Мислам дека ресиверот има 160 гб капацитет, така да од едно видео од 2 часа не верувам дека се исполнил.MOZE LI NEKOJ da mi kaze kolku vreme e dozvoleno vkupno da se snima?
Sinokja snimav koncertot na ELena Risteska i samo prekina snimanjeto...Sto e problemot? Pomalku od 2 casa snimanje samo ima :O ?
Јас највероватно го имам новиов пакет... не сум баш сигурен.. изгледа уште не го имаат донаместено..
дојода и го заменија модемот со некој рутер и сега имам 150 гига собраќај, исто има и антенче рутерот за вајрлесс.
Она што е медиа ресивер не ми имаат наместено (
Дали има начин, одакко ќе ми го наместат ресиверот, да пристапам преку компјутерот на хард дискот на ресиверот ??? Т.е дали може да се копираат снимките од хард дискот на ресиверот ??
Тоа би било закон.. ќе можеш да режиш двд цединја со секакви рабоќе...
Друго прашање...
На кој принцип емитува ТВ ресиверот ?? Дирекно добива некој Х сигнал, или оди сето тоа преку интеренет собраќај ? Знам дека не ми троши ТВто од тие 150 гига собаќај, ама ако твто пак на интернет собраќај тогаш можеби има начин да се користи тв собраќајот како интернет ?? А ???
Не се разбирам.. па сешто ми паѓа напамет..
И баш се разочарав кога видов дека НЕОГРАНИЧЕН собраќај значи ФЕР собраќај, т.е само 150 гига :pos2:... и не е тоа толку страшно колку што е ако надминеш паѓањето е од многу високо.. од 6к на 64/64
Ako mislese na hrvatskiot t-com reciverite sto gi davaat ne se istiцелата опрема која t-home ја нудат кај нас ја нема на нивната web страна, иако би требало. Најубаво на крватскиот t-home да се побараат уредите и да се види што и како е можно да се поврзе среди и слично и секако нека google.com биде ваш најдобар пријател :baeh::helou:
Za ova si potpolno vo pravo no ima i drug problem t-home i da go ispravi EPG-to kaj domasnite televizii nisto ne pocnuva na vreme taka da ako zakazes snimanje najverojatno nema da go snimis pocetokot na serijata ili filmot.Znaci t-home treba da go isfrli od sowtverot ovoj nacin na snimanje i da moze da se zakazuva snimanje da pocne vo tolku a da zavrsi vo tolku casot.Nasata oprema i onaa vo Germanija e ista ama vo Germanija programskata sema e tocna vo minut i ne mi e jasno kako t-home ke go sredi ovoj problem kaj nas zar ne znaeja deka kaj nas seriite i filmovite skoro nikogas ne pocnuvaat tocno po programska sema.Не, туку имаат глуп баг во системот, уствари не е баг, туку така му е предвидено, ама сепак е глупо.
СНИМАЊЕТО СЕ ОДВИВА САМО ПО ПРОГРАМСКА ШЕМА
Ако нема програмска шема неможе да снимаш.
Ако емисијата трае подолго ќе ти ја прекине.
Ако емисијата почне покасно, нема врска тој пак ќе снима така.
Тоа е грешка, се немам уште побунето за тоа, така да сите што имате Max TV - 0800 12345 и пријавете буг или не сакано дејство.
Го имам Медиа ресиверот од МахТВ и од него сум задоволен. Телефонот е ок иако на моменти е потивок ( мислам на гласот ). Сега ме интересира следновоЧ
1. Ми наместија Пирели и едноставен е за работа. Ми требаше за форвардирање на порт за шеринг со Дримбоксот да отворам порта. Пробав и .............. пишуваше дека е ок, ама не беше така. Знаци имаше влез но не и излез. Пробав да го средам тоа и потоа го рестартирав рутерот. Предходно може му требаше околе 2 минути за да влезам преку веб интерфејсот ( спооооорооо беше ), сега влегував побрзо, ама немаше веќе интернет. Се јавив и ми рекоа дека сум бил конектиран. Кај мене во рутер навистина пишуваше дека сум вклучен, чудно. Рекоа дека ќе прателе екипа ( еве ги чекам 10 дена ), ама изгледа дека ќе се начекам. Имал ли некој ваков проблем со форвардирање на порти, има линекоја цака? Дали за ова е подобар Томпсонот и дали ако е може да побарам таков?
2. Има УСБ прикључок. Дали и како работи, не можев никако да го видам во ресиверот?
3. Пишува дека може да се прикључи со друг уред. Го споив со скарт со Дримбоксот, ама нема ништо. Ова работи или јок?
4. Дали може преку фтп да се стаи директно од пц во ресиверот некој видео фајл или слично?
Thompson nema poveke, samo gjubreto od router pirelli.
На FOX каналите е македонскиСрпски