам да зборувам, иако и од други слушнав дека е прилично добар. Но, не зборев за тие филмови, туку за обичната програма. Можеби квалитетот на сигналот(и кабловски и на макс) зависи од локацијата, па можеби затоа имаме различни искуства. Инаку, колку јас што знам, најголем дел од програмите од аналогни ги претвораат во дигитални и така ги пренесуваат( плус колку што сум информиран компресијата што ја користат не е баш како што треба). Сепак, очекувам дека ќе се подобрат(само не знам кога). Што се однесува до белите линии што шетаат по екранот, најчесто се појавуваат ако освен антената имаш и друг уред поврзан(кај мене на пример ПС3 преку ХДМИ, кога ќе го извадам тој конектор се е во ред). Најверојатно не се трпат многу конекторите ( лупам сега, ама можно е да има разлика во напоните па таа да ствара проблем).

Член од
28 јануари 2007
Мислења
57
Поени од реакции
0
Прееска баш бевме кај моите во Центар, Градски ѕид, и они сеуште го користат Телекабел и покрај тоа што ставија 3Макс (им треба време за промена :))). И баш споредувавме каналите, имаше Англиски фудбал на А1 и напоредно менувавме каналите чисто заради споредба, контрастот не се споредува, во корист на 3макс, боите на дресовите се развлекуваа на трчање, на 3макс ни збор од растекување (значи не зборам да изгледаат како комета, ама приметливо е), боите се поинтензивни и појака оштрина има. Значи ова е на исти сетинзи на ЛЦД телевизор, само мењање кабелска, 3макс.
Она што го спомнав за филмовите, мислев на регуларните од телевизија, не од изнајмени, стварно има разлика, има подлабок и по чист бас, попрецизен звук. Башка деновиве ќе пробам да поврзам со коаксијален, пошто добив информација дека некој од каналите идат со сараунд, малце не ми е за верување ама ќе видиме.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.455
Поени од реакции
18.456
Денеска начув нешто дека ќе има нови канали, посебно за гледачите на спортот, изгледа тоа ќе биде изненадувањето од април.

head

ЧОВЕКОТ СО МАЛО ТЕЛО
Член од
15 септември 2005
Мислења
1.406
Поени од реакции
590
Денеска начув нешто дека ќе има нови канали, посебно за гледачите на спортот, изгледа тоа ќе биде изненадувањето од април.
Нешто поконкретно ако може ... или муабетов е во областа на шпекулации :nesum:

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.455
Поени од реакции
18.456
Нешто поконкретно ако може ... или муабетов е во областа на шпекулации :nesum:
Да, муабетов е рекла казала, а инаку се одесува на страминг на повеќе фудбалски натпревари во живо.

Член од
8 август 2008
Мислења
447
Поени од реакции
17
муабет или шпекулации како што се чита се вели дека ќе се пушта оптика до дома. Но додека да го направат сегде ќе почекаме бајаги.:kesa:

Член од
9 ноември 2007
Мислења
395
Поени од реакции
6
Uste pred nova godina e najaveno deka ke ima novi kanali. Nema nikakvi spekulacii.

Kajgana Shop

На врв Bottom